Понеделник

Новата работна седмица на 23 ноември стартираме с Луна в Овен, която от 21:16 часа българско време на 22 ноември до 18:26 часа на 23 ноември е „без курс“. Това прави деня ни неефективен по отношение на нови начинания, взимане на важни и дългосрочни решения, подписване на договори и очакване на резултати. Луната в Овен по принцип е по-благоприятна за бързи действия и в краткосрочен план. Денят е подходящ предимно за рутинна работа, защото концентрацията ни е занижена при Луна „без курс“, а реакциите ни дори да са бързи, рискуваме да са неадекватни. А това може да се окаже опасно, особено що се касае до сигурността при повишената опасност от атентати. Властите във всички държави през тези няколко дни трябва да са на своя пост за сигурността на хората. Да се надяваме дните да протекат без тежки инциденти. Бъдете добри и по-отстъпчиви. Вложете цялата огнена енергия на Овена в позитивни мисли и действия. Обичайте се и правете любов, а не война!

На От 18:27 часа българско време на 23 ноември до 19:15 часа на 25 ноември Луната транзитира през земния знак Телец. Телецът е прагматичен и постоянен в желанията и чувствата си знак, стабилен в емоциите, затова и Луната се чувства добре в него. Единственият проблем, който може да възникне е при някои хора делата да „зациклят“, поради нежелание за отстъпки и компромиси. За разлика от дните, когато Луната в Овен, през следващите два дни няма да сме склонни към прибързване и ще мислим преди да вземем решение. Денят е благоприятен за интимни срещи, за покупки на вещи за по-продължително ползване, за културни мероприятия и обществена работа, за финансови операции и разходки сред природата.

Здраве

На 24 и 25 ноември не се препоръчват операции на гласните връзки, долната челюст, щитовидната жлеза, средното ухо, вадене на сливици. Да не се прекалява с количествата храна, с консумацията на сладки и тестени изделия. Храната трябва да бъде с по-високо съдържание на натриев сулфат, витамини А и Е. Препоръчително е при Луна в Телец да се пие повече вода.

Вторник

24 ноември е по-успешен и спокоен ден за родените през първата и втора декада, а 25 ноември – за родените вече през третата декада на знаците Рак, Дева, Козирог и Риби. Луната на тази дата образува хармоничен аспект с планетата на трансформацията Плутон, а вечерта и с планетата на късмета Юпитер, които ще ви помагат да сте по-задълбочени, амбициозни и да постигате добри резултати. Добър ден за работещите в банковата и законодателната сфери, в медицината, в полицията, както и в областта на научно-изследователската дейност. Вечерта се отдайте на релакс и приятни за вас занимания.

Сряда

Дните са по-предизвикателни за родените под знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за Овен, Близнаци, Везни, Стрелец – на 24 ноември за родените през първата и втора декада, а на 25 ноември – за родените през трета декада на посочените знаци. Първите четири знака са по-уязвими към емоционална нестабилност, неприятности и инциденти. Дните не са благоприятни за финансови операции и смели действия в тази посока. Да не забравяме, че Венера във Везни е в дисхармоничен аспект с Уран и Плутон, което може да доведе до загуби и проблеми във взаимоотношенията между хората. Съвсем скоро той ще отмине и проблемите от това естество постепенно ще утихнат за вас. Тези предразположения изискват топло отношение към хората и разбиране в по-трудните ситуации. Ако с думи или реакции не предизвиквате никого и нищо, дните ще минат много по-спокойно и без особени трудности.

Внимание! В часовете между 03:26 и 19:15 българско време на 25 ноември Луната в Телец е „без курс“. Това налага да вършим само рутинни задачи, без рисковани начинания и взимане на важни решения в дългосрочен план. Денят не е благоприятен още и за подписване на договори, за големи капиталовложения и всякакви други важни действия. Деловите срещи отложете за друг ден. За сметка на това можете да наблегнете на интимните и приятелски срещи на чаша хубаво вино и вкусна храна, без да прекалявате разбира се.

Времето – очертава се облачно време, с понижение в температурите през тези два дни и мъгли в равнините. Валежи от дъжд и сняг може да има предимно в планинските райони, а превалявания от дъжд по-скоро в североизточните части на страната.

Четвъртък (26 ноември)

След като Луната навлезе в 19:16 часа българско време на 25 ноември във въздушния знак Близнаци, в 00:44 часа на 26 ноември следва Пълнолуние на 3 – 4 градуса в знака Близнаци. През следващите два дни на дневен ред изниква необходимостта от общуване, обмисляне и договаряне. Реакциите ни ще са по-бързи, а решенията ни – основани на логиката и на добрата информираност, не на емоции. От друга страна при Пълнолуние енергията и емоциите ни са в своя максимум. Близнаци е подвижен знак и ние ще сме по-адаптивни от друг път, но трябва да знаем кога да говорим и кога е добре да премълчим. Следващите дни са благоприятни за интелектуални занимания, за писане и уреждане на документи, за обучение, пътувания, изразяване на мнение, покупки на книги или техника, за преговори и търговия.

След Пълнолунието в 00:44 часа, в сутрешните часове на 26 ноември Луната е в дисхармоничен аспект с Меркурий и Сатурн в Стрелец, както и с Нептун в Риби. Тези планетни аспекти могат да създадат проблеми на родените под знаците и най-вече през първата и втора декада на Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и на Телец, Рак, Скорпион и Козирог от първите две декади.

Могат да възникнат конфликти и интриги на работното място, неприятности с висшестоящи или контролни органи, проблем с автомобила или с документи.

Ще сте склонни към разсеяност, която може да ви създаде някой от тези проблеми. Бъдете по-концентрирани и отговорни. Не позволявайте да ви въвличат в интриги, а ако се случи, бъдете готови да се защитите. Денят е по-благоприятен за родените под знаците и предимно през първата и втора декада на Овен, Лъв, Везни и Водолей. И Слънцето в Стрелец, и Луната в Близнаци са в хармонични аспекти с вашето рождено Слънце. Към тези аспекти се добавя и хармоничен аспект от Марс във Везни за Лъвовете и Водолеите. Ще сте изпълнени с енергия и сили да изпълните всяка набелязана цел. По пътя към осъществяването им ще срещате и подкрепа, която винаги е ценна. Четирите зодиакални знака ще се радват на хармония и топлота във взаимоотношенията, но Лъвовете и Водолеите ще са най-облагодетелствани в интимен план. За Овните и Везните (това важи и за родените под знаците Рак и Козирог) имам също добра новина – неблагоприятният аспект на Венера във Везни с Уран и Плутон започва да се разпада. Ако при някои от вас е имало финансови проблеми (повече разходи) или интимни (партньорски) недоразумения, то те вече трябва постепенно да затихват.

Здраве

На 26 ноември не се препоръчват изобщо оперативни интервенции, освен в случаите, когато е застрашен живота на човека. По време на Пълнолуние има опасност за кръвоизливи, възникване на проблем по време на самата операция или усложнения след нея. На 26  и 27 ноември не се препоръчват предимно операции на белите дробове, бронхите, трахеята, шийните прешлени, раменните кости и ключиците, костите на китките на ръцете. Дните са благоприятни за разходка на чист въздух, както и за провеждане на лунната диета с цел изчистване на организма от натрупаните токсини. Храната трябва да бъде по-богата на протеини тези два дни. Мазнините ще се усвояват по-лесно, но и не бива да се прекалява с тях, както и с алкохола – Нептун в аспект с Луната може да създаде предпоставка за интоксикации и хранителни разстройства.

Петък (27 ноември)

На 27 ноември, в часовете от 05:35 до 21:27, Луната в Близнаци е „без курс“. Това прави петъчния ден неефективен по отношение на важни дела, срещи и взимане на решения, тъй като шансът да се осъществят или да имат успех е нулев. Вършете рутинни дейности, довършете поизостанали задачи и подредете документацията. При Луна „без курс“ сме склонни към намаляване на концентрацията и към допускане съответно на грешки. Бъдете по-внимателни и зад волана на този ден. Луната транзитира вече през последните градуси на знака Близнаци и денят се очертава по-дисхармоничен за родените през третата декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Представителите на трета декада на знаците Телец, Рак, Скорпион и Козирог трябва да търсят алтернативи при възникване на проблем или затруднения през деня, да бъдат по-адаптивни. Въпреки Луната „без курс“ въздушната енергия на знака Близнаци е най-благоприятна за родените под знаците и предимно през третата декада на Овен, Лъв, Везни и Водолей. Отдайте се на релакс и приятни занимания.

По света и у нас

В хороскопа на България Пълнолунието акцентира съвсем точно прогресивната ни Луна в Стрелец, поради което ние също трябва да продължим с по-сериозната бдителност както за атентати, така и за сигурността на политически фигури.

В световен аспект Пълнолунието акцентира хороскопите на някои държави – Франция, Холандия, Италия, Македония, Великобритания, Дания, Румъния, Йордания, Испания, Перу, Чили, Мексико, САЩ, Северна Корея, Украйна, Швеция и Япония. Освен, че трябва да се вземат сериозни мерки за сигурността в европейските държави срещу атентати както през тези два дни, така и през следващите две седмици.

Възможни са също и природни катаклизми, протести и други инциденти. Да се внимава за информацията и техниката.

Времето – аспектите на Луната в Близнаци с Меркурий, Сатурн и Нептун са белег за по-ветровито време в планинските райони, с очаквания за валежи там от сняг. А на по-ниските места – от дъжд. Не са изключени и мъгли, затова бъдете особено внимателни по време на път на 26 ноември – петък. Мъглата и хлъзгавите пътища създават опасност за инциденти. Това вие добре го знаете. Важното е и да го спазите все пак.

Очаквайте тук астро-тенденциите и за следващите дни от седмицата, Маргарита Паскалева,

Лечители.бг