Чудотворна рецепта за камъни в бъбреците разкри музикантът от „Щурците“ Валди Тотев. Легендарният клавирист, певец и композитор разкри как една народна рецепта преди време го е избавила от нечуваните болки.

Тотев произвеждал упорити камъни, като каменна кариера. Понякога достигал по три наведнъж. При това те били точно калцио оксалатните, които дори извадени извън организма с чук ne могат да се разтрошат камо ли с ултразвук.

Бисерът на Димков

Първата му криза го заварила по време на турне в СССР. От болката Валди разказа, че получил спазъм известен като „акушерски ръце“. Тогава се наложило да му инжектират морфин. После  му случвало и в други страни многокатно, докато публиката викала Кирил Маречков и компания за бис, Валди да отказва и да се крие от болка зад сцената. След множество перипетии  спасението за него дошло от негов приятел. Навремето той бил съсед на великия народен лечител Петър Димков. Димков му разкрил една своя рецепта, която била бисерът на неговата съкровищница от рецепти.

„Този мой приятел ми неше ми споменал за рецептата, но тогава не му обърнах внимание. Когато вече нямаше на къде се сетих за него. Той обаче беше емигрирал в Западна Германия. Издирих го и по телефона ми я продиктува“, разказа развълнуван музикантът. Той добави, че т. нар. сериозна медицина не обръща внимание на тази работи, но благодарение на тази рецепта той е помогнал на няколко приятели досега.

ValdiСпасението

Навремето докторът ми каза, че имам три камъка. Един беше тръгнал, а другите се виждаха на снимка, че се бяха заклещили в двете легенчета в левия и десния бъбрек. Започнах да приемам рецептата и за месец и половина камъните се стопиха“, разказва изумителни неща певецът. Тъй като кризите му изведнъж секнали, той взел, че се „притеснил“ и си направил изследвания в МВР-болница. Оправдал се, че има турне и иска да знае състоянието си.  Но след приема на вълшебната рецепта камъните, с големина между 3 мм и 4 мм се стопили. При това изследване от тях нямало и следа. Валди първо попитал доктора, дали не е възможно да са та,, но да не ги вижда, но той отговорил отрицателно. Тогава Тотев направо извикал от радост. Но най-странното, което разказва, че не е усетил нищо. По принцип при подобни рецепти се наблюдава изхвърляне на частици, което пак е съпътствано с болки.

Кристалите в тялото

Накрая Валди Тотев посъветва хората да пият Цистон (продукт на Himalaya) Oksalati_Lechiteli.bgпрофилактично, за да не позволява на кристалите да се слепват. „Една докторка ми каза, че по принцип човешкото тяло не би трябвало да произвежда кристали, но ето че се случва“, коментира пианистът на „Щурците“. Неговите камъни, пък били от оксилатните, които не се разбивали с никаква технология. А фактът, че кристалите им били ръбести предизвиквали невероятни болки, които по интензитет били по-силни дори от тези при родилките. Спомни си още, че тогава казал на доктора правил изследванията вълшебнат рецепта, но той не реагирал. „Виж медицинската сестра веднага си я записа“, разказа с усмивка легендарният музикант. А ето я и вълшебната рецепта, на която ще бъде благодарен до гроб, че го е спасила от адските мъки:

Рецептата

Три пъти на ден до 25 минути преди ядене се взима следната смес:.

50 грама естествен тамян и 50 грама сакъз (медицинска дъвка). Те се смилат и се хомогенизират със зехтин. Тогава става, по следния начин:

Докато се бърка сместа с лъжичка се капе от маслиновото олио. Упражнението продължава, докато сместа не заприлича на пластелин или грис халва. Преди да се работи със сместа се слага за малко в хладилник, за да стегне. След това от нея се правят топченца, колкото грахово зърно. Гълтат се цели.

Внимание: Точенцата не се дъвчат, защото тамянът разрушава скоростно емайлът на зъбите.

Ветоятно този му „страничен“ ефект, считан за опасен от древността, е и скритата причина негово величество тамянът да разбива кристалите, които наричаме бъбречни камъни. Пред тях дори лазерът и високите технологии се оказват безсилни

Lechiteli.bg