Шейхове, кралски особи, политици и обикновени хора търсят спасение за своето зрение при един от най-прогресивните и може да се каже мистичните очни хирурзи в света проф. д-р Ернст Мулдашев. Докторът е автор на много книги за тайнствената сила на човека, познанията на Тибет. От години Мулдашев се опитва да съчетава върховите технологии с алтернативната медицина в своята клиника в град Уфа, Русия.

От разпространени видеокадри на негови пациенти могат да се видят доста обнадеждаващи неща. Например, запис показва как млада жена приближава по тесен бял коридор. Спира, за момент се колебае пред една от вратите, после влиза. След минута отново е навън, следвана от мъж в широки арабски одежди. Тръгват по коридора: тя отпред, той след нея, заловен за дискретно подадената назад ръка. Пресичат широко фоайе, свиват по друг коридор, после по трети, изкачват стълби. На следващия етаж обиколката продължава, двамата уверено напредват като по маршрут в лабиринт. Накрая стигат до целта на придвижването – очен кабинет за прегледи с апаратура и други пособия. Мъжът пристъпва сам в средата на стаята, водачката му се отдръпва до вратата, доволна от изпълнената мисия. Аудиторията, наблюдавала видеозаписа, ръкопляска.

Нов взор

„Жената, която водеше арабина е Тамара. Тя напусна „племето на слепите“, но не иска да се раздели с бившите си „колеги“. Непрекъснато се връща при тях, помага им за различни неща“, обяснява Ернст Мулдашев. Той е сътворил чудото, първата в света трансплантация на око. Десет години след операцията украинката Тамара Горбачова разпознава букви, цветове и форми. При една от демонстрациите пред чуждестранен екип предизвиква изумление с поправката: „Не е червено, а бордо“.

Тук трябва да уточним, че преплитането на научна терминология с понятия от езотериката и алтернативната медицина е запазена марка на прочутия офталмолог. Така на простичък въпрос как мъртвите нервни окончания на присадения чужд материал прерастват в живата тъкан и се свързват с нея Мулдашев разкрива част от своята работа, част от това, което е обсъждал с ламите в Тибет. Според разказа му процесите при полагане на тъканта от починали хора в организма на пациента се задейства невидима сила. Тя е двойник на петия елемент и съответства на отделената от мъртвото тяло душа, която след смъртта се отправя в Космоса. Няма прибори, които да заснемат и опишат този процес. Аз сам не разбирам докрай изобретението си, затова продължавам да търся отговори в древните учения“, откровен е медикът.

[featured_products per_page="12" columns="4" orderby="date" order="desc"]

На фона на всичко това официалната наука е сдържана в коментарите си за постиженията на Мулдашев, въпреки че е помогнал на стотици пациенти вече от 53 страни. Може би скептиците биха били по-малко, ако се разкрие секретната технология на самия алоплант – от allo – чужд (гр.) и plant – присаждам (англ.). Той се изработва в пълна секретност от починали до 36 часа от смъртта им. „Ще ви кажа. Алоплантът се изработва по сложен метод от биологични тъкани. Това са сухожилия, мастни клетки, кожа и хрущяли, които се подлагат на сложна химическа обработка в лабораторни условия. Тъкани, които не се отхвърлят от организма и дават тласък на регенерацията на мъртвите тъкани. Те стимулират малкото оцелели нормални клетки“, описва Мулдашев. По думите му в клиниката на град Уфа има апаратура за 25 млн. долара, но все още не може да се установи точния механизъм, по който методът, съчетан с древни знания и съвременни биотехнологии работи. „Изучаваме действието на алопланта върху некрозиралата тъкан на пациента и единственото, което можем да установим, е проявлението на някаква невидима все още неизучена от нас сила“, разказва световноизвестният хирург.

Необясними процеси

В случая с най-известната му пациентка Тамара Горбачова много точно е зарегистрирано, че на 7-то денонощие след операцията се появява червена опалесенция на повърхността на очната ябълка, на 16-я ден тя става оранжева, на 20-я жълта, на 21-я ярко жълта. На 35-я ден се появява тъмно петно – „фантом“ в средата, на 74-я роговицата рязко се дърпа назад. От 77-я до към 150-я ден учените удивени наблюдават как някаква необикновена сила придърпва присадената тъкан назад и се образува очната чаша. На 192-я ден завършва образуването на леща. На 253-я ден от екипа отчитат грешка – късно са се сетили да поставят контактна леща.

Роговицата на Тамара придобива свойства на око и става прозрачна едва след третата година. Чак на 9-та година в мозъка й протичат процеси, характерни за зрителна функция. За младата жена най-трудно е да излезе от тъмнината, но тя изминава този път и след 20 години слепота приема новото си битие. Сега Тамара е част от екипа на Ернст Мулдашев, научила е английски и превежда на англоговорящите му пациенти.

Не е изключено отново Горбачова да застане под скалпела, когато хирургът получи разрешение за ново присаждане – така би станала зряща и с двете си очи. Този вариант е добър с това, че Тамара знае какво я очаква и съзнателно ще участва в процеса, обясни Мулдашев. Другата възможност, която екипът му подготвя, е за трансплантация на око на италианец, известен спортист.

Бъдещето на медицината

„Говорят, че мислите са материални“, изненада в едно от изявленията си Ернст Мулдашев. Затова, ако човек мисли за болести, те може да го навестят. „Ние сега разработваме алоплант против стреса, против страха. Подготвяме такъв психиатричен експеримент и очакваме скоро да получим за него разрешение от руското министерство на здравеопазването. Този експеримент ще трае 2-3 години“.

Медицината на бъдещето няма да е бизнес, убеден е лечителят, „отворил очите“ на стотици незрящии. Българка от Бургас, претърпяла вече няколко операции в Уфа, разказа, че е разпродала цялото си имущество, земите и дома си, за да покрие разходите. Сега живее в общинско жилище, но е щастлива, защото зрението ѝ се връща. Според Мулдашев трябва да държавата да покрива разходите, както е било едно време в старата съветска медицина, когато е имало „повече душа и по-малко пари“.

[product id="" sku="515"]

В търсене на отговори

Мулдашев е откровен, че пътува на Изток малко парадоксално, защото като изобретател на алопланта все още не разбира напълно своето собствено изобретение.

В началото на своите търсения изследователят подходил към загадките с цялото си любопитство като човек, не само като учен. Срещата с гигантите в пещерите засилила това усещане. Направил 146 рисунки и схема на тайнствения град Шамбала, където имало пирамиди, високи 500 метра. Измервал всичко с компас и съставил карта, а когато я занесъл на молекулярни биолози в Москва, те възкликнали – това е огромно каменно ДНК! Градът на боговете е построен като ДНК. Ето защо не са случайни домогванията на Хитлер до свещения град и последвалите руски, британски, шведски експедиции.

Но на Мулдашев един шерп казал: „Хората идват и гледат, някои от тях идват и виждат“.

В коментара си за легендарната сила на мъртвите, която никакви прибори не могат да засекат, башкирецът вмъква важно уточнение: „може би е невъзможно да се създадат такива уреди, но сам човекът в древните цивилизации е бил уред. Това се е съхранило при йогите. „Йогата вижда твоята аура, твоя дух, вижда и твоите чакри в ярки цветове. Главният прибор и в бъдеще ще бъде човекът. Освободен от зли мисли може би ще открие отново тези свои способности“.

Лечители.бг, Последвайте ни във Фейсбук!

Лечебни продукти от магазина:

[product_categories number="4"]