Понеделник (26 октомври)

Най-успешно ще започне новата седмица за родените под знаците и предимно през втората и трета декада на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Каквото и да се случва през деня, все ще във ваша полза. Планетите са подредени за вас по-най-добрия начин. Ще сте изпълнени с енергия, настроение и ще имате ползотворни контакти. Колегите ще ви разбират и подкрепят, а любимите хора ще ви одухотворяват с обичта си. И все пак, ако има някъде разминаване, не забравяйте, че това са общи хороскопи и тенденции според звездите.

От 14:25 часа българско време на 26 октомври до 08:07 часа на 27 октомври Луната в Овен е „без курс“. Каквото има да правите важно, правете го до 14:25 часа, защото всичко важно, свършено след този час няма шанс да бъде успешно и да има развитие. През втората половина на деня е препоръчително да се вършат основно рутинни дейности. Не предприемайте рисковани начинания.

Здраве

На 26 октомври не се препоръчват мозъчни операции, очите, горната челюст, ушите, носа и устната кухина, сериозни интервенции или вадене на горни зъби.

Аспекти

В неделя срещу понеделник Луната в Овен прави неблагоприятен аспект с Плутон в Козирог, а на 26 октомври в сутрешните часове тя се включва и към „танца“ между Меркурий и Уран в Овен, съвпадайки с Уран.

Това подсказва, че е настъпил пиковият момент на трусовете в обществото, и по света ще е доста напрегнато. В личния живот най-осезаемо ще усетят тези планетни енергии родените вече през втората и трета декада на знаците Овен, Рак, Везни, Козирог, Телец, Дева, Скорпион и Риби няма да е много леко. Аспектите между планетите създават предпоставка за „инфарктни“ кавги с близки, роднини, съседи или колеги. Денят ви не е благоприятен за договаряния, а и общуването ще е доста по-затруднено и напрегнато. Внимавайте с кого влизате в конфликт, да не изскочи някой здравеняк от кола на улицата и да стане от нищо – нещо. И не пътувайте, ако не е наложително.

Както през нощта срещу 26-ти, така и на 26 октомври през деня опасността от тежки автомобилни и авиационни катастрофи и голяма.

Да не забравяме, че Луната е растяща, а на 27 октомври предстои Пълнолуние. В мунданен план (световен) са възможни по-агресивни въздушни военни удари, бомбени атентати, експлозии и аварии в предприятия, природни бедствия, трусове на борсата, протести. Към планетите в хороскопа на съседката ни Гърция транзитните планети правят доста напрегнати аспекти. Да се надяваме да се размине деня без земни трусове там, а от там и у нас. Може да има прекъсване на електричеството някъде по света, нарушения във връзките за комуникация – телефони, интернет и т.н., поради силни бури. Възможни са хакерски атаки, пазете компютрите и всякаква апаратура от повреди. Внимавайте за загуба на документи, ключове или багаж при пътуване.

Времето –В понеделник Луната в Овен очаквам да повиши температурите, но и да усили вятъра. В късните вечерни часове на 25-ти, както и на 26 октомври се очертава по-разкъсана облачност, но на места може да има краткотрайни валежи.

Вторник  (27 октомври)

На 27 октомври в 08:08 часа българско време Луната преминава в земния знак Телец, а в 14:05 часа е Пълнолуние на 4 градуса в Телец. Време е да се довършат започнати на по-ранен етап дела и да се материализират идеи. Въпреки, че Луната е в земен, прагматичен знак, все пак при Пълнолуние емоциите трудно се овладяват, енергията ни е в своя максимум.

Следващите два дни са благоприятни за обществени дейности, за засилени контакти в обществото, за разходки сред природата, за интимни срещи и приятни купони на добре подредена маса с вкусни ястия и питиета. Телецът е знак, който обича да си похапва. Не е лишен от апетит. Но при Луна в Телец и то на Пълнолуние не ви препоръчвам да прекалявате с угаждането, защото много лесно ще качите килограми. Денят е подходящ за провеждане на лунната диета. След Пълнолуние се свалят по-лесно килограмите – при намаляваща Луна в рамките на две седмици до следващото Пълнолуние организмът изчиства и изхвърля ненужното, когато се грижим за него.

На 27 октомври, а и през следващите две седмици, звездите са подредени по-благоприятно за родените под знаците и най-вече за първата декада на Рак, Дева, Козирог и Риби. Раците могат да завършат успешно проект, да се радват на придобивки и изяви в обществото, да работят в организации и се занимават активно с обществени дейности. Девите ще имат успех в обучение, в контакти с чужбина, при разрешаване на юридически въпроси. Ще се радват на успехите на своите деца и внуци. Козирозите може да бъдат изненадани от любимите си хора с предложение за брак или да им се обяснят в любов. За вас любовта и децата ще са водещите през следващите седмици. При Рибите приоритет ще са взаимоотношенията с хората от тяхното обкръжение. Периодът е добър също за обучение, за пътуване, за покупко-продажби и особено на нов телефон, на автомобил или друго превозно средство.

Пълнолунието ще се отрази по-стресиращо на самия ден, а и през следващите две седмици, на родените през първата декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и на родените през първа декада на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Телците трябва да се грижат добре предимно за себе си и за здравето си. Лъвовете да бъдат по-внимателни за своя авторитет в обществото и да избягват конфликти с шефове или с други овластени лица.

При Скорпионите може да възникнат конфликти със семейните или с бизнес партньори / опоненти.

Фиксираните знаци Телец, Лъв, Скорпион и Водолей няма кой да ги бие по инат, така че опитайте се да не бъдете крайни в неотстъпчивостта, ако искате да не усложните живота си. Лъвовете е необходимо да се погрижат за дома и семейството си, както и за собствените си нужди и комфорт. Пазете се от травми у дома, особено в областта на тила, при извършване  на някакви ремонтни дейности, подреждане на мебели или хигиенизиране. Периодът не е подходящ за покупка на недвижимо имущество, а не е изключен при някои от представителите да възникнат конфликти на тема имущество.

Здраве

На 27 и 28 октомври не се препоръчват оперативни интервенции, с изключение на живото спасяващите. При Пълнолуние съществува опасност за кръвоизливи, инфекции или някакви следоперативни усложнения. На 27 и 28 октомври не се препоръчват особено операциите на гласни връзки, долната челюст, щитовидната жлеза, средното ухо, ваденето на сливици.

Сряда (28 октомври)

28 октомври е един от редките положителни дни на небесния небосклон. На този ден се оформя голям земен тригон, включващ Луната в Телец, Плутон в Козирог и трите планети Венера, Марс и Юпитер в Дева. Не, че няма да има никакви инциденти или конфликти, но космичната енергия е особено благоприятна за творческите и духовни личности. Денят е благоприятен за решаването на важни политически и законодателни въпроси, за организирането на големи спортни мероприятия, изложби, концерти, фестивали и награждавания в областта на киното, модата или музиката.

Това е един невероятен ден за родените под знаците и предимно през втората декада на знаците Рак, Дева, Козирог и Риби.

Не трябва да изпускате нито едно предложение или шанс на този ден. Много от вас ще се радват на постижения, изяви, печалби и на ползотворни контакти, но най-вече на обичта на близките си. Дисхармонична ще бъде повече енергията от напрегнатия аспект на Луната към Слънцето на родените през втората декада вече на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Емоциите и енергията ви е нестабилна, променлива. Предпазвайте се от конфликти и неприятности, а първите четири знака и от инциденти. От 17:20 часа на 28-ми до 08:24 часа на 29 октомври Луната е „без курс“. В такива часове обичам да почивам активно. Не е желателно натоварването и предприемането на рисковани действия. Бъдете на безопасно място.

Времето – от двата следващи дни очаквам времето да бъде по-променливо и непредсказуемо в утрешния ден. Разкъсаната облачност е най-възможният сценарий, но по-скоро за 27 октомври. Докато на 28-ми може да се очаква слънчице през деня, въпреки ниските температури в ранните сутрешни и във вечерните часове. Все пак – есен е!

Четвъртък (29 октомври)

В 08:25 часа българско време на 29 октомври Луната преминава в знака Близнаци – знак, представящ нашия начин на общуване, на мислене и интелект. Този знак е подвижен и адаптивен, но и непостоянен. През следващите дни ще мислим по-логично, ще общуваме по-активно, ще се стремим да придобиваме информация и знания, ще изразяваме активно мнението си. Доколко ще е качествено общуването, е друг въпрос. Важно е да държим на взетите решения и на мнението си, защото честата им промяна не прави добро впечатление на околните и може да намали доверието в нас. Следващите два дни и половина са благоприятни за обучение, за развиване на умения, за писане и изразяване на мнение, за работа с документация и за активна комуникация. По отношение на договорните отношения добре е да се има едно наум за непочтено поведение от страните по договора.

Днес Луната образува предизвикателни аспекти – конфигурация таоквадратура с планетите Сатурн в Стрелец и Нептун в Риби. Те създават предпоставка за задкулисни и незаконни действия – измами, кражби, фалшификации. Звездната енергия може да създаде затруднения и да предостави различни предизвикателства за справяне пред родените под знаците и най-вече през първата декада на Близнаци, Дева, Стрелец, Риби, а в по-малка степен и на Телец, Рак, Скорпион и Козирог от първа декада. Общуването може да бъде нарушено, колеги да интригантстват или въртят задкулисни игри, за да блеснат пред шефа си. Пазете автомобила, документацията и информацията си от кражби. В дните, когато Луната е в знака Близнаци, се активират изключително по мое наблюдение телефонните измами, заради аспекта с Нептун. Меркурий, като планетен управител на знака Близнаци, управлява транспорта. Ако се налага да пътувате, проверете добре автомобила си за изправност преди да тръгнете – спирачки, мигачи, маркучи и филтри, радиатор. Паркирайте автомобила си само на разрешените за целта места, за да не го търсите след това в наказателен паркинг на център за градска мобилност. Денят е по-благоприятен за родените под знаците и предимно през първата декада на Овен, Лъв, Везни и Водолей. За вас общуването също ще е доста активно, но поне звездите са по-благосклонни към вас да бъде ползотворно. Някои от Овните може да пътуват по работа, други да се изявяват като оратори или преподаватели, а трети да учат, четат, пишат важни документи или да се споразумяват по важни въпроси.

Добър ден за покупка на телефон, автомобил или друга техника за дома.

Лъвовете могат да разчитат да добри приходи от бизнеса, както и на подкрепата на хората. Не е изключена и неочаквана среща с приятел или с човек от миналото. Везните ще се справят доста успешно кой с чуждестранни партньори, кой ще се отдаде на забавления с внуците или ще спретне някое приятно семейно тържество. Добър ден за пътувания, спорт, реклама, покупко-продажби, обучение или участие в конкурси.

Здраве

На 29 и 30 октомври не се препоръчват оперативни интервенции на белите дробове, бронхите, трахеята, шийните прешлени, раменните кости и ключиците, костите на китките на ръцете. При Луна в Близнаци са уязвими дихателната и нервната ни системи. Внимавайте за наранявания и травми в областта ръцете, гърдите и шийните прешлени. Храната трябва да бъде по-богата на протеини през тези 2 – 3 дни.

Петък (30 октовмри)

На 30 октомври до около обяд Луната е в хармоничен аспект с Уран в Овен. Родените вече през втората декада на знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей могат да очакват приятни изненади и подаръци от съдбата. Най-сериозни успехи могат да очакват работещите в сферата на науката и техниката, както и в различни организации и асоциации. Към обяд Луната в Близнаци активира вече неблагоприятни аспекти първо с Юпитер, след това с Венера и във вечерните часове – с Марс в Дева.

Планетните енергии могат да внесат някакво напрежение в личните и бизнес партньорства

финансови затруднения, загуба на пари, проблеми при договаряния с чужбина, морално – етични конфликти, юридически спорове и т.н. при родените през втората декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец, Риби, а в по-малка степен и на Телец, Рак, Скорпион и Козирог от втора декада. Внимавайте за експлозии и пожари, както и за други неприятности или инциденти. В световен аспект също се активира напрежението. Планетите създават предпоставка за бомбени атентати в уязвимите страни, за експлозии, пожари, спукване на тръбопроводи, тежки транспортни и други инциденти.

Маргарита Паскалева, Очаквайте тук астро-тенденциите и за следващите дни от седемдневката

Лечители.бг