Понеделник (28 септември)

На 28 септември Луната транзитира през огнения Марсов знак Овен, а в 05:50 часа българско време е Пълнолуние и пълно лунно затъмнение на 5 градуса в знака Овен.

В дни на затъмнения е неблагоприятно да се натоварваме прекалено физически и емоционално. Луната в Овен създава предпоставка за пожари и експлозии, а в здравословен план – за нарушения на мозъчното кръвообращение и травми на главата. Освен, че е пълно лунно затъмнение, Луната около обяд прави неблагоприятен аспект и с ретроградния Меркурий във Везни. Във вечерните часове Луната оформя неблагоприятен аспект и с Плутон в Козирог. Денят е с по-дисхармонично влияние за родените под знаците и особено през първата и втора декада на знаците Овен, Рак, Везни, Козирог, а в по-малка степен и за Телец, Дева, Скорпион и Риби.

Луната в Овен прави хората по-дейни и борбени, но и по-нетърпеливи и прибързани, а в някои случаи и по-агресивни.

Внимавайте в общуването, при взимане на решения и в преценките, за да не сгрешите.

Особено предпазливи бъдете, ако сте зад волана и при работа с избухливи/запалими вещества. В световен план също се очаква повишаване градуса на напрежението – много динамика, затруднено общуване и преговори, нападения и манипулативност. Повишена е опасността и за атентати. Звездите са по-снизходителни на 28 септември към родените през първата и втора декада на знаците Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей.

Вторник (29 септември)

В ранните сутрешни часове на 29 септември Луната съвпада с Уран в Овен и заедно образуват хармоничен аспект с Венера в Лъв. Съвпадът на Луната с Уран ще създава напрежение за родените предимно през третата декада на знаците Овен, Рак, Везни, Козирог, а в по-малка степен и за Телец, Дева, Скорпион и Риби от третата декада.

Бъдете по-толерантни към близките и не действайте прибързано.

Денят е по-хармоничен за родените през третата декада на знаците Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Дори и да възникне напрежение, то при вас делата ще се развиват доста по-успешно.

От 10:45 до 21:57 часа на този ден Луната в Овен е „без курс“. След 10:45 часа българско време денят вече е неефективен за важни дейности и действия. Внимавайте за грешки и не предприемайте рисковани начинания.

Здраве

От астро-биоритмична гледна точка на 29 септември не се препоръчват, а на 28-ми по време на лунното затъмнение в Овен категорично, операции на мозъка, на очите, горната челюст, ушите, носа и устната кухина, на зъбите.

Преди години при едно такова затъмнение в Овен оперираха мозъка на моя позната, като изходът от операцията беше летален.

Консумацията на кафе, алкохол, енергийни и горещи напитки, пикантни храни и подправки трябва да бъде максимално занижена през тези два дни и заради влиянието на затъмнението и пълнолунието.

Сряда (30 септември)

В 21:58 часа българско време на 29 септември Луната преминава в земния знак Телец. На 30 септември Луната в Телец първо оформя хармоничен аспект с Марс в Дева, а по-късно и с Юпитер в Дева и Плутон в Козирог. Звездите дават предимство на силните, смелите и инициативните на този ден, родени под знаците и основно през първата и втора декада на знаците Телец, Рак, Дева, Козирог и Риби.

Добър ден за законодателството, за спортистите, полицията, военните, банкерите, за разрешаване на юридически въпроси и конфликти, за политиката като цяло.

Луната в Телец образува неблагоприятни аспекти към Слънцето на родените през първата и втора декада на знаците Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за Овен, Близнаци, Везни и Стрелец, родени през първата и втора декада на тези знаци. Енергията ви е променлива, нестабилна, затова е препоръчително да не се натоварвате и да не рискувате в каквото и да било на 30-ти. Денят е подходящ за културни мероприятия, за финансово стабилизиране и придобивки, за романтични и бизнес срещи, за инвестиции и покупка на скъпи вещи. В такива дни сме по-практични, търпеливи и постоянни в желанията си. Добре ще обмисляме всичко преди да предприемем действие. Само трябва да се опитаме да бъдем малко по-отстъпчиви, за да вървят делата ни перфектно.

Здраве

На 30 септември при Луна в Телец не се препоръчват операции на гласните връзки, долната челюст, щитовидната жлеза, средното ухо, сливиците. На този ден ограничете тестените и сладки храни, пийте повече течности. Марс в Дева върви към опозиция с Нептун и както предположих се задава нова вирусна вълна. Но е важно да се предпазваме и от хранителни интоксикации или чревни (Марс в Дева) инфекции (Нептун) през следващите няколко седмици.

Времето – в хороскопа на лунното затъмнение основните индикатори, свързани с прогнозирането на времето, показват постепенно затопляне и намаляване на валежите през следващата седмица. На 28 септември неблагоприятните аспекти на Луната в Овен създават предпоставка за краткотрайни, но по-бурни атмосферни влияния – усилване на вятъра, краткотрайни, но проливни дъждове в някои райони. Не е изключено в по-високите планински райони да превали и сняг. На 29 и 30 септември очаквам облачността постепенно да се разкъса и дневните температури да се повишат.

Четвъртък (1 октомври)

На 1 октомври Луната все още е в земния знак Телец, вече намаляваща. Време е за постигане на желаното и материализиране на започнатото. Телецът е знак на стабилност, както в емоционален, така и във финансов аспект. Но на 1 октомври в сутрешните часове Луната образува дисхармоничен аспект със собствения си планетен управител Венера. Затова не е благоприятно да се правят големи капиталовложения или да се предприемат рисковани финансови операции. Уязвими са също и партньорските взаимоотношения както в личен план, така и в бизнеса или между държави. В личен план най-уязвими са родените през третата декада на знаците и с Венера в Телец, Лъв, Скорпион, Водолей, а в по-малка степен и родените през трета декада на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Денят като цяло се очертава по-спокоен и благоприятен за родените под знаците и предимно през третата декада на Рак, Дева, Козирог и Риби. Важните срещи и задачи свършете до обяд, тъй като в часоветемежду 13:44 и 23:03 българско време Луната е „без курс“. През втората половина на деня вършете само рутинни задачи и не предприемайте рисковани действия или нови начинания. Не е благоприятно тогава също да се взимат важни решения за бъдещето и да се подписват договори, тъй като няма да имат развитие и успех.


В 23:04 часа на 1 октомври Луната навлиза във въздушния знакБлизнаци – знак на интелекта, комуникациите, търговията и транспорта. Когато Луната преминава през този знак се повишава желанието за общуване, придобиване на знания и умения, пътувания, обмен на информация и изразяване на мнение. Ще сме склонни да разсъждаваме по-скоро логически и решенията да не са взети емоционално. От друга страна този променлив знак ни прави и нас по-променливи и непостоянни, склонни да сменяме настроение или мнение. Това раздвоение и непостоянство може да бъде ключ към неуспех. Затова, преди да вземете решение или да изкажете мнение, помислете добре какво да бъде решението ви, дали да говорите или да замълчите. Планетните аспекти на 2 октомври са няколко и все твърде предизвикателни. В сутрешните часове Луната в Близнаци образува неблагоприятен аспект първо със Сатурн в Стрелец. Изисква се организираност, добра концентрация и чувство за отговорност в ранните часове. Следва неблагоприятен аспект на Луната с Марс в Дева и Нептун в Риби – образува се конфигурация таоквадратура. Възможни са скандали и интриги на работното място, грижи в дома, разочарования заради любов или пари и т.н. В общественото пространство са възможни сериозни политически скандали и обвинения в корупция, етнически конфликти, трудни за разрешаване проблеми, касаещи емигрантите, религиозни или хуманитарни въпроси. В следобедните часове негативните аспекти завършват с квадратурата между Луната и Юпитер в Дева. Труден и напрегнат ден като цяло за света, а в личен план за родените под знаците и предимно презпървата и втора декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец, Риби, Телец, Рак, Скорпион и Козирог. Много е важно да се запази добрият тон, да стоим зад мнението и решенията си, да бъдем коректни към хората и по-постоянни. Интригите и тайните заговори няма да доведат до нищо добро.  Пазете се от кражби, измами, транспортни инциденти, травми, инфекции, алергични прояви и интоксикации – хранителни, медикаментозни или алкохолни. Когато Нептун е замесен в толкова аспекти, той може да активира нещо от изброените възможности, затова бъдете по-предпазливи на този ден. Все пак има и един – два хармонични аспекта на Луната, както казва Емо Чолаков „за разкош“.

Петък (2 октомври)

На 2 октомври около обяд Луната прави благоприятен аспект с Меркурий и Слънцето във Везни. Този аспект ще предпазва и донякъде ще омекотява ситуациите при родените през първата декада на Близнаците. Денят ще бъде най-успешен за родените през първата и втора декада на знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей. Ще се радвате на динамичен и забързан ден с много контакти, разговори по телефони и други средства за комуникация. На успех могат да се радват политиците, дипломатите, както и работещите в сферата на търговията и услугите, медиите, образованието, науката и техниката.

Здраве

На 1 октомври не се препоръчват операции на гласните връзки, долната челюст, щитовидната жлеза, средното ухо, сливици.  На 2 октомври не се препоръчват оперативни интервенции на белите дробове, бронхите, трахеята, шийните прешлени, раменните кости и ключиците, костите на китките на ръцете. Пазете ръцете от травми и избягвайте задимени, непроветрени помещения. На 2 октомври медиците е желателно да са по-предпазливи при поставянето на упойки и проби за чувствителност към медикаменти. Денят не е благоприятен за поставяне на ваксини. Да се ограничи употребата на алкохол и опиати. Да се внимава също за пожари и при работа с газови бутилки.  

Времето – на 1 октомври очаквам облачността да е по-разкъсана, но сутрешните температури да са по-ниски. Докато на 2 октомври тенденцията е към леко повишаване на дневните температури, но в сутрешните часове може да е по-облачно и на места мъгливо. Не са изключени и краткотрайни превалявания от дъжд, а нощните часове на 1 срещу 2 октомври – да превали и сняг по високите части в планините.

Събота (3 октомври)

На 3 октомври Луната продължава своето пътешествие през последните 10 градуса на подвижните Близнаци. Но на този ден неблагоприятните аспекти вече са отминали в мунданен план. Енергиите започват да се поуспокояват. Луната на 3 октомври в сутрешните часове образува хармоничен аспект с Уран в Овен, а в ранния следобед оформя такъв и с Венера в Лъв. Тази звездна хармония ще окаже най-положително въздействие върху чувствата и емоциите при родените под знаците и най-вече през третата декада на Овен, Лъв, Везни, Водолей и при някои от представителите на трета декада Близнаци, които в рождения си хороскоп имат благоприятни аспекти към Слънцето. Представителите на изброените знаци могат да разчитат на своята харизма и на уважението на хората в постигането на целите си. Очаквайте неочакваното и бъдете готови да полетите на гребена на вълната. Разчитайте на придобивки и на подкрепата от страна на приятелите и любимите ви хора. Любовта ще ви вдъхновява и мотивира. Планетните аспекти са дисхармонични за родените предимно през третата декада на знаците Дева, Стрелец, Риби, Телец, Рак, Скорпион, Козирог и за известен процент от третата декада на Близнаците, които имат неблагоприятни аспекти към Слънцето си в рождения хороскоп. Дали имат или нямат такива аспекти, могат да знаят тези, които са ползвали услуги на астролог. Луната в Близнаци може да създава напрежение в емоционален аспект, при болните хора да окаже влияние върху здравния им статус. Повишено трябва да бъде вниманието ви за неприятности, инциденти и във взаимоотношенията с хората през този ден. Денят ви не е от най-късметлийските, затова избягвайте пряка конфронтация, както и прекалено натоварване – физическо или психо-емоционално. От 20:18 часа българско време на 3 октомври до 03:22 часа на 4 октомври Луната е „без курс“. В този интервал от време бъдете на безопасно място и не предприемайте рисковани действия.

Здраве

На 3 октомври не се препоръчват оперативни интервенции на белите дробове, бронхите, трахеята, шийните прешлени, раменните кости, ключиците, костите на китките на ръцете. Протеините и мазнините ще се усвояват по-лесно на този ден. Разходката на чист въздух ще ви се отрази добре както на белодробната, така и на нервната система. На 4 и 5 октомври не се препоръчват операции на стомаха, хранопровода, задстомашната жлеза, жлъчката, черния дроб и млечните жлези. Ограничете мазнините, месото, захарта, алкохола и нишестените храни. Рибата и всякакви други морски дарове, въглехидратите, плодовете и зеленчуците ще се усвояват добре от организма.

Неделя (4 октомври)

На 4 октомври в 03:23 часа Луната навлиза във водния кардинален знак Рак. Тук Луната е в силна позиция. Акцентите за деня в личен план са взаимоотношенията и комфорта в семейството и родителите, разрешаване на битови въпроси. А в обществото на дневен ред ще бъдат темите за националната сигурност, военно морските сили като част от въоръжените сили на армията, социални въпроси, развитието на подрастващите, имотното състояние на обществени личности и пазара на имотите. Могат да бъдат обсъждани и наболели въпроси свързани с млекопроизводството, животновъдството, зеленчукопроизводството и качеството на храните като цяло. Следващите 2-3 дни са благоприятни за ремонтни дейности, почистване и подреждане на дома, за семейни тържества, медитация, за покупко-продажба на имоти или уреждане на имуществени въпроси.

На 4 октомври Луната в Рак първо образува предизвикателен аспект с ретроградния Меркурий във Везни. Звездите на този ден създават предпоставка за емоционално напрежение, нелогично мислене и взимане по-скоро на емоционални решения. Хората ще са склонни лесно да се обиждат, да се сърдят и влизат в словесни битки. Общуването ще бъде затруднено. Може да срещате трудности в контакти с чиновници, с куриерски фирми, в отношенията с колеги, подчинени или наематели.  Не е изключено да възникнат технически проблеми, да има нарушения в транспортния трафик или комуникационните средства – телефони, компютърни системи и т.н. В личен план по-уязвими са родените през първата декада на знаците Овен, Рак, Везни, Козирог, Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей.  В обедните часове на деня Луната оформя вече благоприятен аспект с Марс в Дева и с Нептун в Риби. Той ще зареди с енергия и желание за победи предимно родените през първата декада на Телец, Дева, Скорпион и Козирог. Ще успявате с лекота и ще се радвате на уважението на хората. Ще бъде засилена интуицията и въображението при много хора, които ще им помагат. Представителите на първата декадана Рак също ще бъдат по-активни и няма да им липсва желание за доминиране, но трябва да се пазят от сериозни конфликти, при работа с документация и с техника, при шофиране, при вземането на решения, в общуването с хората и т.н.

Времето – в съботния ден е по-вероятно времето да се задържи слънчево, с лек вятър. Тенденцията за усилване на вятъра и заоблачаване е по-скоро за неделя – в по-късните часове на деня. В неделя срещу понеделник и в понеделник може да се очакват внезапни промени във времето – усилване на вятъра, застудяване и валежи от сняг по високите части на планините, а в по-ниските райони валежи от дъжд. Планетните аспекти създават предпоставка и за гръмотевични бури в понеделник. Във вторник и сряда обаче това ще се промени и очаквам отново слънчеви октомврийски дни

Очаквайте тук астро-тенденциите и за следващата седмица, Маргарита Паскалева

Лечители.бг