Понеделник 17 август

В първия ден от новата работна седмица, 17 август, единственият аспект, който Луната в Дева образува преди да смени знака си, е секстил. Това е ъгъл от 60 градуса между планети със Сатурн в Скорпион. Това говори за хармоничен ден като цяло, но не за всички, разбира се. Денят е благоприятен за по-продължителна работа и всякакви дейности, изискващи издръжливост, постоянство или сръчност, за анализи, за лечение и посещения при лекар – специалист при необходимост. Най-ползотворен и успешен се очертава денят за родените вече през третата декада на знаците Телец, Рак, Скорпион и Козирог. Фокусът на затруднения и напрежение се измества към родените през третата декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец, Риби, Овен, Лъв, Везни и Водолей.

Може да ви изнервя критиката, прекалените изисквания и очаквания от страна на шефове и роднини. Рутината ще ви изморява.

Подредете приоритетите си и си направете план за действие. Така изненадите могат да бъдат по-малко. Енергията ви през този ден е нестабилна, затова не се претоварвайте физически и емоционално. Опитайте се да бъдете по-приспособими в различните ситуации. В часовете от 20:16 до 23:22 българско време Луната е „без курс“, като в 23:23 часа тя навлиза във въздушния знак Везни.

От астрологична гледна точка на 18 август не се препоръчват операции на тънките черва, апендикса, панкреаса, далака, дванадесетопръстника или жлъчните пътища, поставянето на спинална упойка. Луната започна постепенно да нараства през следващите две седмици, което прави периода неблагоприятен за операции, с изключение на неотложните и животоспасяващите. Храната през тези два дни трябва да е лесно смилаема, с повишено съдържание на калиев сулфат и витамин В – цвекло, нетлъсто говеждо месо, черен дроб, морски деликатеси, пълнозърнест хляб, моркови, домати, картофи, зеле, мляко и млечни продукти, спанак, лимони, банани и т.н.

Вторник (18 август)

На 18 растящата Луна преминава през знака на баланса, красотата и любовта Везни. Тези два дни, през които ще транзитира там, са благоприятни за разрешаване на финансови или юридически въпроси, за романтични срещи и любов, за покупка на културни и други ценности, за посещение на културни мероприятия, за дипломатически преговори и т.н.

Вторникът е хармоничен като цяло в мунданен план. Луната образува благоприятен аспект с Марс в Лъв. Най-успешни и облагодетелствани на този ден в личен план ще бъдат родените под знаците и предимно през първата декада на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей, както и някои от представителите на знака Везни, родени през септември и с хармонични аспекти към Слънцето си в рождения хороскоп.

Ще успявате ясно и категорично да изразявате мнението си, ще сте заредени с достатъчно енергия и сили, за да постигате целите си и да постигнете авторитет сред хората.

Благоприятен ден за финансови сделки и капиталовложения, за интимни срещи и обяснения в любов. Не по този начин стоят обаче нещата при родените под знаците и предимно през първата декада на Овен, Рак, Козирог, Телец, Дева, Скорпион, Риби и при някои от представителите на септемврийските Везни, които имат неблагоприятни към Слънцето си аспекти в рождения хороскоп. Това вие няма как да го знаете, ако не сте се обръщали досега към астролог. Но можете да следите развоя на събитията през деня и сами да усетите влиянието. За всички изброени знаци денят може да протече както по-динамично, така и по-затруднено от обикновено. Разпределете ангажиментите и планирайте задачите си така, че да не се чувствате претоварени, изнервени и да водите битки с вятърни мелници. Бъдете внимателни и за травми, инциденти и неприятности.

Периодът не е благоприятен за интервенции на бъбреци и пикочен мехур.

По време на растяща Луна от астрологична гледна точка по принцип не се препоръчват по принцип операции, освен ако не са животоспасяващи. Възможни са кръвоизливи, усложнения и инфекции, по-забавен възстановителен процес като цяло. Желателно е да приемаме храни с повишено съдържание на калиев и натриев фосфат, витамини А и Е. Ограничете консумацията на пържените, тестени и сладки храни. Захарта може да замените с мед.

Сряда (19 август)

На 19 август Луната във Везни в сутрешните часове все още прави дисхармоничен аспект с Плутон в Козирог, който се активира още в нощните часове на 18 срещу 19 август. След 11 часа се активира дисхармоничният аспект на Луната и с Уран в Овен. Денят се очертава доста динамичен и напрегнат като цяло както в световен, така и в личен план за родените предимно през втората и трета декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за Телец, Дева, Скорпион, Риби от същите две декади. Възможно е обтягане на отношенията както в работата, така и в дома или навън. Предпазвайте се от инциденти. Добрата новина е, че Луната във Везни прави хармоничен аспект със собствения си планетен управител Венера, която е в огнения Лъв. При родените под знаците Овен, Близнаци, Лъв, Везни и Стрелец ако не в друго, то поне

в любовта и партньорствата ще им върви и могат да разчитат на подкрепа от тяхна страна. Може да очаквате благоприятно развитие също на финансови въпроси, подаръци и придобивки.

В обществен и световен план нощните часове на 18 срещу 19 август, както и на самия 19 август се очертават доста напрегнати и с повишена опасност за скандали в обществото, за липса на разбирателство между държави или в различни организации, за експлозии, транспортни и други инциденти, за природни катаклизми и т.н.

През първите два дни от седмицата не се препоръчват операции на бъбреците, надбъбречните и околощитовидните жлези, на пикочния мехур и бъбречните легенчета, поясните прешлени, яйчниците, далака, липосукция на бедрата, за пластични операции и естетически корекции.

Четвъртък (20 август)

В четвъртък в часовете между 05:56 и 12:24 Луната във Везни е „без курс“. Това прави първата половина от деня не особено ефективна. Тя е благоприятна обаче за рутинна работа и довършване на вече поети ангажименти. Важните дела и срещи отложете за следобедните часове. Часовете до обяд са по-неблагоприятни за родените през третата декада на знаците Овен, Рак, Везни, Козирог, а в по-малка степен и за Телец, Дева, Скорпион и Риби, родени през третата декада на знаците.

Въпреки Луната „без курс“ в енергийно отношение първата половина от деня е най-хармонична за родените през третата декада на знаците Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей.

В 12:25 часа Луната преминава във водния знак Скорпион. Емоциите ни стават по-интензивни и дълбоки. Повишава се интуицията ни и желанието за доминиране. По-потайни и недоверчиви сме, когато Луната транзитира през този зодиакален знак. Някои хора в такива дни са по-язвителни, критични, склонни да нараняват и потискат хората от обкръжението си. По отношение на влиянието, то вече е доста по-различно през втората половина от деня.

След 12:25 часа звездите са по-благосклонни вече към родените през първата декада на знаците Рак, Дева, Козирог и Риби.

Независимо, че Луната в Скорпион се намира в знак най-неблагоприятен за нея, хармоничният й аспект с Юпитер в Дева и с Нептун в Риби ще ви изпълва с вдъхновение и с желание да помогнете при необходимост. Младите представители ще се разхождат с „розови очила“ и ще се радват на любовта и романтиката около себе си. Чудесен ден за творческа работа в уединение, за лечение, за медитация, танци и всякакви други методи за релаксиране, за участия в конкурси и фестивали. За останалите осем знака, родени през първата декада, втората част от деня се очертава по-труден и динамичен. Луната в Скорпион образува дисхармоничен аспект с Марс в Лъв, който ще бъде най-точен през нощта срещу 21 август. Затова бъдете най-предпазливи за кавги, сбивания и наранявания, за инциденти от всякакъв род във вечерните и нощни часове.

Петък (21 август)

Неблагоприятният аспект между Луната и Марс ще се усеща при родените през първата декада на Телец, Лъв, Скорпион, Водолей, Овен, Близнаци, Везни и Стрелец до около обяд на 21 август. В кои сфери точно ще се усети напрежението зависи от личния хороскоп на всеки човек и разположението на планетите в него. Избягвайте физическо и емоционално натоварване, бъдете по-отстъпчиви и се предпазвайте от инциденти. Луната в Скорпион е благоприятна за разкриване на тайни, мистерии и престъпления, за проучвания и изследвания, за уреждане на наследствени въпроси, застраховки, завещания и данъци. Някъде може да се очакват неприятни изненади от страна на данъчни инспектори и контрольори.

Родените през първата декада на знаците Рак, Дева, Козирог и Риби ще усещат през първата половина на деня все още благоприятният аспект на Луната с Нептун.

През втората половина на деня Луната образува благоприятен аспект с Плутон в Козирог. Той ще се отрази положително в делата и взаимоотношенията, върху емоционалното и физическо състояние на родените вече през втората декада на знаците Рак, Дева, Козирог и Риби. Концентрацията ви ще е на ниво, а мисленето задълбочено. Дори и да се натоварите повече, възстановителните ви способности ще са по-добри. Добри са възможностите и за печалби в бизнеса. Вечерта също е обещаваща и имате възможност да се разтоварите с посещение на театър, концерт или пък в заведение с приятни за вас хора на по чаша хубаво питие.

Във вечерните часове и през нощта срещу 22 август Луната в Скорпион активира дисхармоничен аспект с ретроградната Венера в Лъв.

Те ще създадат предпоставка за влошаване на взаимоотношенията в интимните връзки и брака, както и за възможни загуби на пари или ценности при родените през втората и трета декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за Овен, Близнаци, Везни и Стрелец, родени през втората и трета декада. В най-негативен план са възможни сцени на ревност, прояви на насилие, включително и сексуални. Вземете мерки за сигурността на дома и офиса си срещу кражби. Не са изключени и по-крупни обири на пари и ценности.

Здраве

В последните дни от седмицата от астрологична гледна точка не се препоръчват операции на дебелото черво, сфинктера, простатата, пикочния мехур и пикочопроводните пътища, пластика на маточните тръби, раждане със секцио, кюртаж на матката, отстраняване на тумори, ринопластика, корекции на полови органи, пиърсинг и татуировки. Дните са подходящи за регулиране на белтъчната обмяна, за профилактика и лечение на заболявания на половата система. Храната трябва да е с богато съдържание на калциев и натриев сулфат, витамини С и Е. При случайни полови контакти трябва да се вземат мерки срещу нежелана бременност и инфекции, предавани по полов път. Бременните жени да избягват сексуални контакти и всякакво натоварване през тези два дни, поради опасност от спонтанни аборти при Луна в Скорпион.

Събота (22 август)

На 22 август Луната все още е в знака Скорпион и предизвикателният й аспект с Венера в Лъв започва постепенно да се разпада, а с него и неблагоприятното му влияние върху финансите и партньорствата. В 22:31 часа българско време Луната променя фазата си – фаза Първа четвърт. Слънцето в Лъв и Луната в Скорпион са в критичния 29-ти градус на знаците, а в допълнение и Луната е в съвпад със Сатурн, който също се намира в тези градуси на знака Скорпион.

Денят се очертава по-динамичен за родените през третата декада на фиксираните знаци Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за родените през третата декада на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Сатурн е планета, управляваща кариерата, бизнеса, авторитета, нашите началници, по-възрастни роднини и родител с по-голям авторитет в живота ни. Предизвикателният аспект на Слънцето с Луната и Сатурн както на самия 22 август, така и през следващата седмица, може да създаде проблеми в някоя от посочените сфери и трудности във взаимоотношенията с някои хора от обкръжението Ви. При всеки човек ще се прояви в зависимост от разположението на тези планети към рождения хороскоп.

Пазете имиджа си, спазвайте законите и правилата за движение по пътищата. Не влизайте в пререкания с висшестоящи органи или контрольори.

Звездите на 22 август, а и през следващата една седмица, ще бъдат по-щедри към родените през третата декада на знаците Рак, Дева, Козирог и Риби. Раците могат да се радват на любовта на близките си, на успехите на децата си, на добри постъпления от бизнеса си, на високи спортни постижения (ако са спортисти), на печалби и приятни ваканционни преживявания. Девите може да се наложи да предприемат важно пътуване, бизнес договаряния и подписване на договори, разрешаване на семейни въпроси и обучение. Козирозите ще постигат сериозен авторитет в обществото, ще печелят с лекота и могат да разчитат на подкрепата от страна на близки, приятели и високо поставени в йерархията хора. Някои от Рибите също ще пътуват наблизо и далеч, ще общуват със задгранични партньори и ще правят планове за дейности в чужбина. Близките на вашия партньор и внуците ви могат да бъдат приоритет през тези дни, както и разрешаването на някакъв юридически въпрос.

В часовете между 22:31 и 23:41 българско време Луната е „без курс“, а в 23:42 часа тя навлиза в огнения знак Стрелец.

Дисхармоничният аспект на Слънцето в Лъв с Луната и Сатурн в Скорпион в хороскопа на Първа четвърт ще създаде сериозно напрежение в мунданен план този уикенд, както и в рамките на цялата следваща седмица. Планетите и техните аспекти създават предпоставка за падане от власт на политически лидер или с кралско потекло фигура, а вероятно и за гибелта на такъв. Освен това са възможни междудържавни конфликти и по-ожесточен сблъсък, природно бедствие, атентат; инцидент в атомна централа, в мина, в метро, в производствен комбинат, с плавателни съдове и т.н. По-уязвими държави са Белгия, Израел, Индонезия, САЩ, Ирландия, Испания, Куба, Мексико, Северна и Южна Корея, Сърбия и Косово, Украйна.

Неделя  (23 август)

На 23-ти Луната е в знака Стрелец. Луната образува дисхармоничен аспект с Нептун. Някои хора ще са склонни да лъжат и крадат, а други ще са толкова лековерни, че това може да им създаде неприятности с крадци и измамници. Повишава се опасността също и за инциденти в морето и във всякакви водоизточници, за хранителни и от друго естество интоксикации. Шофьорите трябва да бъдат особено предпазливи при шофиране, заради хлъзгавите пътища. Най-уязвими са родените през първата декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за първата декада на Телец, Рак, Скорпион и Козирог. Тъй като Луната е в огнен знак, повишено трябва да бъде вниманието и за пожари / експлозии на газови уреди. Звездите ще оказват по-положително влияние при родените под знаците и най-вече през първата декада на Овен, Лъв, Везни и Водолей. Хармоничният аспект на Луната с Марс в Лъв ще ви зарежда с физически сили и желание за близост, за развлечения и удоволствия. Ще оказва положително въздействие при спортни участия и върху взаимоотношенията ви с хората.

Очаквайте астро-тенденциите и за следващата седмица в раздела „Хороскоп“  Маргарита Паскалева,

Лечители.бг