Наближава последният за годината ретрограден Меркурий. Той ще продължи от 19 декември до 8 януари 2017 г. Съдейки по хаоса в сферите ѝ на действие обаче, изглежда опасната фаза на първата планета и подранила. И това не е само субективно усещане, предвид и жертвите, които взе влаковият инцидент в Северна България.

Старите астролози са знаели, че най-опасното време са двете седмици преди първата планета от слънчевата система да обърне своя ход и да тръгне наобратно на видимото си движение. Тогава тя забавя своето движение по хоризонта и готвейки се да обърне своята посока, спуска една пелена пред човешкия взор, давайки накъсо нашата оценъчна и наблюдателна интелигентност. Дните са наречени примката на Меркурий или сянката на Меркурий, защото крият немалки рискове. Ако направим справка, то старите вавилонски трактати ще се окажат изумително точни. Точно 14 дни преди същинската ретро-фаза у нас започнаха да се проявяват т. нар. меркуриански сфери – транспорт, комуникации, туризъм. Задръстванията, авариите и ПТП-тата сякаш зачестиха. Само преди часове един от туроператорите обяви фалит оставяйки в шах стотици граждани в чужбина и у нас, платили за почивката си. Порцията хаос всъщност започна точно на 5 декември, когато прехваленото столично метро в един момент спря, а хиляди пътници останаха блокирани, чудейки се за това ли плащат двойно повече за транспорт – 1,60 лв. Ами, ако не дай си боже имаше и дим или пожар, кой щеше да merkurijотвори вратите, за да излязат. Дежурната порция меркуриански хаос само показа, че липсва протокол в такива ситуации, служителите на Метрополитена тотално не са инструктирани какво да правят. Шефовете им също.

Ако направим една справка ще видим, че най-големите световни катастрофи, свързани с транспорт са настъпили в подобни астро-периоди. Ние също не сме изключение. За жалост Примката на Меркурий се стегна и около шуменското село Хитрино.

Теорията за слабите връзки

По правило Меркурий удря слабите звена на всяка обществена структура, отключвайки проблеми трупани с години. За родното БДЖ могат романи да се напишат. Сега кражбите в държавното БДЖ избиха като през възвратен клапан на тенджера под налягане, за да ни покажат, че релсовият транспорт, покварен от далавери на всички нива, е сигурен колкото на държава от третия свят. За жалост имаше жертви. Всъщност това ни се показа още след като изгоряха живи на гарата в Червен бряг десетки пътници на 28 февруари  2008 г. Тогава именно далавера със спалните вагони осуетиха подмяната на старите и се случи, това което се случи.

Може би тук трябва да поясним, че Меркурий винаги се свързва с човешкия фактор в две направления. Прави човека разсеян и да речем много опитен шофьор може да допусне баламска грешка и да направи верижна катастрофа. Другото направление е, че електромагнетизмът на Меркурий прави човека много пресметлив и хитър или активира точно тези хора, да действат точно сега. За това най-големите банкови обири се случват именно в ретро фазата на Меркурий (справка родното КТБ). Иначе дежурните мишени са инкасо автомобилите, чието сигурност в следващия месец трябва да бъде двойно и тройно подсигурявана.

Но какво се случи в село Хитрино, през чийто мегдан минава жп-релсовият път. Вероятността от грешка на машинистите не е никак малка. При същия астологичен период преди години френски машинист например, реши да си направи селфи с километража. Организира гонка и обърна на завой високоскоростен влак с много жертви. При нас обаче гонки са невъзможни, защото за опасно бързо се счита дори, ако караш с повече от 60-70 км в час. Твърде вероятно е по това трасе да е извършен некачествен ремонт , за да се източат дежурните милиони по някой европроект и сега да го отнесат машинистите. В Мунданната астрология Меркурий се свързва с активацията на наемни убийци и крадци от най-костюмираните до апашите на желязо. В този ред на мисли, не се изключва възможността някой гладен человек да е демонтирал скрепителни елементи (болтове, гайки) от жп-трасето и да ги е предавал във вторични суровини. Но да оставим версиите на следствието, а изводите всеки сам може да прави за себе си. Така или иначе версиите и догадките ще продължат дълго време или поне, докато изтече периодът на Ретро Меркурий, който има свойството да изкривява информацията и да укрива истината.

Фаза на същинска ретроградност

След периода Сянката на Меркурий (5-19 декември) ще започне същинската фаза на ретроградност, която ще настъпи на 19 декември в 12:55 на обяд. Тогава Меркурий ще обърне своята посока. Това ще се случи в астрознака под , който е орисана България (Козирог, символизиращ държавната власт). Може би и на това съвпадение се дължи този ужасен инцидент с влака-бомба (и на квадратурата между Уран (носещ внезапни взривове) и Плутон (смърт).

В политически план кризата, усещането за безвремие и нестабилност в държавата също е по Меркурий. Другите теми, които ще активира последната за 2016-та година ретроградност също се проявиха. Това е съдебната система (съдиите вече стачкуват) заради натрупаните проблеми там с години, отприщени сега от квадратурата между Меркурий и Юпитер (правосъдие).

Меркурий се свързва по правило с всички стачки, блокади в различни сектори но най-вече транспорт, здравеопазване. По площадите ни обаче тепърва ще има какво да се види…

Феномен

От научна гледна точка ретроградният Меркурий е необясним колективен феномен, носещ объркване в ежедневието -  компютърни файлове и писма мистериозно се губят, банкови карти блокират, финансови преводи изчезват мистериозно. Понякога не можете да намерите хората, които търсите, набирате номера по погрешка, губите си телефона, ключовете (забравяте ги някъде и т.н.). Батерията ви свършва в най-неподходящия момент.

В ерата на високите технологии се оказва, че първата планета влияе и на техниката. Промененият космически ритмус веднага се усеща при по-честа загуба на информация, вследствие на токови удари, дефекти в технически уреди, бъгове в джаджи, социални и GSM мрежи (зад всичко това разбира се стои човешкият фактор, като техническа грешка, недоглеждане на ситуация, пестене на пари и неподменяне на рискова техника – възможните причини са много).

В професионален и личен план астрологичният период дава усещането, че проблемите са много трудни, битовите въпроси – висящи, несигурни, нестабилни. Недоверието по това време е тотално, като взаимното подозрение ражда куп недоразумения и интриги. В много фирми точно сега тръгват съкращения сякаш от нищото. С други думи позицията на планетата определено внася хаос в комуникациите на всяко равнище – техническо, междуличностно, между институциите.

ГОЛЯМОТО КОЛЕДНО ВТАляване с екстракт от Гарциния и Азиатцка центела otslabvane_%d0%b7%d0%b0-%d0%be%d1%82%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b1%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5

Има едно обяснение за всичко това. Според мен една от причините е, че енергийната вибрация на първата планета резонира с онези мозъчни центрове, които отговарят за логическата и техническа интелигентност. Меркурий отразява естествената заетост на ума ни и следователно символично показва начина, по който мислим рационално и обменяме информация със света около нас, така че той (светът) да има смисъл. Това всъщност е Логосът. Защото светът е ментален! И ако нещо помрачи този свят човекът остава незащитен, слаб и объркан.А именно това е целта, ако приемем, че има висша промисъл във влиянието на планетите на земята.

Под властта на Меркурий попадат всички модели на комуникация, при това не само вербалните, а и невербалните, както и символичните. Същността на Меркурий обаче , живее не в конкретна система език, а по-скоро в импулса да се общува независимо от метода. Именно поради тази причина в периода на ретроградната фаза учениците по-трудно се концентрират в усвояването на нови знания, а хората допускат по-често грешки от обичайното. И те са толкова големи, колкото позицията ни е по-високо или по-важна в обществената йерархия.

Вероятно има причина за всичко това. Всъщност никой не знае, само можем да гадаем. Обществените неща вече ги очертахме, проблемите се показват сега от мътната вода, можем да ги уловим и да ги решим в последствие. В личен план хаосът, който по правило ни сервира хитрият бог Хермес (олицетворяващ планетата Меркурий) е вследствие от това, че човек е изваден от зоната му на комфорт. Как става това. Докато сме будни, разчитаме на оценъчната си интелигентост повече отколкото предполагаме. Правим си график за деня, степенуваме приоритетите, вършим задачите съвместно с други хора , използвайки логически алгоритъм. Докато шофираме или се возим, докато разговаряме с друг или със самите себе си (посредством вътрешния диалог), ние изцяло разчитаме на тази меркуриянска черта наречена менталност, ум, наблюдателност. Когато първата планета се движи наобратно, тя обърква тези ни сетива сякаш да ни покаже, че този свят е измамен (както пише и в Библията). Остава ни само да обърнем взор навътре към себе си и да потърсим упора в душите си. Или докато чакаме да се отпуши някое задръстване, да дойде нета или тока на свещи  (поради буря) да си направим равносметка и да видим къде грешим на къде вървим и къде отиваме.

От януари 2017 година Меркурий, вървейки на обратно, ще се върне в по-оптимистичния знак Стрелец и малко ще поразведри обстановката. От 8 януари отново ще тръгне директно към знака Козирог.

Последното, което е важно да се каже, че Меркурий се свързва с младите хора и децата. През тези дни те ще са на фокус. Ще са още по- уязвими, за това трябва да бъдат пазени и контролирани повече от необходимото не само от техните роднини, а от всички членове на обществото ни. Не ми се ще да привеждам статистика, защото тя само би показала, че най-нелепите и жестоки инциденти с подрастващи през годините са били именно във ретро-фазите на Меркурия.

А ето и няколко съвета за този астрологичен период.

- Да не се подписват нови договори, а ако дължим някому пари, то сега е времето да ги върнем

-Да не се взимат и дават пари на заем
- Да се шофира с повишено внимание
- Да не се купува нова техника или скъпи и луксозни стоки (тъй като могат да се окажат дефектни или ние да размислим относно покупката)
- Да не се напуска работа
- Да не се търсят нови източници на доходи, а да се ревизират стари такива

Фито-чай със златен корен при хормонален дисбаланс (кисти,миома)

Zlaten_koren
– Да не се вдигат големи сватби особено при слаба подготовка
– Да не се оставят децата без контрол
– Да се запаметява информацията, както и да се подсигурява на флаш памети
– Да не се предприемат близки и далечни пътешествия заради възможни отмяна на полети, инциденти, бурии
– Да не се изпада в паника при загуба или забравяне на билети, лични документи и мобилни апарати
– Да не се ядосваме, ако попаднем на задръствания, на блокирал асансьор, отменен полети, рейс.

Любомир Старидолски,

Лечители.бг, Последвайте ни във Фейсбук!

Споделете статията с приятелите си: