Еньо Миланов чрез сайта „Лечители.бг“ призова хората да прогледнат за силата на майката природа, за всички вълшебни дървета и растения, които точно сега дават вълшебния си цвят.

„В момента навсякъде са цъфнали акацията, кестенът, дървесният бъз. Към тях може да се прибавят, ако имаме под ръка глог, липа, смрадлика, мащерка – каквото намерим. Слагаме от всичко поравно (10-20 г) да поизсъхне. От тази смес две супени лъжици се варят 5 минути в 500 мл вода.

Втори начин

Понеже са цветове, може и да се запарят – това е вторият начин на рецептата на легендарния билкар. Заливат се с вряла вода и киснат. Чака се течността да изстине и се прецежда, пие се на три пъти преди ядене.

„Ето тази отвара гаранция-Франция пресича опашката на пролетната умора. И с един замах освобождава главата ни от металната каска на мигрената. Като освободим централния енергиен меридиан ще усетим сили, оптимизъм и ищях за живот“, разкрива симеоновският чародей.

Опитни зайчета

Той сподели пред поратала ни, че напоследък страдалците, които го търсят за помощ, са с рухнала защита на организма. „Хората са като подплашени (опитни) зайци, не знаят нито какво да правят, нито къде да ходят. Повечето са със сринат имунитет“, констатира знахарят. Една от причините според него е общоизвестният факт, че храната, която ядем, е компрометирана и пълна с канцерогенни консерванти. Последвайте ни във Facebook

Полина Геракова,

Лечители.бг