На 15 юни дори православната църква почита един от най-интересните и може би доста близки до нашия поглед светци на западния свят Св. Авустин Блажени (354-430 г.). Той е един от първите християнски философи, като още преди близо две хиляди години е разсъждавал за проблеми, които ни вълнуват и днес кат смисъла на живеенето, любовта, свободата, алкохола, страстите. В житието му има един период, в който бъдещият светец и водил доста разгулен живот, отдаден на удоволствията. Той крие близо 15 годишна любовна авантюра, а от любовницата си има и дете. Това че е минал лично по стъпките на греха и ниските вибрации му помагат по-късно да стигне до доста проникновени парадигми. Това се случва след като изключително образованият за времето си Св. Августин решава да се посвети на манихейството, да стане монах и да заживее според божите правила. Той пише редица трудове сред които е „Градът на Бога“, повлиян от рухването на античния свят и неговата култура под ударите на римските варвари. Умира, като епископ в една крепост обсадена от вандалите.

Според Августин „два различни вида любов раждат две разновидности на града: земният град, създаден от егоистичната любов, който изпитва презрение към Бога, и небесният град – любовта към Бога, доведена до пълно отрицание и самозабравяне.“ Ето още няколко интересни цитата.

1. Господи, как така ние пътешестваме и се удивляваме от високите планини, моретата, течащите реки, завладяващата сила на океаните и на звездите, а, като погледнем вътре в себе си, не забелязваме великото чудо?!

2. Ако обичате един човек, такъв, какъвто е, значи обичате човека. Ако искате да го промените, значи обичате себе си. Това е всичко.

3. Втурнах се към любовта, желаех да й се предам. Превърнах се в любим и се запътих към затвора на насладите, сложих си оковите на скръбта и започнаха нежно да ме бичуват с нажежените си пръти ревността, подозрителността, страхът, гневът и дразгите.

4. Човекът е една незавършена картина, в която може да не харесвате нещо – например как е нарисувана гората или реката. Може да харесвате нещо определено в тази картина. Но трябва да я възприемате като едно цяло.

5. Или обичате един човек, или не. Да, понякога не трябва да се примирявате с определени черти в него, но тогава просто търсите компромис.

6. Ако страдате заради несправедливостта на някой лош човек – простете му! Така няма да има двама лоши човека.

7. Вярата е способността да приемете нещо, което все още не виждате. И като нагарад за вярата си ще видите това, в което сте повярвали.

Най-поръчваните лечебни продукти от магазина:

[featured_products per_page="12" columns="4" orderby="date" order="desc"]

8. Чудото противоречи не на законите на природата, а на нашата представа за законите на природата.

9. Времето не минава просто ей така и не отминава, без да остави следи у нас: то прави удивителни неща с душата ни. На мястото на насладата идва скръбта, която отстъпва място на насладата от нови удоволствия. Не е ли това една перфектна подготовка за смъртта?!

10. Всичко, което се случва с нас, се случва в огромната паст на нашата памет. В нея са и небето, и земята, и морето, и всичко, което имате възможност да си представите и да почувствате. Там се срещате с вас самите и си спомняте, че сте се чувствали по определен начин и сте мислели по определен начин само в момента, в който сте правили определено нещо. Само и единствено в онзи момент!

Лечители.бг, Последвайте ни във Фейсбук!

Лечебни продукти и природна козметика от магазина:

[product_categories number="5"]