Понеделник (7 декември)

Новата работна седмица стартираме на 7 декември с Луна във Везни и „без курс“ в часовете между 04:03 и 13:26. До 13:36 часа довършете някои рутинни дейности, довършителна работа от миналите работни дни, а новите начинания и задачи стартирайте след 13:37 часа. В 13:37 часа Луната преминава в знака Скорпион. До 13:36 часа денят е благоприятен и по-спокоен за родените през третата декада на знаците Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей.

Звездите са подредени по-неблагоприятно до 13:36 часа за родените главно през третата декада на Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за Телец, Дева, Скорпион и Риби от трета декада. Внимавайте за грешки и неприятности. Не предприемайте рисковани действия. През втората половина на деня Луната е в съвпад с Венера в Скорпион. Съвпадът на Луна и Венера сам по себе си е чудесен. Освен това двете планети правят хармоничен аспект с Нептун в Риби. Но да не забравяме, че някои планети според астрологията се намират в неблагоприятни за тях зодиакални знаци, наречени планети в „падение или в заточение“, където тяхното проявление не е особено благоприятно. Затова този хармоничен по принцип съвпад в положителен смисъл би дал добри резултати през втората половина на деня при родените под знаците и предимно през първата декада на Рак, Дева, Козирог и Риби. И тъй като Луната и Венера са в Скорпион, чувствата и емоциите могат да бъдат много силни и дълбоки, да има повече страст в интимните отношения. На успехи могат да се радват работещите в сферата на полицията и тайните служби, прокуратурата, творците, данъчните служители, застрахователите, учените в областта на медицината и генетиката, психолозите и лечителите. Неблагоприятното влияние през втората половина на деня може да възникне от това, че Луната и Венера не са благоприятно поставени в самия знак Скорпион. Родените под знаците и основно през първата декада на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и Овен, Близнаци, Везни и Стрелец от първа декада не трябва да се доверяват във финансов аспект при търговски или политически преговори, да дават пари в заем или да влизат в конфликти със своите партньори. Луната в Скорпион създава предпоставка за повишена взискателност, прояви на ревност, манипулации и отмъстителност. В мунданен план са възможни крупни обири на банки, трезори или бижутерийни магазини. В обществото на дневен ред могат да бъдат темите за престъпността, полицията и прокуратурата, данъците и застраховките, енергетиката, генетиката, трансплантациите, банките, състоянието на хора с дълбоки душевни преживявания и психични проблеми.

Вторник (8 декември)

На 8 декември Луната в Скорпион не образува дисхармонични мажорни аспекти (главни, които са по-важни от второстепенните като влияние). През първата половина на деня Луната все още е под положителното влияние, вследствие хармоничният й аспект с Нептун. Във вечерните часове тя образува такъв аспект и с Плутон – управител на знака Скорпион. Този ден се очертава по-благоприятен за родените вече през втората декада на знаците Рак, Дева, Козирог и Риби. При вас емоционалността също е повишена и преживяванията дълбоки, но не така болезнени и крайни, както биха били за родените през втората декада на Телец, лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за Овен, Близнаци, Везни и Стрелец от втора декада.

Добрата оценка от страна на близките и колегите биха ви спестили доста от тези преживявания.

Луната в Скорпион повишава и интуицията през тези два дни, дава възможност за контрол над емоциите и за по-лесно възстановяване след емоционални преживявания. Не позволявайте на непочтени хора да ви манипулират и притискат.

Здраве

Дните са подходящи за регулиране на белтъчната обмяна, за профилактика и лечение на заболявания на половата система. Храната трябва да е с по-богато съдържание на калциев и натриев сулфат, на витамини С и Е.

На 7 и 8 декември от астро-биоритмична гледна точка не се препоръчват операции по принцип, тъй като знакът Скорпион и Плутон създават опасност за усложнения и инфекции, но не се препоръчват предимно интервенции на дебелото черво, сфинктера, простатата, пикочния мехур и пикочо-проводните пътища, пластика на маточните тръби, секцио, кюртаж на матката, отстраняване на тумори, ринопластика, корекции на полови органи, пиърсинг и татуировки.

Сряда (9 декември)

На 9 декември Луната отново е в Скорпион, но от 08:39 часа сутринта  до 00:25 часа на 10 декември тя е „без курс“. Т.е. в този голям интервал от часове тя не образува мажорни аспекти с останалите планети.

Тази позиция прави деня неефективен за важни дела – за нови начинания и започване на взаимоотношения, за подписване на договори и договаряния, защото няма да имат развитие, да бъдат изпълнени и да завършат успешно. Не се препоръчват рисковани действия, скъпи покупки и големи капиталовложения.

По статистика по време на Луна „без курс“ сме с намалена концентрация и рискът от сериозни грешки и инциденти поради разсеяност е голям. В личен план енергията на Луната в Скорпион на 9 декември е с дисхармонично влияние за родените предимно през третата декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за Овен, Близнаци, Везни и Стрелец от трета декада. Луната в Скорпион е в хармоничен аспект и съответно с по-положително влияние за родените под знаците и предимно през трета декада на Рак, Дева, Козирог и Риби.

В мунданен план се повишава напрежението в горещите точки по света през следващите три дни. На 9 декември Луната в Скорпион „без курс“ създава опасност за тайни действия, прояви на насилие, аварии и инциденти с газопровод / спукване на тръби, пропадане в шахти, инциденти в родилни или операционни зали. Уязвими за грешки са работещите в мини, в метро, в атомна или електро централа, в здравеопазването и полицията. Вниманието за терористични нападения над държавни институции, храмове и срещу висшестоящи лица трябва да бъде повишено. Съвпадът на Луната със Сатурн на 10 декември създава опасност за инциденти в големи предприятия, на строежи, в планината, под земята и т.н.

Четвъртък (10 декември)

На 10 декември в 00:26 часа Луната преминава в огнения знак Стрелец. На този ден Луната съвпада със Сатурн в Стрелец и заедно образуват предизвикателен аспект с Нептун в Риби. От една страна знакът Стрелец се слави със своята искреност, силна вяра, импулсивност и склонност към риск. От друга страна Сатурн „изисква“ да бъдем по-сериозни и отговорни, по-предпазливи, да не предприемаме твърде рисковани действия и да планираме добре ангажиментите си.

В астрологията огънят и земята са несъвместими елементи. Така че, за по-авантюристичните натури ще бъде трудно да постигнат такъв баланс. Денят се очертава по-дисхармоничен в енергийно отношение за родените под знаците и предимно през първата и втора декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за представителите на Телец, Рак, Скорпион и Козирог от първите две декади. Възможни са конфликти на работното място с колеги, шефове или с други висшестоящи лица и контролни органи. Стойте настрана от конфликти и интриги. Освен това може да се чувствате по-натоварени с работа и с повече отговорности в семейството. Пъдете по-предпазливи при работа със запалими и избухливи вещества или домакински уреди. В здравословен аспект при някои хора е възможна появата на главоболие, депресивни състояния и страхове, ставни болки, жлъчни колики при преяждане и т.н. Звездите на този ден са по-снизходителни към родените под знаците и предимно през първата и втора декада на знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей.

Петък (11 декември)

На 11 декември в сутрешните часове Луната в Стрелец прави благоприятен аспект с Марс във Везни и с Уран в Овен. В 12:29 часа българско време е Новолуние в Стрелец. Появяват се нови възможности за успех, повече активност и печалби при родените през втората и трета декада на знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей.

Това важи и за следващите две седмици-възползвайте се от всяко добро предложение.

След 11 декември можете да стартирате нови дейности и проекти.

Денят е по-дисхармоничен предимно за родените през втората и трета декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец, Риби, Телец, Рак, Скорпион и Козирог. Все пак нека не забравяме, че Новолунието оказва влияние на много хора и денят не е особено благоприятен за прекалено физическо и психическо натоварване – енергията ни е в своя минимум.

Благоприятен е за провеждане на лунната диета и изчистване на организма от натрупаните токсини. ССледващите две седмици са добро време за провеждане на лечение, но не и за оперативни интервенции, които могат да изчакат и да бъдат планирани за дните на следващите две седмици след Пълнолунието на 25 декември. От 18:06 часа на 11 декември до 08:46 часа на 12 декември Луната в Стрелец е „без курс“.

Времето – през следващите дни времето ще се задържи облачно и мъгливо. В планинските райони може да вали сняг. На 11 декември вече може да има постепенно разкъсване на облачността и повишаване на дневните температури. Но затоплянето ще бъде временно. От 12 декември отново ще се понижат температурите.

Очаквайте тук астро-тенденциите и за следващите дни от седмицата, Маргарита Паскалева,

Лечители.бг