На 20 Луната продължава своето пътешествие през земния знак Дева. От прецизността и усърдието, с които ще вършим ежедневните си задачи, ще зависи много и крайният резултат. Обърнете внимание на детайлите. Не прекалявайте с критиката и взискателността към хората. Ако се налага, помогнете им – това е вашето призвание.

Понеделник (20 юли)

Първите два дни от седмицата ще са благоприятни за усилена работа, за интелектуални занимания и анализи, за почистване и подреждане на дома или офиса, за ремонтни дейности и за всичко останало, което сметнете, че се нуждае да бъде сложено в ред.

От астрологична гледна точка не се препоръчват операции на тънките черва, апендикса, панкреаса, далака, дванадесетопръстника, жлъчните пътища, поставянето на спинална упойка.

На 20 юли Луната в Дева образува предимно хармонични аспекти с другите планети – първо с Плутон в Козирог, а във вечерните часове с Марс и Меркурий в Рак.

Тези аспекти ще подпомагат родените под знаците и предимно през втората и третата декада на Телец, Рак, Скорпион и Козирог. Ще съумявате да държите емоциите си под контрол, ще се радвате на ползотворни контакти, ще получавате подкрепа от хората. Във вечерните часове ви очакват също интересни срещи и разговори с приятели и хора, които харесвате.

В очите на противоположния пол ще изглеждате много секси, погрижете се за външния вид, ако искате да бъдете неустоими.

Денят се очертава по-труден за родените под знаците и предимно през втората и трета декада на Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за Овен, Лъв, Везни и Водолей от втората и трета декада. За първите четири знака предизвикателствата могат да бъдат по-ярки и да възникнат в някои случаи конфликти с околните. А за втората група знаци може да се наложи някаква реорганизация и адаптиране към вече наложени правила и условия.

Желателно е да не се натоварвате много физически и психически, защото енергията ви е нестабилна, променлива. А това може да се отрази и на физическото ви състояние – да почувствате силно нервно напрежение, да се появи главоболие, да възникнат храносмилателни проблеми и колики и т.н. Пак ще повторим - внимавайте за качеството на храната, която купувате, защото планетите и аспектите им тези дни създават предпоставка за хранителни интоксикации и чревни инфекции.

Вторник (21 юли)

На 21 юли Луната в Дева образува отново благоприятни аспекти – с Меркурий и Слънцето в Рак, както и със Сатурн в Скорпион. Те ще подкрепят през деня предимно родените през третата декада на знаците Телец, Рак, Скорпион и Козирог.

Ще се изявявате успешно и ще постигате целите с повече лекота. Ще мислите и работите задълбочено, предпазливо и ще взимате правилни решения. Можете да разчитате на разбирателство с хората, на успешни договаряния, на добра оценка за свършената от вас работа от страна на шефовете ви.

С някои неразбории и стресови ситуации може да се наложи да се справят родените през третата декада на Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за Овен, Лъв, Везни и Водолей от трета декада. Колкото сте по-толерантни и адаптивни, а също и по-малко се натоварвате, толкова по-леко ще премине деня ви.

От 13:06 до 16:23 часа Луната е „без курс“ и се подготвя за смяна на знака. Това прави втората половина от деня неефективна по отношение на важни срещи и дела.

При Луна „без курс“ трябва да вършим само рутинни задачи, да не започваме нови начинания, да не подписваме важни договори и да не предприемаме рисковани действия. Склонни сме към намалена концентрация и допускане на грешки поради разсеяност.

В следобедните часове на Вторник Луната преминава във въздушния знак Везни. След този час (16:34) звездните енергии са по-хармонични вече за родените под знаците и най-вече през първата декада на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. За Везните от първа декада, които имат хармонично поставено в рождения си хороскоп Слънце, във вечерните часове може да бъдат изненадани приятно с някакво ново начало – на взаимоотношения, на нова идея или друго.

Транзитната Луна образува символично Новолуние с вашето рождено Слънце.

Може да сте с намалена енергия, затова е препоръчително да не се претоварвате. Някои от Везните на първа декада (такива с неблагоприятни аспекти в рождения си хороскоп към Слънцето), както и родените през първа декада на знаците Овен, Рак и Козирог могат да усещат емоционален дискомфорт във вечерните часове. По-възрастните и болни хора могат да усетят и здравословни неразположения. Не бива да се прекалява с консумацията на пържени, сладки и тестени храни. При Луна във Везни са уязвими бъбреците.

Носете дрехи в по-светли нюанси на земни цветове – зелено, кафяво, бежово, синьо. Във вечерните часове на 21 юли може да се облечете във Венерини цветове – розово и всякакви пастелни тонове.

Сряда

Луната вече е във въздушния знак Везни. Под негово давление ще се повишава желанието ни за социални контакти, за близост и споделяне, за постигане на баланс и справедливост, за хармония в обкръжението ни. Дните са благоприятни за лични и бизнес срещи, за дипломатически преговори, за разрешаване на юридически въпроси, за посещения на културни мероприятия и творчески изяви, за разкрасяващи процедури и покупка на красиви неща.

От астрологична гледна точка Луната до Пълнолунието на 31 юли е растяща, а този период е неблагоприятен като цяло за оперативни интервенции, тъй като съществува риск за кръвоизливи и следоперативни усложнения. Но тази звездна препоръка се отнася единствено за планови операции, не за животоспасяващи.

До края на седмицата са по-уязвими бъбреците, надбъбречните и околощитовидните жлези, на пикочния мехур и бъбречните легенчета, поясните прешлени, яйчниците, далака.

Не се препоръчва липосукция на бедрата, други пластични операции и естетически корекции. Ограничете сладките и тестени храни.

На 22 юли през втората половина на деня Луната във Везни прави неблагоприятен аспект с Плутон в Козирог. Денят е зареден с динамика и

повече напрежение могат да очакват родените през първата и втора декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и родените през първата и втора декада на Телец, Дева, Скорпион и Риби.

Ще се повиши чувствителността, а преживяванията ще бъдат по-интензивни. Не позволявайте да ви притискат и манипулират. Разчитайте на интуицията си за някои решения, при които се колебаете.

22 юли е най-ползотворен и успешен ден за родените през първата и втора декада на знаците Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей.

Луната образува благоприятен аспект към вашето рождено Слънце, което ви зарежда с енергия и носи обещание за добри взаимоотношения с хората, ползотворни контакти и успехи през този ден.

През нощта не е желателно да се излиза по заведения след полунощ и да се пътува на дълъг път.

Четвъртък

В нощта на 22-ри срещу 23 юли и в четвъртък до около обяд Луната активира тежки зловредни аспекти с Марс в Рак и с Уран в Овен. Нощта срещу и на самия 23 юли енергията е доста интензивна и създава напрежение както в личен план, така и в световен план.

В личен план по-уязвими за неприятности, повече напрежение в работата и в отношенията с хората, за инциденти/травми са родените под знаците и най-вече през третата декада на Овен, Рак, Везни, Козирог, Телец, Дева, Скорпион и Риби.

В 06:30 часа българско време на 23 юли Слънцето навлиза в знака Лъв. Денят е по-хармоничен за родените под знаците и най-вече през третата декада на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Вероятно и вие

ще усетите напрежението, но крайните резултати се очертават във ваша полза.

Благоприятните аспекти на Луната във Везни и на Уран в Овен към вашето Слънце ще ви носят изненадващи предложения и добри възможности. Ще се срещате с приятели и с всякакви интересни личности. Ще получавате любовта на близките си и нужната подкрепа за реализацията на плановете си.

Времето – през следващите два дни има малки надежди, да не кажа никакви, за разхлаждане. Единствено на 23 юли може да има вятър и това да внесе усещане за лека прохлада. В някои райони по света не са изключени и бури/торнадо и т.н.

Внимание!

Планетите Марс и Уран създават голямо напрежение и са възможни както конфликти, така и тежки инциденти – с електроуреди, с избухливи и запалителни вещества, транспортни инциденти, инциденти във вода, травми по време на спортни състезания или при тренировки, интоксикации и инфекции. По възможност избягвайте пътувания на 22 срещу 23 и на 23 юли. В световен план отново се активира опасността за атентати, пожари, експлозии и прояви на насилие, което през последните години стана ежедневие. Добре е властите да следят отново за сигурността в държавата ни. През последните дни бяха предотвратени сериозни атентати в няколко държави, включително и у нас. Хората ще са настроени да търсят справедливост, свобода и равнопоставеност, поради което ще са настроени за борба. Всичко това се дължи основно на неблагоприятния аспект между Уран и Плутон, активен още от 2010 година и ще приключи едва в края на 2018-та.

Петък (24 юли)

На 24 юли, в 05:08 часа българско време, Луната преминава във водния знак Скорпион. В 07:04 часа Луната променя и фазата си – Фаза Първа четвърт. От астрологична гледна точка Слънцето и Меркурий на 1 градус в Лъв са в предизвикателен аспект квадратура (ъгъл от 90 градуса между планети) с Луната на 1 градус в Скорпион. Както на самия ден, така и през следващите 7 дни, тези планетни аспекти ще оказват по-силно влияние и ще внесат повече напрежение в ежедневието на родените през първата декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и на родените през първата декада на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец.

На повече хармония и успехи на 24 юли могат да разчитат родените под знаците и най-вече през първата декада на Рак, Дева, Козирог и Риби.

Раците и Козирозите да бъдат по-внимателни във финансовите дела. Девите да бъдат по-дискретни по отношение на личния си живот и да внимават за здравето си. Рибите да бъдат внимателни в отношенията с колеги, с подчинени или с наематели. Не взимайте всичко твърде присърце.

При Луна в Скорпион вече знаете, че чувствата стават доста по-дълбоки, повишават се интуицията и амбициите у хората. А предизвикателният й аспект със Слънцето и Меркурий може да окаже неблагоприятно влияние в търговските сделки и договорните отношения. Мисленето и решенията се очертават по-скоро емоционални, от което да последва липсата на обективност и логика. Натискът и манипулациите ще са нещо естествено за Луна в Скорпион. През следващите три дни на дневен ред ще бъдат теми, свързани със съдебната власт, прокуратурата и полицията, престъпността, банковата система, данъците и данъчните служби, здравеопазването, инфекциите, атомната енергия, сексуални въпроси и т.н. През следващите три дни има още един твърде напрегнат и точен аспект – квадратура между Марс в Рак и Уран в Овен. Двете планети нямат добра слава и опасността за насилие, атентати, пожари, взривове, инциденти и природни стихии отново прави тези теми актуални.

Внимание! Ако не е по спешност, то от астрологична гледна точка на 24, 25 и 26 юли не се препоръчват операции на дебелото черво, сфинктера, простатата, пикочния мехур и пикочопроводните пътища, пластика на маточните тръби, раждане със секцио, кюртаж на матката, отстраняване на тумори, ринопластика, корекции на полови органи, пиърсинг и татуировки. Добрата новина е, че 25 и 26 са почивни дни и не са оперативни.

Събота (26 юли)

През първия почивен ден от седмицата, 25 юли, енергиите започват леко да се хармонизират, поне по отношение на аспектите на Луната с другите планети. В събота тя образува благоприятен аспект първо с Нептун в Риби, а през втората половина на деня и с Марс в Рак. Този ден се очертава по-дисхармоничен за родените през втората декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион, Водолей, Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Луната в Скорпион носи много повече напрежение в съботния ден за първите четири знака, които трябва да бъдат много по-предпазливи във взаимоотношенията си с околните, тъй като прави хората по-взискателни, мнителни, ревниви, опърничави, навъсени и трудни за понасяне. Бъдете предпазливи и за инциденти.

По-благоприятен е отново денят за родените под знаците и предимно през втората декада на Рак, Дева, Козирог и Риби. Ще сте изпълнени с енергия и сили, с въображение и творческо вдъхновение.

Неделя (26 юли)

В ранните сутрешни часове на 26 юли, неделя, Луната е в съвпад със Сатурн в Скорпион и заедно образуват предизвикателен, дисхармоничен аспект с Юпитер в Лъв. Опасностите, които крият планетите и тези аспекти са възможни обири на банки, на културни и исторически ценности, тежки криминални престъпления, инциденти с влакове, при конна езда или по време на лов. В личен аспект са рискови взаимоотношенията с по-възрастни от нас хора. Спазвайте реда и законите.

Неделният ден се очертава по-дисхармоничен за родените през третата декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион, Водолей, Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Приятни неделни преживявания и положителни емоции могат да очакват родените под знаците и предимно през третата декада на Рак, Дева, Козирог и Риби. Раците ще се радват на любовта на близките си, на успехите на децата си и ще се занимават с интересни за тях неща.

Девите ще бъдат доста активни в пътуванията и в общуването с хората от най-близкото си обкръжение, с внуците.

Козирозите ще се чувстват сигурни с подкрепата от страна на приятелите си и на хора с повече власт. Рибите ще са заети с планове и пътувания до по-далечни дестинации, за бъдещо обучение и повишаване на квалификациите си.

Внимание!

На 26 юли, в часовете между 12:14 и 15:24, Луната е „без курс“. В този интервал от часове не е благоприятно да се взимат кардинални решения, както и да се предприемат рисковани действия. В 15:25 часа Луната преминава в огнения знак Стрелец. Вечерните часове са по-благоприятни за родените през първата декада на знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей. Енергията ви се стабилизира – Луната образува хармоничен аспект със Слънцето и Меркурий в Лъв, което ще ви носи спокойствие, добро настроение, желание за общуване и ползотворни контакти. Във вечерните часове енергиите са по-дисхармонични за родените предимно през първата декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец, Риби, Телец, Рак, Скорпион и Козирог. Ограничете мазнините, алкохола и енергийните напитки. Не давайте повод за ревност на любимите си хора и не предприемайте финансов риск или покупка на скъпи неща.

Очаквайте само тук обновяване на хороскопа за следващите дни, Маргарита Паскалева,

Лечители.бг