Помагам, колкото Бог ми разреши, но миомите, туморите и генетичните заболявания вече са епидемия, заявява народната лечителка Зофия Шчербак

Неизлечимо болни оздравяват, неми проговарят, сакати прохождат. Такива библейски чудеса се случват почти ежедневно в скромната приемна на народната лечителка Зофия Шчербак в София. Реших и аз на свой ред да проверя многобройните отзиви на хора, чути на живо или прочетени във форуми, както и в нейната книга „Капитал на Духа“. Така си уговарям среща с феномена от Полша за един откровен разговор, а той много скоро се превръща в четене на многобройни медицински документи. Но именно в тях се крият неоспоримите доказателства за невероятните изцелени способности на Зофия, а може би и за нещо друго – че невъзможното за човека е възможно за неговия създател Господ Бог, с чиято дарба Шчербак не крие, че лекува.

(Поради многобройните писма публикуваме контакт на народната лечителка Зофия Шчербак: 0876 320 977)

Заради събирането на епикризи за състоянието на болните преди и след нейната намеса лечителката от полски произход не без основание е сравнявана със световно известната руска лечителка Джуна, която в това отношение е била безкомпромисна. Срещата ни с българо-полската Джуна е за 13 часа в кв. Лозенец, където се намира кабинета й. Наоколо се строят луксозни бизнес и жилищни сгради, както и новата надстройка на лъскавия хотел Маринела (бившия Кемпински). Ала чудесата на изцеленията не се случват в палатите наоколо, а в едно скромно гаражче, превърнато от Зофия в приемна.

Въпреки, че закъснях с 10 минути се наложи да изчакам отвън още поне пет, докато завърши сеанса ѝ с поредния страдалец, за когото официалната медицина няма решение. Или поне не такова, каквото му се иска. След мъничко излезе жена на средна възраст с широка усмивка, току-що подарена й от неземната сила на Зофия да хармонизира здравето .

Извинете ме, че се наложи да ме изчакате, но не беше удобно да влезете. Жената преди вас е с голяма миома. След всеки сеанс я карам да се съблече леко, колкото да измеря (тъй като има издуване на коремната кухина-б.а.) колко сме стопили от обрзуванието“, разясни лечителката, докато чевръсто навиваше шивашки метър в ръцете си. За да не бъде голословна извади папки все с подобни медицински случаи. И голямото четене започна. Насред епикризите на проговорили глухо-неми дечица, на проходили след мускулна дистрофия, пареза или травма, на хора със Синдром на Хашимото, диабет и какво ли още не, лечителка в един момент отсява настрана досиетата на поне дузина дами с гинекологични проблеми. Общото при тях е, че в рамките на дни до месец ехографските им снимки показват необяснимо стопяване на миомните възли или кисти. Хващам едно изследване и започвам да чета.

Изумително стопяване на миоми

Това е на първия ми пациент с това заболяване Таня Б. от Симитли. Нейната миома беше 9-10 см. От нея жената кървеше непрекъснато и развиваше анемия. Навремето ѝ казах отровено, че ми е първи такъв случай и нищо не мога да ѝ обещая. Поисках единствено от нея коректност – да ми носи изследвания, за да правим проверка. Започнахме да работим. До десетина дни кървенето спря, което бе сигурен знак, че сме на прав път. Една сутрин дойде в приемната ми първа на опашката и усмихната каза – „ето изследванията, миомата е намаляла на половина“.

Народната лечителка по време на сеанс/ личен архив

Народната лечителка по време на сеанс, снимка: личен архив

Такива моменти никога не се забравят. Малко по-късно миомата изчезна напълно“, категорична е Шчербак. От датите на епикризите, които пази става видно, че след посещението при лечителката образуванието наистина е изчезнало, а ехографиите на миоматозен възел с докторски подпис и печати, постепенно стават чисти като сълза.

Дъщерята на Таня също се възползва от неземната сила на Зофия. Въпреки своите 17 години тя имала сериозен хормонален дисбаланс. Той довел до фоликуларни кисти, които се разраствали в яйчниците и застрашавали детеродните й способности. След намесата на лечителката младото момиче оздравява.

„„Обикновено ставам нещо като семейно джи пи. Защото помогна на един от семейството и другите веднага дойдат за своите си проблеми“, усмихва се жената с неземна дарба. Дъщерята на Таня днес си има живо и здраво детенце“, хвали се чистосърдечно Шчербак и тутакси вади телефона да покаже последните ѝ изпратени снимки. Сред тях е на Цвети от далечна Испания. Младата жена е имала аденом на Хипофизната жлеза. Една сутрин видяла случайно Зофия в предаванането на Гала „На Кафе“. Веднага се свързала и минала няколко сеанса. Публикуваме едно към едно благодарственото й писмо, заедно с предоставените от Цвети епикризи за изчезването на аденома и нейното щастливо забременяване.

Цвети от Испания е била излекувана от аденом на хипофизата, след което заченала с прекрасно детенце

Цвети от Испания се излекувала от аденом на хипофизата, след което заченала прекрасно детенце

Цвети Григорова разказва следното:

…Тази невероятна жена, с дарбата си, успя да „стопи“ аденома, който имах в хипофизната жлеза.Повече от 10 години пиех хормонални таблетки и следях аденома чрез ЯМР. Резултат нямаше, аденома не се повлияваше на лечението. Ендокринолога ми казваше, че трябва да приема факта, че цял живот мога да съм на тези таблетки.  Благодарение на г-жа Шчербак аденома изчезна за броени дни и само след няколко месеца  успях да забременея и да родя хубаво и здраво момиченце! Изпращам Ви  резултатите от ЯМР, които направих преди и след лечението ми при нея. ИСТИНСКО ЧУДО ! Прилагам и наша снимка :)

Към своето писмо Цвети е приложила две епикризи, които на медицински език показвали нейното изцеление. Първата е с дата 12.05.2015 г., а втората след курса на алтернативното лечение е от 17 юни същата година. izsledvaniq_ispania1

Но как е възможно това?!, продължавам да гледам недоумяващо аз.

Аз съм само слуга на хората. Проводник съм на една висш сила, енергия. Някои я наричат Бог, Висш разум, Абсолют. Както и да го назоваваме това е нашият Баща, който ни е създал и който е отговорен за живота ни и съответно за нашето излекуване“, отговаря без да се замисля прочутата изцелителка, докато вади нова порция случаи всичките, старателно събирани и подкрепени с медицински изследвания преди и след нейното алтернативно лечение.

Артрит и проблеми с гръбначен стълб

Случаите са наистина много, за да бъдат описани в една статия. Шестгодишно момченце развило автоимунен артрит след инфекция на пукната кост. Докторите се видели в чудо. Бащата донесъл

Лечителката и нейните малки приятели-пациенти

Лечителката и нейните малки приятели, на които винаги е готова да помогне

момченцето на ръце при феномена Зофия Шчербак. Много скоро то започнало отново да играе с приятелите си на футбол в училището. Няколко месеца по-късно на кушетката се озовал и самият татко заради проблем с гръбначния стълб. За негово щастие божествената енергия го изправила на крака като с магическа пръчка.

Друга жена на име Марияна потърсила помощ при Зофия преди една година първо заради сина си, който имал генетичено заболяване – дистрофия на мускулите тип Дюшен и спинална атрофия. След като майката видяла изумителните резултати поискала лечение и за гърба си. Болките при нея продължавали въпреки че вече се била подложила на операция, в която били премахнати дискове на прешлен L5 и S1.

Аз не казвам на хората да не ходят на операции. Дори в много случаи това е единственото решение. В конкретния случай й казах, че не мога да й изградя дисковете наново. Иначе ако Господ реши един ден да ми даде тази сила да появявам нещо, което го няма, добре но сега я нямам“, намира начин да разведри обстановката насред цялата тази човешка мъка лъчезарната Зофия. Успоредно с това тя показа нова проция епикризи от които става видно, че при работата си върху въпросната столичанка все пак е успяла да възстанови функцията на зони от гръбнака на (прешлени Л3 и Л4), които също са били увредени. Сега жената нямала болки, и всичко било ОК.

Аз обаче я връщам на случая със сина на Марияна. Шчербак декларира, че винаги се радва да помогне на млади хора, особено когато имат някакъв проблем, който им пречи да станат пълноценни граждани на държавата България. Направо да се чуди човек, от където толкова любов към родината ни у родената във Варшава чудодейка.

Мускулна дистрофия

При Иван и други като него се наблюдава липси на Х-хромозими в информацията на гена. С оглед на това се получават аномалии в опорно-двигателния апарат, скелета, хипертрофиране на мускули или обратното. От гледна точка на наука и медицина това състояние е известно като мускулна дистрофия и се води нелечимо. Хората дават огромни суми за лечение в САЩ било на вариантите на това заболяване Дюшен, Бекер и т. н. Генното инженерство дано един ден намери лек, но засега няма решение“, съжали Шчербак след като мимоходом резюмира и генеалогията на заболяването. Когато за първи път видяла 17-годишното момче, то се придвижвало трудно, ходело на пръсти, а клякането и ставането били невъзможни без чужда помощ.

Преди да ме потърсят родителите съвсем не бяха стояли със скръстени ръце. Ходили бяха къде ли не. Правили дори присаждане на стволови клетки в болницата Св. Иван Рилски, което не довело до видимо подобрение. Направихме тук десет сеанса с почивки от няколко месеца, които се наложиха, защото на момчето му престояха матури и изпити за студент.

Имаше много високи стойности на ензима креатининкиназа. Когато мускулатурата няма правилни функции той се увеличава до хиляди (до 36 000 в случая). Всичко това се нормализира под 1000. Сега той е студент, кара своя кола. Много се увлича по фотографията. Насоро ми се похвали, че е навъртял 32 км на един стадион. Аз направо се удивих, защото това е все едно да стигне пеша от тук до Перник“, свидетелства народната лечителка за изумителни неща , които наистина ако не бяха придружени с изследвания не са си за вярване.

Доказване до дупка

Прави също така впечатление, че тя винаги изразява готовност да осъществи връзка със свои пациенти или техни родители, които сами да разкажат на някой Томаневерник като мен. Самата Зофия не крие, че е винаги нащрек. Казва си в прав текст, че държи да се правят изследвания след няколко посещения на болния при нея. А когато той или роднините му откажат, тя преустановява животворното си лечение. Звучи жестоко, но обяснението ѝ ми се стори логично – иска да е чиста пред съвестта си и преди хората, че никого не въвежда в заблуда. Нагледала се е през годините на лъжефеномени и псевдопророци. За това трябвало да е подкована във всеки един момент документално, ако някой „доброжелател“ се опита да я бутне в общия кюп от посредственост, фалш и лъжа.

Не на всеки може да се помогне, но на който може, то трябва да се знае така щото доказателствата да са неоспорими“ – гласи работният девиз на Шчербак.

djuna_seansСещам се, че точно същото навремето е правила и голямата руска лечителка Джуна Давиташвили-еталон и първопроходец на всички неконвенционални лечители в тази част на земното кълбо. Тя също никога не се е страхувала от изследвания, за да докаже мощния оздравителен ефект от сеансите си. Неземната дарбата на медицинската сестра в комбинация с чутовната й амбиция са ѝ помогнали да издържи жестоки медицински тестове, включително и на терен в руските болниците. Горе-долу през същите отделения с най-тежките случаи, но в България е минала навремето и Зофия, само защото е поискал да бъде призната официално за народен лечител със заповед на Министерство на здравеопазването (МЗ).

Вижте, сравнението с руския феномен, нито ме обижда, нито ме въздига по някакъв начин. Всъщност дарбата и методът на Джуна малко по-различни от моите, но може би сте прави в едно, че пътят и на двете ни е бил доста трънлив. Разбира се, Джуна е работила по времето на комунизма, когато заради атеизма се отричаше всичко, което е духовно. Въпреки всичките трудности тя направи една голяма крачка напред към признаването на неконвенционалната медицина. Аз бяха далеч по-облагодетелствана, започнах да се занимавам с алтернативна медицина подир демократичните промени от 1989-1990 г.. Но това не значи, че не съм се сблъсквала (а и още се сблъсквам) със скептицизма на част от лекарското съсловие и гражданите“, връща лентата назад феноменалната дама.

Казусът с отключването на дарбата

Друго, което прави впечатление при Зофия Шчербак е, че нейните лечителски способности не могат да се обяснят с дежурните посттравматични аномалии. Обяснява, че никога не е имала някакво премеждие или катастрофа, след които често се раждат паранормалните дарби (примерите са много – Ванга ослепява, вдигната от смерч, Джуна пада в кладенец, Вера Кочовска едва не умира при пътен инцидент).

Не съм изпадала в кома, не съм имала друга травма, както сме чували при други от известните феномени. Да, ще ви призная, имало е случай в който кола, в която съм била аз, е отивала към пропаст. Шофьорът скача, но аз не мога и започвам да се моля. Както искате го приемайте, не карам никого да ми вярва, но автомобилът направи някакъв завой извън законите на инерцията и физиката. Аз оцелях“, видимо се вълнува чародейката, уточнявайки, че такива премеждия на косъм от Смъртта е имала няколко.

Детство като на чародейка

Иначе Зофия Шчербак е родена във Варшава в семейство на духовници. Спомня си, че те винаги са я възпитавали, че на слабите, бедните и болните хора трябва да се помага о сърце и душа. „Ако няма какво да облече дай си ризата, ако няма какво да яде нахрани го – така съм възпитавана аз. Това е било водещо при мен и в лечителската ми практика. Човек може да има както физически липси, така и духовни. Ако някой иска нещо да сподели с мен, как да му откажа. Една добра дума понякога може да спаси човешки живот“, убедена е народната лечителка, като допълва, че се е случвало да предотврати самоубийство на някой, изпаднал в лабилно състояния човек.

В детството си малката Зофия усещала някаква неведома сила около себе си , но не могла да я обясни, канализира и изрази напълно. Споделя, че майка й често вдигала кръвно, та се налагало да викат Бърза помощ почти ежеседмично. Докато чакали линейката бъдещата чудотворница поставяла инстинктивно ръцете си около аортите на врата и над главата на мама. В този миг хипертоничната криза сякаш оживявала и се изнизвала на пръсти като неканен гост през комина. Това създавало сконфузни ситуации на фона на запъхтените медици, които излизало, че пак са разкарани за зелен хайвер. Че какво друго да си помислят, щом кръвното и пулса на болната за пореден път били като на космонавтката Валентина Терешкова.

Майка ми много пъти ми казваше, ако не беше ти, сигурно някой ден нямаше да дочакам бързата помощ“, спомня си с въздишка лъчезарната дама. За баща си, пък се сети как заспивал в ръцете ѝ докато като дете му правила масаж на скалпа. Определено имало някаква сила в ръцете на момичето със сини очи, която напирала да излезе, но още не бил дошъл моментът. Болни хора обаче с лопата да ринеш не само в България, а и в Полша. Постепенно славата на Зофия се разчула и започнала съвсем на шега да помага на близки и приятели. Отдава резултатите си на факта, че помагала по християнски с любов и много състрадание. Тогава обаче не взимала дарбите си насериозно.

Полската Ванга

Съдбоносна роля за отварято на Зофия Шчербак към света на чудесата изиграва запознанството й с полската Ванга на име Янина – учителка от Варшава, чийто прогнози се сбъдвали с поразителна точност. След като даскалицата се пенсионирала, бившите й ученици, на които вече била познала много неща, започнали да се стичат в дома й на талази с още по-актуални питания и проблеми. Един ден в една такава компания попаднала и студентката по икономика Зофия. Признава с ръка на сърцето, че до онзи момент не вярвала на свръхестествени неща, даже страняла от тях. „Имах си едно наум, още повече, че Библията също отрича маговете и врачките. Щом ме вдия Янина ми каза следното:

Няма да работиш, това дето го учиш. Ти ще живееш в чужбина и ще бъдеш нещо като мен (свръхестествено), но по-различно“. Аз направо й се обидих – за какво въобще ми дърдореше тази жена и как, аз нямало да живея в Полша, като толкова бях привързана към семейството си. Каза ми и някои други неща в личен план, които запомних. А те за моя голяма изненада взеха, че се сбъднаха. Реших да отида и да се извиня на жената, че бях по-груба с нея. Така станахме приятелки, Янина често започна да гостува в дома ни“, спомни си Шчербак с умиление отминалите дни.

Подир хуманитарната гимназия тя завършила икономика и така се случило, че дошла в България като търговски представител на голяма полска компания. Ние си мислим едно, но когато Бог има за нас други планове, всичко отива на заден план“, прави равносметка от разстоянието на годините Зофия, че няма нищо случайно. Както и това, че нейното име означава Премъдрост Божия също като на града, в който по волята на съдбата се установила.

Връща се на икономическите си дела в онези години. Признава, че безскрупулните бизнес-интереси са я отвратили до дъното на душата ѝ. За това е взела доста импулсивно решение да скъса с тях. И напуснала фирмата.

Сега като се замисля, сякаш отгоре ми се даде тази сила да го направя. Не се и замислих как щях да се оправям сама жена в чужда държава без никакви доходи. Но има си вселенски кодове, карма и път и всеки от нас трябва в един момент да поеме по него и да изпълни предназначението си на този свят. Всичко преди това е един вид подготовка. Останах без работа, но ето, Господ така подреди нещата, че веднага ми се притекоха хора на помощ и живота ми пое в нова и светла посока“, преживява отново тези моменти жената – рентген, а небесните й очи заблестяват с нова още по-неонова светлина.

Новата посока“ се състояла в едно предложение, дошло случайно от познати, да стане сътрудник към медицински център, който тогава се помещавал при столичната баня Мадара. Шчербак не се двоумила. Тя отдавна усещала силата си, но извън тесен приятелски кръг не смеела да я показва.

Знакът край Мадара

Тогава обаче някак си се решила. Отивайки към първия си работен ден валяло сняг. Точно слизала от трамвая и пресичала улицата, когато току пред нея един мъж получил епилептичен пристъп. Знак Отгоре или случайност нямала много време да разсъждава. Хората се скупчили около клетника без да знаят какво да направят.

Аз положих ръце зад тила му и обърнах главата му настрани, за да не се задуши. Някак си усетих, че това е достатъчно, защото човекът не си бе глътнал езика. В същото време мисловно увеличих енергията за оросяване на мозъка. Ако ме питате „защо“ не мога да ви отговоря, така го почувствах. Човекът само след секунди отвори очи и стана. Знаете, че епилептичната криза трае много по-дълго. Хората наоколо се заоглеждаха, даже някои ме помислиха за доктор“, усмихва се чаровно феноменът, разказвайки поредния фантастичен епизод от своя живот

Относно работата си в центъра през 1992 г. Зофия коментира, че там са помагали на много хора. Тогава тя си мислела, че трябва задължително да усвои някаква специална техника по неконвенционална медицина или т. нар. духовно изцелителство. „Оказах се в сериозна заблуда. Скоро осъзнах, че или имаш дарбата да помагаш, или я имаш. Всичко друго е суета. Друго което разбрах е, че бе грешно няколко терапевта да работят върху един човек. Получава се едно смесване на енергиите, което не беше от полза на болния. Ето защо реших да се отделя и да започна сама да лекувам“, открехва вратата към някои тайни на изцелението Зофия.

Николай Добрев пръв я признал

Зофия Шчербак разказа още, че много дължи на покойният вътрешен министър Николай Добрев. Навремето именно той решил да сложи някакъв ред заради многобройните случаи на измамени от „чудотворци“ граждани. Точно тогава Зофия спасила няколко души, отписани от медицината, които, пък се nikolay_dobrevоказали от системата на МВР. Покрай това тя взела, че влязла в полезрението лично на тогавашния министър.

Без да си кривя душата голяма роля изигра, че националната телевизия съдейства и показа някои от моите пациенти. Един ден телефонът ми звъни, аз вдигам, а от другата страна Добрев. Буквално думите му бяха „искам да сложиме ред малко в бранша, защото са изникнали едни екстрасенси под път и над път“. После в личен разговор Добрев ми каза, че имали обаждания от пациенти и от националната телевизия, че само аз работя в сътрудничество с доктори и държа на медицински изследвания. „Ще ви помогнем да се легализирате, рече Добрев, – но първо трябва да видим къде сте силна, да се направят нови изследвания, а в бъдеще и една законова рамка за регламент на други като вас“.

За целта Добрев още същия ден ме изпрати на нова среща при прокурор Арсов. Той трябваше да ми обясни цялата процедура законово. Разбира се отидох. Идеята беше цялата медицинска документация, събрана от мен, да бъде оформена от лекари в протокол въз основа, на който да ми се издаде министерска заповед за създаването на комисия. Тя трябваше да установи резултатите от моето лечение. Мога да кажа още, че впоследствие с удостоверение на МЗ ми бе дадено званието „народен лечител“. Това може би бе първото подобно дадено официално в онези години, но в самото начало минах през тази медицинска комисия за още тестове“, държи да опише подробно нелеката си борба за място под слънцето полякинята.

Иноперабилен

В началото на 90-те години досущ като житие-битието на Джуна и Зофия е командирована да се доказва при неизлечимо болните, в Националната онкологична болница в София, тогава под ръководството на проф. Иван Черноземски. Самите доктори още в самото начало я посъветвали, за да не си мешат капите, ако се занимава с лечение, то по-добре да поема само иноперабилни случаи (които са официално отписали от медицинска гледна точка-б.а.).

Беше ми много тежко. Особено с онези, които бяха минали лъче и химио-терапия…, от цялата тази отрова и радиация, която се съдържаше в телата им ръцете ми ставаха черни. След сеанс с дни не можех да дойда на себе си“, прави ново лично и тежко откровение полският феномен.

Лекарите не могли обаче да повярват на очите си, когато един пациент, който чакали всеки момент да се спомине, станал и направил една разходка из коридора все едно сега ставал от сън. В същото време Зофия стояла отстрани и му въздействала само с присъствие и дарба без да прави нищо специално. След още няколко подобни чудеса и документитрани случаи на хора с изчистени метастази по тялото, проф. Черноземски викнал лечителката и с готовност признал, че с работата си в института е успяла да обърне мнението дори на лекарите, които са били най-върли скептици. „Сега те разбраха, че има и друга алтернатива“, били думите на шефа на онко-клиниката, който за известен период заемаше и поста здравен министър.

По този повод Зофия Шчербак казва, че хора като нея отдава са изследвани тайно и в Русия, и в САЩ. Всичко на официално ниво обаче се отричало и замитало „сякаш, искайки да покажат едва ли не, че историята започва от тях. Но какво са създали, някакви политически режими, които рухват за броени години, а Вселената, Бог от където идва силата на сътворението, живота и изцелението – те са вечни“, пали се високоволтовата дама.

2_AurasЯвлението рентгеново зрение

Освен лечителска дарба роденият в Полша феномен притежава свръх развито духовно зрение, наричано на жаргон „рентгеново“. С негова помощ тя много точно може да диагностицира даден човек. За първи път тук Зофия описва точно как се случва този свръхестествен процес.

Затварям очи , всичко става тъмно пред мен. Знам къде се намирате в пространството. Пускам един лъч към тялото ви. Той започва да ви обхожда от глава до пети многократно. Виждам тъкани, органи, костна система всичко. Щом лъчът се натъкне на дисфункция или тумор да речем аз като на черно-бял екран виждам това. Ако образуванието е злокачествено ми излиза в черен цвят, в случай, че е киста или нещо доброкачествено виждам сива точка в съответната част на тялото“, разказва едно към едно Шчербак, а после се сеща за поредния патологичен случай, който решила благодарение на неземните си способности.

Родителите на дете на година и един месец пристигнали при нея с информация, че предстои да се направи сърдечна операция на пеленачето заради вроден проблем. Зофия обаче прозряла, че причината за намалената двигателна активност е заради в хематом в главата. Тази информация, подадена към лекарите в крайна сметка спасява живота на детето.

Този случай от само себе си провокира следващото ми питане – защо Бог, който много ни обича, дава болестите. По този медицински или по-скоро философски въпрос Зофия споделя следното:

Всеки от нас трябва да има опит в живота посредством страдание. Ако си вземем поука, променим начина си на мислене, нещо в живота си, станем по добри към себе си и другите, изпитанията намаляват и спират. В противен случай се задълбочават. Не рядко болестта може дори да не е ваша“.

За своя алтернативен метод духовната жена споделя, че не е задължително, но е добре човекът, който идва при нея за помощ да ѝ вярва повече. Тук терапевтката разказа показателен случай, при който само преди месец пациент в инвалидна количка се отнесъл към особата ѝ с презрение и ирония.

Човекът беше с прекършен гръбначен стълб след катастрофа и поставени метални скоби. Дойде на количка сякаш само и само да види, че аз няма да му помогна. Но не аз помагам, а Вселената и Бог и енергията която протича през мен. Направихме няколко процедури, в които той раздвижи леко крака и пръсти. Всичко това го имам документирано на видеозапис, не го пускам на всеослушание заради конфиденциалност. Човекът разбира се извини за отношението си, но аз спрях да му помагам, защото отгоре ми се забрани“, смайва ме с нова порция разкрития от практиката си Зофия. Разяснява, че не може да издаде повече, освен това, че човекът е имал прегрешения. Свише му се давало това изпитание. „Вижте, това са тайни човешки. Този човек вече повярва в Бога, той знае, че има по-висша от нас сила, която сега отрежда той да изкупи своите грешки с молитва и търпение“, допълва посветената в тайните на мирозданието жена.

kabinet-zofiaХолистично лечение

Според нейните наблюдения едно лекарство действа много добре на един човек, но при друг не сработва. Дава ми за пример пациенти, които при миома взимат хормони, за да балансират организмите си. При едни тази терапия давала резултат, но при друг предизвиквала кръвоизливи и дори обратен ефект, защото миомата нараствала.

За това трябва да има индивидуално, холистично лечение за всеки човек, но задължително е да се подходи с вяра и любов и това да бъде двустранен процес“, казва голямата лечителка.

На изпроводяк разкрива пред мен най-съкровената си мечта – за създаването на център по неконвенционална медицина, но не частен , а държавен под егидата на Министерството на здравеопазването. В него ще има различен тип методи и специалисти като всички ще работят в сътрудничество с лекари, както е редно и каквито са изискванията на Световната здравна организация (СЗО) и Европейската комисия (ЕП).Зофия декларира, че нейният принос могат да бъдат заболявания като мускулна дистрофия (синдром на Бекер, Дюшен), спинална атрофия, хормонални нарушения, кисти, миоми, аденоми на хипофизна жлеза на простата, авотимунни заболявания като Синдорм на Хашимото, редки генетични заболявания, дископатии, атрофии, херния, ниска плътност на костите при възрастните, дегенерация на макулата, диабет и безплодие.

 

Не бих искала да кажа, че всичко мога. Сблъсквала съм с още много случаи за които не тръбя“, загатва Шчербак и с жест показва, че е по-добре да си мълчи. След мое настояване продължава:

Ами, случаите не са един и два, но как ще погледнат хората не зная. Един човек спечели зелена карта, но не можеше да замине за САЩ, тъй като тогава им искаха изследвания, че са здрави, а той беше с Множествена склероза. Момиче от Бургас имаше аденом на хипофизна жлеза. Те днес са здрави и се радват на живота, но не бих желала да разказвам за всичко, защото хората още не са готови. Как ще ви прозвучи например, че съм повлияла рядко генетичено заболяване Синдром на Ниман-Пик на 18 годишно момче. Ето и снимките на ЕЕГ и мозъчна картография. Вижте тук синьото показва, засегнатите участъци, а зеленото здравите. След сеансите, които направихме зелените са в пъти повече. Нека изследванията на тези хора и те самите, говорят вместо мен“, завърша своя уникален разказ полякинята, превърнала се в ангел на надеждата за много българи.izsledvanieeg_created

Нейните наблюдения показвали, че т. нар. съвременни заболявания се усложняват непрекъснато. Тя вади изводите си от децата, които непрекъснато лекува. Ако преди са идвали с мутация на един ген, сега аномалиите засягат няколко. Така много подрастващи бивали диагностицирани с повече от едно заболяване – „Дюшен плюс спинална атрофия.

„Например имах детенце на годинка и девет месеца, което никога не беше ставало. При него имаше несъразмерност в растеж на глава и тяло. Мога да кажа, че пред мен то проходи и пораста. Сега е пълноценно“, удовлетворена е от постигнатото Зофия Шчербак, обявена за народен лечител с министерско удостоверение, издадено от МЗ./Телефон за връзка с природолечителя Зофия Шчербак: 0876 320 977

Лечители.бг Последвайте ни във Фейсбук!

Авторови бележки под линия:

Зофия Шчербак се бори на няколко фронта.  Първият е за узаконяване на алтернативната медицина в България, каквито са изискванията на ЕС и СЗО, но у нас заради силни лобита, това не се случва. Втората кауза, която отскоро преследва е за въвеждане на катехизис в училищата. Жената с дар на помага вярва, че България има вопиюща нужда за развитие на духовността, за обръщане на материалния мироглед от парите към взаимопомощ и хуманизъм. Една от невидимите причини, които изтъкна пред мен е, че по нашите земи се пазят старите скрижали, носещи информация за миналото, настоящето и бъдещето на планетата. Тук младите хора са призвани да извършат с тях промяната на света. А ето и виждания на Зофия по някои въпроси от по-духовен порядък:

За замисъла на Вселената: Понякога хората дори се срамуват да признаят, че са били в беда и че се спасили благодарение на някакво чудо. Питат ме често, дали наистина има чудеса? Чудо ли е, че детето, което не е можело да ходи, прохожда, което не е чувало, вече чува. Човек и неговите възможности все още са загадка. Но най-голямото чудо е, когато търпи промяна и осъзнава, че добрината и хуманността имат значение за израстване на неговото Аз и че това единично израстване има стойност в глобален план. Не се отказвайте от добрите дела дори тогава, когато някой ви е наранил. Защото по този начин доказвате, че сте дорасли за издаващата мощна вибрационна промяна – тя ще прегърне и ще даде знания и здраве на онези, които отвръщат не с мъст и поквара, а с разбиране и безкрайна любов. Всичко, което съществува, е създадено с любов и мъдрост. Ние сме длъжни се придържаме към това начало, в противен случай, в противен случай нарушаваме замисъла на великолепната и всемогъща организация на Вселената.“

За Духа и Душата „Много хора не правят разлика между дух и душа. Душата трупа опити от живот в живот, а Духът е божи еталон, който стои в нас. Чрез него ние всъщност сме част от този Вселенски разум – Бог, който е сътворил нашата душа. Нашият общ баща Господ.

Човекът да е материално жив му трябва душа. С нея трупаме добри и лоши дела. Едните имат положителна вибрация, другите отрицателна. Има хора, в чието присъствие и усещате, че ви призлява, боли ви глава, натоварват ви по някакъв начин. Те са натрупали доста негатив или болести заради стрес, поквара, голямо отклонение от Десетте божи заповеди.

От друга страна тези хора стават изразители на негативния полюс, който и част от всеки, но при тях е доминантен. Те също не се чувстват комфортно сред позитивни хора. Често виждам как се получава един невидим сблъсък на енергиите.

Децата са солта на земята: Един необясним случай убедил Зофия в думите на папа Йоан Павел II, изречени преди години, че децата са солта на Земята, без солта няма живот…

Знаете ли колко е силна детската молитва“, ме пита и започва поредния си разказ-свидетелство чудо. Било зима и късна доба. От квартирата й на ул. „Плана планина“ дошли хора от Перник с думите „Киро умира“. Това бил наш гастарбайтер, който работил известно време в Сибир. След завръщането си се установява, че е болен от рак с множество разсейки по цялото тяло. Положението било безнадеждно. Шчербак описва, че когато отишла в болницата онази нощ той лежал почти бездиханен на легло си. „Отгоре ми се подсказа „виж децата“. Наоколо имаше насядали малки дечица. Взех ги и отидохме в една стая. Каква молитва ми се даде Свише не помня, но след като свършихме човекът беше дошъл в съзнание и разговаряше с роднините си“, описва покъртителни картини на синора между Живота и Смъртта Зофия. Заявява, че в България има толкова древни енергии и вибрации-информация, че ако младите са по-духовно ориентирани ще постигнем като нация невъобразими неща.

Споделете с повече хора: