Омагьосваща тайнственост извира от звездните астроконфигурации, формиращи периода от 4 до 10 май. Едновременното въздействие на великолепни шансове за стремителен възход, придружени от драматични сблъсъци между мощно нахлуващите модели на модерно и пламенно мислене,  срещащи упоритата и яростна съпротива на старите структури в нашето битие, ще има почти хипнотичен ефект върху нас. 

Това казва в своя вдъхновяващ хороскоп за „Лечители.Бг“ топастрологът Татяна Янковска. След краткото й, но подробно резюме на седмичните звездни тенденции следва и още по-подоробен хороскоп по дни.

Може да попаднем във водовъртеж от вихрени събития, въвеждащи Новото по вълнуващ начин, като по-скептичните биха го определили като драматичен, експлозивен и разрушителен начин.

Внимание! Ако към момента участваме в професионална, социална, романтична или лична ситуация, която сме надраснали или която вече не се съгласува с нашите нови и по-дълбоки потребности, не променим ли ние тази ситуация,  то Промяната (раздяла, оставка, уволнение, преместване на друга позиция) може да ни бъде принудително наложена от външни събития или непредвидени обстоятелства.

С други думи – ще срещнем ефектите от Звездното послание към Промяна по собствен Избор или по Принуда!

Иначе казано, ако ни е било или към момента ни е трудно да поемем риска да се освободим от познатото, скучното и неефективното, но удобно съществуване, неочаквано може да се случи нещо отвън, нещо, което не сме в състояние да избегнем и в чието привличане – поне привидно – не сме взели участие.

Sirius-D -БЪЛГАРСКО ОТКРИТИЕ РЕГЕНЕРИРА И ПОДМЛАДЯВА ТЯЛОТО

В повечето случаи, искреният подход към неочакваните събития в кариерата или романтиката ще разкрие точно каква роля сме изиграли и ние самите в привличането на определени трудности и усложнения в живота ни.

“Връщайки лентата”, може да установим, че през времето преди уж внезапното настъпване на по-трудните ситуации сме били неспокойни, смутени и най-вероятно волно или неволно сме излъчвали в пространството негативни мисли на недоволство, раздразнение или нехаресване на заобикалящата ни реалност,  но не сме предприели стъпки към Промяна! Е, сега Промяната се случва отвън, като модерната психология твърди, че желанието да не си нарушаваме удобството и комфорта (макар понякога да е скучен), комбиниран с вътрешния ни порив към Промяна, накрая подсъзнателно привлича Промяната, която се случва привидно поради наложени отвън неочаквани външни обстоятелства!

В общи линии това е сценарият, по който през тази седмица може да се случат уж внезапните оставки, уволнения, рокади или … нови назначения! Това е промяната по Принуда.

Другият тип Промяна ще се случи в резултат на собствения ни активен Избор. Избираме си ново поприще, нова работа, нов любим, нов квартал, нов град и активно и целенасочено работим в посока избраната от нас Промяна да се реализира.

И тук наред с нашето облекчение, че накрая сме набрали смелост и сме приключили с хора и ситуации, които вече са на светлинни години от нас, може да се срещнем с яростта на тези, които сме напуснали и които може да започнат да кроят коварни планове как да ни попречат – с настойчиви обаждания по телефона, с измислени поводи за срещи или с някой … компромат… Неблагодарността има много лица, като в основата й е яростната атака към “сламката в чуждото око, незабелязвайки гредата в своето”.

С други думи, оспорим ли статуквото или установения и удобен порядък на нещата, може да открием, че по петите ни фучат и сипят хули, измислици и небивалици онези, които се чувстват застрашени от нашия буреносен и щастлив напредък.

И така – Новото може да бъде атакувано от Старото на всички равнища – международно, регионално, институционално, политическо, дипломатическо, икономическо, технологично, като особено бурно това ще се случва на 4, 5 и 6 май (понеделник, вторник и сряда). Да, включително и на Гергьовден някои хора ще намерят поводи да критикуват и недоволстват…

По-важното е, че наред с тези властови битки на авторитети, ще се радваме на съзидателно вдъхновение, на интензивна професионална или романтична експанзия.

Сега, точно през тази седмица от 4 до 10 май звездите ни вдъхват необходимата увереност, че можем да управляваме своята реалност, като управляваме мислите си, активно стремейки се да ги държим в позитивната част на спектъра.

През този период все по-ясно осъзнаваме, че животът ни е в пряка зависимост  както от нашето отношение към себе си, така и от непрестанните сравнения, които правим между себе си и другите. Сравненията ни въвличат в нескончаеми конфликти, които отнемат и разпиляват съзидателната ни енергия.

Според мъдреците една от най-добрите стратегии, водеща към успех в живота е: „С каквото и да се занимаваме, винаги да се стремим да започнем СВОЯ ИГРА. Няма смисъл да играем чужда игра, където правилата не са определени от нас“.

И още нещо ни препоръчват звездите през тази седмица – да обичаме и уважаваме не само другите, но и себе си. Ако ние не обичаме себе си, никой няма да ни заобича! Нещо повече – няма да бъдем щастливи.

Хубаво е да намалим критичността и към другите, и към себе си.

Всяка мисъл, че другите едва ли не във всичко са по-добри от нас, внася дисонанс и конфликт между Душата и Разума ни. Това се отразява отрицателно не само на външността и характера ни, но и на качеството на живота ни. Истината е, че всъщност сме уникални и трябва да си позволим да бъдем себе си и да си “вземем” правото да бъдем … прави (правото и справедливостта да са на наша страна).

Може да си позволим лукса да имаме недостатъци и вместо непрекъснато да се стремим да ги отстраним, преследвайки установени от някого еталони на съвършенство, по-добре да прехвърлим фокуса на вниманието си върху качествата си.

Разумно е през тази седмица да се погрижим освен за кариерата, семейството, роднините, любимите хора и за … себе си. Известно е, че човек обича тези, за които полага грижи. Е, като се погрижим за себе си, за собствените си потребности и интереси, ще започнем да излъчваме навън любов и уважение и към себе си. А светът като бумеранг ще върне към нас също обич и симпатия. В резултат – ние ще сме доволни. Човек така е устроен, че е доволен от себе си само при условие, че другите го ценят. Нещо повече – човек обича себе си пак при условие, че другите го обичат.

Парадоксът е, че светът обикновено отразява това, което получава.

С други думи, трябва да излъчим любов и уважение към себе си, за да ги получим отвън.

И така – през тази седмица ще има битки – някъде буквални, другаде – метафорични.

Възможни са и поражения, но човек никога не знае какво съкровище се крие в някоя загуба – какво печелим, когато губим!

Ще има и много истински и вълнуващи успехи. На чудесни резултати ще се радват най-вече ентусиастите, около които витае аура на благородство към другите и на доверие в себе си, което им вдъхва импулса да избират и да следват в живота си “Път със сърце”.

Накратко – на успехи, завоевания и постижения ще се радват обаятелните фигури, при които има единство между Душата и Разума. Когато човек е доволен от себе си, когато обича себе си и се занимава с любима работа, от него като че ли се излъчва вътрешна светлина и той живее съобразно своето жизнено кредо, почитайки своята уникалност. Точно това понякога не достига днес на хората.

Фигури, излъчващи единство между Душата и Разума, предизвикват симпатията не само на хората, но и на Съдбата, която ги обсипва с успехи и благополучие.

Най-важно е да започнем да действаме! Действаме ли, ще видим как онова, което ни се е струвало невероятно, се реализира. Важното е никога да не предаваме себе си. Когато живеем съобразно кредото си и следваме Път със сърце (дори някои наши постъпки да изглеждат в разрез със здравия смисъл), в крайна сметка всичко се нарежда благополучно!

ПОНЕДЕЛНИК, 4 МАЙ

Силата ни днес е огромна и като цяло е положителна.

Бързо разбираме чуждите вълнения или страдания в дълбочина, съчувстваме и сме съпричастни на другите, без да се интресуваме от маските, които те носят в обществото.

В понеделник може нищо да не е такова, каквото изглежда. Зад всяко предложение, усмивка, телефонно позвъняване, покана за среща (делова приятелска, романтична) се крие нещо повече, отколкото се вижда на пръв поглед.

Дори да не го показваме, сега сме страстни, изключително чувствителни, което се проявява в различни степени и нюанси.

Днес може да сме много емоционални.

Поради Пълнолунието, настъпващо в 06:42 ч. (българско време) всичко в Природата е наситено с енергия. Нивото на емоциите достига върха си, Подсъзнанието е много активно. Това дава чудесно вдъхновение на артистите, музикантите, поетите, журналистите, модните, графичните, интериорните дизайнери, въобще на творците.

Любопитно е, че денят ще донесе успехи и на тези бизнесмени, които имат отношение към търговията с напитки, мляко и млечни произведения, течни химикали, нефтопродукти.

Внимание! Пълнолунието многократно усилва емоциите, давайки възможност и от най-слабата искра на дребно недоразумение да лумнат пламъците на голям междуличностен конфликт.

Времето на Пълнолунието е трудно за по-лабилните натури, както и за онези,  които страдат от безсъние.

Всички физиологични процеси в организма достигат връхната си точка. Хората, страдащи от високо кръвно налягане, трябва да бъдат много внимателни!

Ако не е изрично наложително, добре е в понеделник, 4 май, да се избягват хирургични интервенции – особено на половите органи, на правото черво.

Желателно е днес да не се правят аборти! Съществува риск от усложнения.

Необходима е предпазливост при употребата на хормонални медикаменти. Звездите не препоръчват днес да се започва съдебен процес.

Денят е неблагоприятен за стартиране на романтична връзка или за … развод.

Посещението на места, където се събират много хора, изисква внимание, тъй като емоциите, в комбинация дори с леко раздразнение, бързо могат да ескалират в скандал с непредвидими последствия!

Решаването на финансови въпроси изисква бдителност – деловите партньори, участващи в договарянията, страстно ще желаят да упражняват контрол върху споразуменията.

Вероятно някои ще се изкушат да използват парите или … секса като средство за постигането на по-изгодни договорености!

Между другото, днес всеки опит за измама, за подкуп или друга корупционна практика бързо ще бъде разкрит по пътя на сериозен скандал.

През днешния ден опасността от инциденти, аварии, произшествия е голяма. Особено повишена предпазливост изисква боравенето с оръжия.

И нещо наистина практично – желателно е днес през целия ден да се въздържаме от подстригване. Това може да ни предпази от възникване на нежелани промени в материалното, финансовото състояние или житейския статус. Евентуалното подстригване би се отразило особено неблагоприятно на лица, които имат известна зависимост от алкохол, наркотици или медикаменти.

Мъдро е сега на всяка цена да се избягват ожесточените спорове.

Денят може да донесе изненадващи трудности на политиците, строителните предприемачи, еколозите, PR-специалистите, туроператорите. По-напрегнати ситуации могат да възникнат и при хората, посветили способностите си на синдикална дейност, високи технологии, електроснабдяване и електроразпределение, трансфер на информация. Не са изключени опити за хакерски атаки или отделни сривове в Мрежата.

В понеделник, 4 май, мнозина ще се държат така, сякаш изобщо не се интересуват от това, какво мислят другите за тях и уж не дават пет пари за комплименти. Истината е друга – дълбоко в себе си днес държим на чуждото мнение. Вътрешно ще търсим одобрение и признание. Достатъчно е да почувстваме, че комплиментите са искрени. Това тайничко ще ни зарадва, но може би ще се постараем да не го покажем, от страх да не ни вземат за слаби.

Внимание! В по-невралгични точки от световен или регионален мащаб са възможни неочаквани и по-сложни ситуации от социален, природен или технически характер! Не са изключени социални напрежения и стачки, което може да предизвика усложнения във всички видове транспорт.

Важно! Внезапни проблеми с пътуванията са възможни почти през цялата седмица. Като “най-доброто” тепърва предстои – Меркурий ще е ретрограден от 19 май до 11 юни 2015 година!!!

Внимание! В понеделник, 4 май, в действие са предизвикателни астроконфигурации, носещи забавяния и препятствия, които ни провокират към нов начин на действие след неколкократни опити да се продължи в старата посока!

Иначе казано – може да се придвижим бързо напред само чрез Решителен Натиск спрямо чуждото протакане.

С други думи, Новите идеи и новите модели в делови или личен план се сблъскват със Старото, което макар и неефективно е, донякъде, удобно с това, че е Познато. На места сблъсъкът на Новото със Старото може да придобие доста драматичен, на моменти – разрушителен и драстичен оттенък!

Предстоят промени в кариерата, съпроводени с рокади, оставки, уволнения и смайващи, но доста прозорливи назначения.

Внимание! Ожесточеният сблъсък с авторитетни фактори е крайно нежелателен. Ако някъде служебната ситуация е на “кантар”, неочакваният конфликт може да наклони везните в полза на … уволнението, или някакви други професионални или лични усложнения!

Повечко дилеми, избори или напрежения може да се усетят при лица, родени през 1952, 1953, 1992, 1993, 1971, 1972 година. Разбира се, времето през посочените години може да бъде разглеждано и уточнено по дни, месеци, което не е темата на този седмичен хороскоп …

Важното е да се знае, че в понеделник, 4 май, понякога може да се почувства по-голяма самота, да се изпитва по-голяма потребност от обич, от приятелска подкрепа, от топли думи.

В понеделник, 4 май, напредваме бавно, проучващо и проницателно към целта и нищо не е в състояние да ни попречи да преследваме амбициите си, въпреки евентуалните забавяния!

На 4 май ще сме много взискателни не само към другите, но и към себе си.

Ще сме способни на големи жертви в името на високи идеали, страхотни цели или заради добруването на хора, които зависят от нас.

В понеделник, 4 май, донякъде сме самотни мечтатели. Трябва да проумеем веднъж завинаги, че не е грях, да се бориш за своето щастие!

Sirius-D -БЪЛГАРСКО ОТКРИТИЕ ПОДМЛАДЯВА ОРГАНИТЕ, КОЖАТА И ЦЯЛОТО ТЯЛО

ВТОРНИК, 5 МАЙ

Някои ситуации във вторник, 5 май, просто трябва да бъдат приемани с убедеността, че отговорите рано или късно сами ще ни се разкрият … когато му дойде времето. Защото, както поетично е казано в Еклесиаста на Библията: “Всичко си има време, време има за всяка работа под небето”.

До 14:30 ч.  обстоятелствата неизбежно може да ни заставят да обуздаем нетърпението, буйния си темперамент и нервната сприхавост, с която искаме да пришпорим другите.

По-разумно е да избягваме споровете до 14:30 ч., за да не изгубим позиции и верни поддръжници.

Разговорите по финансови въпроси почти през целия ден няма да донесат съществен напредък и яснота.

Повечко спънки и затруднения могат да срещнат онези, които не са вироглави и самонадеяни, но са твърдо решени да постигнат или да получат онова, което искат.

Денят е отреден по-скоро за приятелски срещи, отколкото за решаване на сериозни професионални, бизнес или финансови проблеми.

При бизнес или финансови проблеми, ако има възможност, по-благоразумно е да не се уговарят делови, лични или романтични срещи до 14:30 часа.

Времето до 14:30 – 15:00 ч. е подходящо за довършване на вече подхванати задачи, но не и за стартиране на нови инициативи.

През целия ден следва да се шофира с повишено внимание, поради повишена разсеяност, която може да предизвика грешки, неточни действия, водещи до аварии, инциденти и пътно-транспортни произшествия.

Според източните традиции по-благоразумно е през днешния ден да се въздържаме от подстригване, за да не се появят пречки в работата, както и за да се избегнат евентуални сериозни здравословни дискомфорти.

Донякъде, днес действията ни може би ще са парадоксални – външно ще изглеждаме прями, самоуверени до самонадеяност, но тази напереност е по-скоро маска, прикриваща страха да не бъдем отхвърлени.

С други думи – колкото и уверени, почти надменни и арогантни да изглеждат някои хора, истината е, че може би те изпитват нужда да ги уверяват, че ги харесвате, одобрявате, уважавате и им се възхищавате … а също и че ги обичате.

Към 15:00 ч. (българско време) определено могат да се появят препятствия. Преодолявайки едни трудности, почти веднага може да възникнат нови. Търпението и самоконтролът са подходящият отговор на евентуалните пречки.

Нетолерантното или фанатичното отношение към другите може да рефлектира като бумеранг, донасяйки усложнения, които в основата си човек сам може да е предизвикал…

Като цяло, във вторник е мъдро да проявим търпение и да селектираме очакванията си, предпазвайки се от негативните.

Защото, ако някой очаква във вторник, 5 май, да се сблъска с недружелюбно обкръжение, предчувствията му с голяма вероятност може да се сбъднат!

Но щом ни хрумне по детски невинната мисъл, че светът е запазил за нас всичко най-добро – това, кой знае защо, веднага може да даде сладък плод!

С други думи – каквито мисли изпращаме към  другите и към света, те може да се върнат към нас като бумерант. Затова е по-добре да търсим хубавото и да игнорираме лошото! Прецеждайки всичко през този филтър, с всеки изминал ден нашият ежедневен свят ще става по-приветлив и по-хармоничен.

Специално във вторник, този звезден съвет ще бъде силно полезен за представителите на КОЗИРОГ, РАК, ТЕЛЕЦ, ДЕВА, СКОРПИОН, РИБИ.

Всъщност във вторник, 5 май, може би за всички ни е хубаво да си припомним, че “Рим не е построен за един ден” и че “който няма търпение, не хапва зряло грозде”!

СРЯДА, 6 МАЙ

На Гергьовден звездните конфигурации са в синхрон с празничното настроение, зареждайки ни с ентусиазъм, бодрост и оптимистичен поглед в бъдещето.

Днес сме способни, както на задълбочен анализ на всяка ситуация, така и на проницателен самоанализ. Можем проникновено да вникнем в чуждите проблеми и да дадем компетентни съвети и препоръки, как да се подобри дадена ситуация.

Не сме много склонни да плуваме по течението, тъй като отлично съзнаваме към какво се стремим и се стараем да подобрим житейските обстоятелства. Това най-леко може да се случи, когато поемем контрола върху отношението ни към реалността.

Специално за днес, сряда, 6 май, мъдреците препоръчват нарочно да фиксираме вниманието си само върху това, което искаме да видим в нашия свят. На всичко останало може да обърнем гръб, пускайки го покрай очите и ушите си. Може да изглежда егоистично, но върши работа.

И още нещо – не бива да сме “препълнени” с нереализирани намерения. Необходимо е или да “изхвърлим” част от потенциалните намерения, или да започнем да ги реализираме.

Добре е на празника да намерим време и да се отпуснем. Да си дадем повече свобода. Може да си направим списък на всичко, с което сме натоварени – всевъзможни ангажименти, незавършени дела, неизпълнени обещания, срокове, които са “до вчера”, писани и неписани правила на общуване, дългосрочни планове и многобройни цели. Всичко това определено ни потиска. Ако се позамислим, от много от тези “гирички” можем да се откажем, без да съжаляваме.

В края на краищата, всичко, което безкрайно се отлага за после, е безполезен товар, който обаче отнема енергията ни! Днес звездите дават възможност бързо да се разделим с навици, хора и ситуации, които само ни тежат.

Отхвърляйки неща, които ни спъват, веднага ще се освободят резерви на енергия. Което ще ни даде възможност по-леко да се придвижим напред към някои от по-големите ни цели.

С други думи – следва да контролираме мислите си. Не бива да се фокусираме върху това, което се опитваме да избегнем, а върху това какво желаем да постигнем.

В сряда, 6 май, звездите дават бързина. Ако до момента сме искали да постигнем резултат срещу противодействаща сила (хора, обстоятелства), внезапно тази сила бива отстранена и ние политаме към … целта. Безпроблемно!

Може да се реализира и другият сценарий – ако дадена ситуация “виси на косъм”, той неочаквано може да се скъса…

Така или иначе, сега е моментът ако има някаква огромна “гиричка”, от която отдавна тайничко си мислим да се отървем, но все не се решаваме да го направим, днес с лекота може да го сторим! Само като си представим, че го правим и вече дишаме по-леко и по-радостно, нали?!

Съдбата днес е доста щедра към предприемчивите, дарявайки щастие при участие в някоя от многобройните игри на късмета!

Днес можем лесно да манипулираме и да завладяваме другите със своята драматичност.

През тези дни някои може да се впуснат във вълнуваща любовна афера ала “Дързост и красота”. Така е ! Звездите през тази седмица разгорещяват кръвта ни и ни поставят в трескавото състояние на желание.

Определено днес, а и през целия период от 4 до 10 май звездите провокират нашата не толкова очевидна способност да бъдем както изкусители, както и изкусени. Дори може да сътворим ситуация, в която подмолно измисляме методи да привличаме, запленяваме или “залавяме” другия, така че да отстъпи пред нашия чар.

Може да бъдем по-провокативни и дори мънично непочтени, водени от възпламенените апетити на по-първичната ни природа.

Изобщо през тези дни са възможни повече на брой по-светли, а и по-тъмни любовни афери, флиртове, годежи или сватби!

Звездната препоръка е все пак да се разгорещяваме само към хора, които не са ангажирани и нямат скрито, километрично криминално досие!

Важно е да сме сигурни, че хората, които обичаме, ни се отдават без манипулации, за да изградим любовен съюз, където взаимната размяна на дълбоки чувства ни кара да се чувстваме специални и значими.

В сряда, 6 май, може да се наблюдава по-голямо желание да преувеличаваме радостите или трудностите, както и засилено желание повечко да си угаждаме…

Ако нещата се развиват добре, ще сме прекалено оптимистични, но ако ситуациите позагрубеят, тогава някои ще станат лесно възпламеними.

В общи линии денят е сравнително добър за политиците, донякъде – и за журналистите.

Малко по-сложен ще бъде денят за  дипломатите, за туроператорите, както и за работещите в банкови или други финансови институции.

Разбира се, денят е празничен и неработен, като прогнозните астротенденции се отнасят и до онези, които решат да се възползват от празничната трапеза, за да проведат и някои служебни разговори – макар и неофициални!

ЧЕТВЪРТЪК, 7 МАЙ

Опасността от измами – телефонни, документни, както и от кражби е голяма. Денят става за провеждане на преговори, но не и за тяхното финализиране и подписване на окончателни договори. За да има делови или личен напредък, в четвъртък е хубаво да заложим на повече дипломатичност и гъвкавост. Оптимизмът може да не е достатъчен. Добре е да спорим аргументирано и да изследваме чуждите становища. Умът ни следва да е отворен и за чуждите гледища. Прекаленото използване на прецедентите в качеството им на аргументи, подкрепящи дадена позиция, може да окаже противоположен ефект! Другата страна може да се “окопае” още по-дълбоко в заеманата позиция.

Важното е да се стремим към принципни преговори. Това позволява да не се поддаваме на натиск – дори ако другата страна има явно по-силни позиции.

Ако всички преимущества са на другата страна, може да направим едно от следните неща: Първо – да се предпазим от сключване на споразумение, което при спокойна ситуация би следвало да отхвърлим, и второ – да използваме рационално всички активи, с които разполагаме.

Внимание! Четвъртък, 7 май е “идеален” за опити за манипулация. Ако станем прекалено сговорчиви към възгледите на другата страна и набързо приемем предложенията й, така може да се стигне до значителни финансови загуби.

Затова, ако продавате имот – определете си предварително минималната сума, която бихте приели. Това ще Ви спаси от вземането на решение, за което после може да съжалявате.

С други думи, в четвъртък, 7 май, може да преговаряме, но денят не е подходящ за сключване на окончателните сделки!

Опитите за манипулация чрез специално подбрани думи и фрази през днешния ден ще са най-разнообразни, като: “Всички казват, че е правилно”, или “Повечето са съгласни”, или “Почти никой не възрази”. Например, ако определена песен по радиото от някаква класация е получила 5 гласа от 10 гласували, опитният водещ не казва: “Петима бяха ЗА тази песен”. Вместо това той може да каже: “Петдесет процента от всички гласували бяха ЗА тази песен”…

Иначе казано, в четвъртък, 7 май, лесно може да ни убедят в неща, в които самите ние силно желаем да повярваме!

В четвъртък, 7 май, Интуицията ни е много силна. Потайни сме и не сме склонни да издаваме следващия си ход. И все пак, чуждата манипулация или опити за телефонна измама могат да сполучат, защото днес буквално “трептим” за добруването на нашите близки роднини или приятели. Страхуваме се за тях, за тяхното здраве, а това може да създава благоприятна почва за опити за измама, шантаж или манипулативен натиск.

Особено предпазливи в това отношение трябва да са представителите на: ВОДОЛЕЙ, ЛЪВ, ВЕЗНИ, ОВЕН и БЛИЗНАЦИ.

Внимание! Днес е желателно да не “завързваме” нови познанства!

Звездите изрично подчертават: Денят не е подходящ за сключване на нови договори, както и за поемане на нови отговорности, обещания или ангажименти!

Моментът не е благоприятен за изясняване на отношенията – било лични, било делови.

Накратко – за днешния ден звездите казват: “Говоренето е сребро, а мълчанието – Злато”.

ПЕТЪК, 8 МАЙ

Днес всички може да изглеждат по-сдържани и резервирани. Чувствата може и да са дълбоки, но не ги изразяваме публично, понеже сме решили да сме изискани, елегантни и благовъзпитани.

В този петък определено не сме фенове на прекаленото любезничене и фамилиарничене.

Разсъжднията ни са трезви и реалистични, което подпомага методичните ни действия, насочени към претворяване на нашите мечти в реалността.

В петък, 8 май, си даваме ясна сметка какво ни дели от успеха и предприемаме решителни стъпки по отстраняване на препятствията от пътя ни. Стъпките ни са предпазливи, отговорни, съобразени с обстоятелствата, като същевременно сме непреклонни в решението си да постигнем набелязаните цели.

Днес непрекъснато сме устремени към Истината. Не ни задоволява нищо друго освен Истината – и в Любовта, и в приятелството, и в кариерата, и в религията, и в банковата сфера, и в политиката.

В петък звездите дават отлични възможности да реализираме идеи и намерения, които старателно сме подготвили!

С други думи – сега звездите дават шанс цялата предварително извършена работа по даден проект, да се увенчае с успех.

В петък, 8 май, възможностите за сключване на чудесни договори и мащабни сделки са повече от изразителни. Разумно е след успешните споразумения да си зададем въпроса: “Кои врати са отворени сега пред нас, които не бяха отворени преди това събитие да се случи?”

Иначе казано, днес Съдбата ни дава възможност да намерим и да тръгнем по нови пътища в живота си.

Внимание! Всичко започнато днес ще има успех, който ще е толкова по-голям, колкото по-голяма свобода и творчество има в стартираните днес проекти!

В общуването е добре да сме по-гъвкави и да дадем възможност на събеседниците и на деловите ни партньори да почувстват нашето уважение към тях. Независимо от своята роля в социума, от позицията в социалната йерархия, абсолютно всеки човек желае да му се признае и уважи неговата значимост! Много усложнения в междуличностните отношения произтичат от това, че не се признава или преднамерено се принизява чуждата значимост. Между другото, силното човешко желание за уважение има своето принципно основание в Божията искра, която всеки от нас носи! Така че, независимо от външната опаковка на нашите събеседници, партньори или опоненти, имаме непоклатими, диамантени основания да проявим уважение към тази Божия искра, която се съдържа дълбоко у всеки човек. Е, вярно е, при някои тя е много дълбоко скрита – все едно, че не е там! Или… Това е друга тема!

Важното е, че днес звездите дават “зелена светлина” за чудесни постижения в кариерата, бизнеса, в културата, изкуството, в рекламата, в сферата на медиите и информационните технологии, в кулинарното изкуство, в областта на киното, музиката, танца, скулптурата, изобразителното изкуство, в политиката, дипломацията и туризма.

Но … денят е абсолютно неподходящ за подстригване!

В други отношения петък, 8 май, създава благоприятни предпоставки за значителен професионален и личен напредък!

Накратко – днес повече от всякога е хубаво да се стремим към изрядност. Ако от сутринта сме набелязали план за постигане на целите си, да не отстъпваме от него.

Ако имаме амбицията да се издигнем в кариерата, да проникнем във висшите сфери на обществото, да спечелим Любовта на “недостъпни” личности, сега е моментът да го сторим!

“Когато човек не напредва, отстъпва” – казват французите. В петък, 8 май, е добре да напредваме!

СЪБОТА, 9 МАЙ

Важна и съдбовна дата в историята на света!

Денят ще преминава под знака на смайващите сензации и прелюбопитни скандали – по света и у нас.

Стари и нерешени противоречия може да пламнат с нова сила. Някои от тях ще изглеждат неузнаваеми, пременени в нова одежда, подобно на явлението  мимикрия, при която някоя безобидна животинка приема външната окраска на някой популярен хищник, за да плаши гаргите или да манипулира по-наивните и по-неинформираните!

Звездната енергетика на 9 май, събота, ни прави много активни и пълни с желание да изглеждаме отговорни, справедливи и взискателни към другите, назидателно внушавайки им колко сме всемъдри и че можем да ги сгълчим, ако са непослушни!

С други думи, сценарият на днешния ден е пълен с изненади, обрати – аха-аха да разберем кои са лошите и … неочаквано настъпва страхотен завой в екшъна. И всички са затаили дъх от напрежение: Какво ще се случи? Ами може да се случи някоя катастрофа, ако не внимаваме в пътя…

Иначе казано – добре е да следим днешните сензационни събития, но и да не отклоняваме поглед от пътя, ако шофираме. Съществува повишена опасност от технически аварии, инциденти и произшествия! Между другото, по-ранните часове на деня създават “идеални” условия за внезапни ситуации на пътя, като и най-малкото невнимание може да има сериозни последици! По-късните следобедни часове също крият риск от инциденти, особено ако се отклонява и разсейва в разговори вниманието на водачите на съответните превозни средства. Възможно е да възникнат по-комплицирани ситуации при пътуване не само с автомобили, влакове, самолети, кораби, велосипеди и мотори, а и с … каручки!

Като цяло, денят определено си идва с официалната Тема за разговори, която може да се превърне в увертюра към многобройни неофициални служебни обсъждания, на които могат да се постигнат превъзходни, макар и спорни договорености. Такива договорености е желателно да бъдат и официално скрепени с подписването на съответните документи – при това преди 17 май 2015 година. След тази дата Царят на Ретроградните движения Меркурий се подготвя да “седне на трона”, да се огледа и със замах да демонстрира какъв шегобиец може да бъде!

Да не забравяме, че основният въпрос, който ще си задаваме от 19 май до 11 юни 2015 г. (а още по-точно – от 17 май до 12-13 юни) е: “Какво още може да се обърка?” Разбира се, повечето от нещата, които се объркват по това време, влизат в категорията на несъществените, “малките камъчета”, които обаче може да преобърнат колата. Това е период, когато по-често някои планове може да “рухват”. Нетърпението понякога става нетърпимо и може с лекота да направим от мухата слон …

Добре е да сме внимателни и далновидни и да се възползваме максимално от добрите възможности, преди да е настъпил ретроградния Меркурий, включително и от шансовете за напредък, дадени щедро от звездите в събота, 9 май!

НЕДЕЛЯ, 10 МАЙ

Денят ще е изпълнен със силна, едновременно отговорна и нежна страст.

В много отношения звездите закрилят и утвърждават любовните връзки.

Ако днес сте сред щастливците, правещи годеж или сватба, звездите Ви осигуряват далечно, вълнуващо, стабилно и благополучно плаване!

Днес звездите носят събития – нещата се случват.

Важното е да контролираме мислите и емоциите си, за да ни се случват нещата, които желаем, а не ние да се “случваме” на пътя на външните обстоятелства!

Непринудеността днес измества прекалено трезвата преценка на вчерашния ден. 

В живота ни се появяват оригинални хора и любопитни възможности, като изненадите, обратите и промените са съществена част от пейзажа на днешния ден.

Оптимизмът ни се възражда с нова сила и това, на което дори не сме се осмелявали да се надяваме, се случва!

В тази връзка и в събота, 9 май, и в неделя, 10 май, е хубаво да участваме в популярните игри на късмета! Синята птица на Щастието току виж кацнала на дясното ни рамо! И най-важното – да купим лотариен билет или да пуснем фиш! Защото всички знаем, че “Бог дава, но в кошара не вкарва!”

Днес определено може да очакваме неочакваното.

Вероятно ще откликваме на изненадващи ситуации, възникнали в последния момент. Дай, Боже, да са подобни на обстоятелствата при късметлиите от Пловдивско, които загубили 10 000, за да спечелят в следващия момент 100 000!

Денят носи хубави възможности, като си има и своите отговорни аспекти – ако някъде има хронични проблеми със здравето – бъбреци, опорно-двигателен апарат, храносмилателна система – трябва да се вземат навреме превантивни мерки.

Седмицата в резюме (4-10 МАЙ):

Периодът носи сензации, промени, уволнения, назначения и много … опиянение.

Кое опиянява човешката Душа на земен план? Най-напред Красотата и насладата, която тя поражда; силните чувства – Любовта и страстта, в чиято власт живеем като упоени; изобилието, богатството, разкошът, които ни докарват до захлас; властта, късметът…

На хората, избрали да следват в живота си “Път със сърце”, Съдбата ще се усмихне и ще им подари някое от изброените съкровища, които опияняват Душите ни.

А за да сме и ние сред онези, които ще се радват на успехи през тази седмица, може би ще бъде добре да сме по-ведри и по-весели. По този повод Чарлз Кингсли казва: “Хората, които съм виждал да успяват най-много в живота, са били онези, които са били винаги весели и пълни с надежда, които са вършили работата си с усмивка на уста и са посрещали благоприятните и неблагоприятни случаи в своя живот като хора, които не се боят от нищо”. И продължава: “Кой може да определи стойността на Слънчевата Душа, която пръска навред радост и добро настроение. О, какви богатства живеят в Слънчевата Душа!”

Не е трудно да се постигне тази благодат, наречена Cлънчева Душа. Лесно е! Защото Слъчевото лице е просто отражение на топло, любвеобилно сърце! Слънчевата усмивка, грееща на лицето ни е само бегло отражение на Душевното ни Слънце…

И така – колкото повече радост и добро настроение пръскаме навред, следвайки “Път със сърце”, с толкова повече симпатия и благополучие ще ни отговорят хората и Съдбата!

Татяна Янковска

Lechiteli.bg