Пристъпвайте към суровоядяството съзнателно и информирано, съветва Георги Жеков.

 

Темата за суровоядството е доста обширна и може да бъде разглеждана и разисквана в десетки томове. Нещо, което е факт и вече е направено от различни хора с подобна опитност.  Георги Жеков е автор на блога „Другата реалност” и на книгите “Другата реалност”, “Медицината на новото време” и “Българските суперхрани”, а опитът му в суровоядството се основава на 3-месечен експеримент, по време на който той консумира само сурови храни.

 

„Моят индивидуален опит минава отвъд границите на физическото тяло, както и подминава границите на ума. И въпреки, че прекарах години наред в това да разбера как точно функционира тази единност, все още я изследвам в нейната дълбочина. И резултатите от това изследване са впечатляващи. За тези, които не знаят, преди близо 5 години преминах през опитност, която доведе до това да се сдобия с титаниева пластина на предната част на челото си. Лекарите не мислеха, че ще оцелея”, споделя той за Медицината на новото време.

 

Важното е по какъв начин всеки един от хората, които е решил да се докосне до този начин на хранене, да го направи по възможно най-добрия начин, споделя Жеков цитиран от Органично.ком. Това е така, защото към суровоядството трябва да се подходи правилно, защото в противен случай също може да доведе до травмиращи тялото резултати.

 

Един от оптималните варианти, в които човек минава към суровоядна диета,  е да я направи за период от около 2 седмици. 14 дни, в които да приема предимно плодове, зеленчуци и ядки, като покълналите семена са също много важно допълнение, особено при активно спортуващите. За този период може да се видят и определени резултати, както на физическо, така и на ментално ниво, които да дадат ясно доказателство, че съзнателното суровоядството наистина би могло да бъде много ползотворно.

 

Проблемът е, когато човек подходи към него, без да е натрупал необходимата информация за правилното му провеждане или без наблюдението на компетентен по въпроса, опитен лекар. Тогава се стига и до различни по вид дисбаланси, които в даден момент по-скоро водят до обратния ефект, а именно отпадналост, преумора и депресия. Това са състояния, до които обикновено се достига при липсата на основни за физическото тяло елементи, без които не могат да бъдат създавани необходимия брой нови клетки, които ефективно да заменят вече загиналите такива, с цел да възстановят различните му части. Особено, когато някои от тях имат нужда да бъдат буквално реконструирани, в следствие на различни контузии или просто развили се болестни дисбаланси.

 

Липсата на тези елементи, също така не позволява на тялото и по-специално на човешкия мозък, да създава необходимите хормони, които да балансират цялостната система ум-съзнание- тяло.

 

В случая говорим за основни количества протеини, витамини, микроелементи и минерали, без които по-горните процеси не могат да се осъществят правилно.

 

Един от най-важните въпроси, който да си зададем, и на който да си отговорим, преди да започнем със суровоядството е ”Защо искам да се храня по този начин и какво искам да постигна?”

 

Напоследък много хора преминават към вегетарианско, веганско или суровоядно хранене, единствено и само, защото и трите са се превърнали в един вид нова, модна тенденция в тази сфера на живота. Което в по-голямата част от случаите означава липса на необходимата информация и много често негативни резултати и обратна връзка, която дава и не много добро име на тези иначе животопроменящи  видове хранене.

 

Lechiteli.bg