Развъртете метлата като я натопите в разтвор с морска сол против лоши енергии

Нашите баби са чистели къщите си не само от мръсотия и прах, но и от дисхармонични влияния. Сипвали са светена вода с билки на метлите си преди чистене. После са засаждали здравец, който е правил невидим обръч пред домовете ни за лапите на злото“, казва Ралица Калоянова, фън-шуй дизайнер.

От векове възрастните хора по нашите ширини прилагали ритуали, които имат силата да гонят лошото от живота ни, но и да отключват късмета, пише Стандарт. Младата дама констатира, че днес българинът гледа с насмешка на тези практики. Освен това той се вкопчва в стари вещи и дрехи, без да осъзнава, че с това заключва късмета си. „Сега е моментът да направим една инспекция на гардеробите си. Всяко нещо, което не носим там, да го дарим или оставим до контейнера. Обувки, палта, които не сме обличали скоро, списания, които отдавна сме прочели. В противен случай задържаме циркулацията на жизнената енергия Ци в дома си и в самите нас“, разяснява Ралица.

Невидима система

Според метафизичната теория на източната наука човек живее в невидима система от енергийни потоци. Те текат и непрекъснато се автопроектират в нас и около нас. Използвайки това познание, древните са правили ритуални корекции във външния свят, които веднага са давали отражение върху здравето, душевната хармония, късмета и благополучието на съответния човек. Непотребните вещи и старите дрехи се считали за воденични камъни за развитието на личността. „Те отразяват минал момент във времето, който се повтаря на невидимо квантово ниво и дърпа назад своя притежател. Може да не ни се вярва, но едно разтоварване на пространството, в което живеем, моментално ще отприщи потока на възможности към нас. Много скоро след това може да се запознаем с нов човек, партньор или любовник, да ни предложат нова работа – нещо качествено ново ще влезе в живота ни, ще го тласне в по-добра посока“, убедена е Калоянова.

Вълшебната метла

Премитането заема основна част от пролетното почистване. Според източната метафизична система обаче и при него си има норми. Ако времето от миналата пролет до тази е било много добро за стопаните, то да започнат с чистенето от входната врата навътре. Тук идеята е да се запази тази благодат, за да не избяга. Разбира се, това се случва много рядко. Малцина са тези, на които всичко им е вървяло по мед и масло. Тук експертите препоръчват почистването да става от един от ъглите от вътрешната част на дома или офиса навън, за да излезе отрицателната енергия, наричана още „ша“.

За изтриване на негативния отпечатък от виталното пространство медиумът от Троян Цветана Качерилска посъветва да се направи и преподреждане в интериора.

„Преместете някои мебели, пренаредете шкафове, рафтове – така застоялата енергия ще се раздвижи. Всеки човек, влязъл в дома ви, също оставя своя енергиен отпечатък – това са следи от неговите мисли, настроения, енергия. Изхвърлете някои стари, ненужни вещи. Те носят застояла енергия. Разделете се с тях.

Направете почистване и на таван, килер, мазе, на всички прилежащи към дома помещения. При разговори, прегръдки, целувки вие също обменяте енергии“, дава за пример Цветана как всичко около нас е в непрекъснат обмен.
По думите й ритуал с морска сол дава рестарт на доброто. Солта има кристална структура, която като гъба попива разликите в потенциалите в околното пространство. Именно заради това именно този природен продукт участва в почти всеки магически ритуали, особено онези за защита.

„Поръсете с морска сол на кристали навсякъде в домовете си, дори под легла, канапета, маси и оставете да действа поне една нощ. На сутринта преметете с нова метла, защото тя чисти и енергийно (в никакъв случай не с прахосмукачка). Сипвайте по малко светена вода през метлата и така изметете навсякъде. Новата метла е символ на новото начало. Може да измиете прозорците първо със солената вода – това също е от значение за пречистването“, казва посветената жена.

Зареждане

Споделя, че след енергийното пречистване на дома вторият етап бил хармонизация и зареждане с положителна вълна. „Насищането с положителни енергии става с някои простички и лесни за изпълнение средства. Над вратите, от вътрешна страна на стаите, горе на перваза, намажете по три вертикални чертички с мед – медът хармонизира енергийните вихри. Над входната врата отвътре, горе над перваза, изплетете и поставете малко венче от цветя с диаметър около една педя. Това се прави, за да се увенчае с успех вашето желание за здраве и благополучие. Същото венче поне веднъж годишно носете в църквата. Поставете го в скута на Богородица, а на светеца закрилник носете здравец. Нищо в църквата не оставяйте на пода.

Таблата на леглото, на което спите, също намажете с три чертички мед – това се нарича да „спиш на медено легло“ – хармонизира енергиите и носи здрав сън. Накрая за пречистване от силови полета, електромагнитни излъчвания и др. засадете в няколко саксии индрише в жилището си, нека стои в стаята с най-много техника. Индришето е цветето, което най-добре чисти енергиите в дома“, завършва Качерилска.

Последният способ, който експертите препоръчват да се прилага за пролетно пречистване на живота и дома ни, е тамян и свещ. Изключително благотворен ефект имала още водата, в която е сложен лимонов сок. Този плод също имал силата да пъди злото отвъд прага ни. В кофата с парцала се капвали и екстракт от лавандула, която помагала за протичането на жизнената енергия Ци в домовете ни.

Дървената дограма на мода в годината на Коня

Експерти съветват, че особено в годината на Коня е добре при сезонен избор на дограма да е дървена. Ако нямаме толкова средства поне цветът на ПВЦ-то да е с такива цветове. В облеклото синьо, черно, оранжево, кафяво и зелено осигуряват хармония и защита.

С влиянието на околната среда и нейната връзка с човека и дома му се занимава фън-шуй. Древното учение ни показва не само най-доброто разположение на обзавеждането, но и в зависимост от търсените цели помага при постигането на определени емоционални и материални цели. Основният принцип на древното учение е да се улесни и насочи потока на положителната енергия Ци. От изключително значение за това е балансът на петте природни стихии – вода, земя, огън, дърво и метал. Водата символизира богатството и професионалния успех. Този елемент сега е от изключително значение, тъй като светът се намира в годината на черния дървен Кон. Елементът дърво е водещ, но водата го полива, за да расте, казват специалистите. Цунамито на късмет може да „залее“ дома ни, ако го фокусираме чрез аквариуми, а в по-големи жилища – направо фонтани. Растенията и цветята носят силата на дървото, което има силата да провокира творческото мислене.