Лечителите и по-специално билкарите сред тях ревностно крият своите рецепти. Но, не така е било, ако първият в Републиката им поискал дадена тайна или древна рецепта. Преди 1989 г. да се откаже нещо на Тодор Живков или друг партиен първенец е било равносилно на еднопосочен билет за лагера в Белене.

В такова положение веднъж се оказал легендарният петрички лечител Борис Николов.

Николов приживе твърдеше, че има страхотна билкова отвара за потентност. Освен полова мощ тя давала и изумителен ефект срещу инфаркт т.е. тези стеснения, някои от които дължащи се и на холестеролните плаки, които предизвикват запушвания често и с летален изход. Всичко това можело да се избегне с помощта на билката бабини зъби. В научната литература тя се среща с наименованието Tribulus terrestris, но по народному освен бабини зъби се нарича още трабузан, кочи глави, чюнка.

Петричани тия дни разказват, че лечителят им е завещал една от многобройните си рецепти, която навремето доверил само на Тодор Живков, който тогава имал доста любовници, а една от тях бе Дража Вълчева.

„Малко преди да се спомине бай Борето Николов  ми каза що да сторя, ако искам моторчето в гърдите ми да работи като швейцарския часовник на Живков“, хвали се дядо Тодор Б., един от малцината останали живи набори на големия лечител. По думите му преди 1989 г. от рецептурата се е възползвал дори Тодор Живков, който запазил качеството си на живот (във всички аскпекти) до дълбоки старини благодарение на тайната рецепта. А ето и рецептата, предпазваща от инфаркт, високо кръвно и вкарваща холестерола в нормата:

Рецептата

„Пет супени лъжици от билката Бабини зъби се слагат в 1 литър вода и се варят точно един час. През това време течността намалява с около 300 грама. За това е необходимо след сваляне от котлона да се долее вода, така щото течността да стане отново литър. След това течността се оставя да кисне 24 часа , след което се прецежда внимателно, че да няма бодли.

7 суперлечебни растения за здрава полова и отделителна система (не се само за мъже)Prostata

Прием

Приемът се извърша по 3 супени лъжици три пъти на ден след хранене. Правилото е всеки следващ ден да се увеличава с по една лъжица на прием. Така на 5-тия ден се приемат по 7 супени лъжици сутрин, обед и вечер, т.е. общо 21-на. Разбира се дежурният ни съвет е преди да се направи курс с билковата отвара да се посъветвате със своя лекар или фитотерапевт. Последвайте ни във Фейсбук!

Лечители.бг

Споделете статията с повече хора: