На 88-години писателката Луиз Хей се радва на завидна работоспособност. Въпреки възрастта си тя е в отлична форма -пише бестселъри, изнася семинари, чете лекции, дава частни уроци. С други думи тя е пълна с енергия, която й позволява и да обикаля света за многобройните си турнета и срещи със своите фенове. Луиз Хей напоследък се фокусира върху важността на избора на питателна храна. Защото, както казва, „храненето е в основата на всичко, което искаш!“ В следващите редове ви предлагаме рецепта на Луиз Хей за костен бульон, която дава голям заряд на нашето тяло. Има я и във вариант за вегитарианци.

Съставки:

- 1/4 чаша ябълков оцет

- зеленчуци по ваш избор

- сол, черен пипер и всякакви подправки по ваш избор

вода

кости (Ако сте веган, пропуснете костите за да направите вегетариански бульон)

Инструкции:

Поставете всички съставки в голяма тенджера. Добавя се вода, така че да покрива горната част на костите и зеленчуците.

Добавете ябълковия оцет, за да се изведат минералите от костите.

Добавете морска сол и черен пипер на вкус.

Оставете да заври, сложете капака на тенджерата и след това намалете котлона до много ниско.

Оставете да къкри за една нощ, за да изтегли повече хранителни вещества от костите и зеленчуците.

Прецедете на сутринта, запазете гъстата на хранителните вещества течност в хладилника. Мазнината ще остане на повърхността, махнете я.

Добавете допълнително сол, черен пипер и подправки, ако желаете.

Полезни съвети на Луиз:

- Писателката казва, че тя пие по една чаша сутрин и една чаша вечер.

- Когато се подготвя да направи този бульон, Луиз държи торба във фризера, където слага всички кости, месни отпадъци, растителни отпадъци, обелки от зеленчуци и дори черупки от яйца, докато тя е пълна.

- След това тя ще направи бульона.

- Луиз също така препоръчва използването на този бульон за направа на вкусни супи или за добавяне към зеленчуци/ориз.

- Бульон от артишок е много алкализиращ за организма и особено полезен при сутрешно гадене.

- Определено трябва да използвате кости от животни, свободно отглеждани и хранени с трева. Преди варене, поставете костите в съд и добавете ябълков оцет и вода, оставете сместа да седи в продължение на 1 час, така че оцетът да може да изтегли минералите от костите. Когато бульонът заври, не забравяйте да отпените.

Лечители.бг