Когато сутрин се събудите от сън и видите отражението си в огледало, сякаш в него не сте вие. Лицето ви е подпухнало, очите са полузатворени, а под тях онези досадни торбички са способни да развалят настроението ви за целия ден. Торбичките под очите с времето могат да хронифицират и да бъдат неотлъчно с човека, затова докато все още не станали големи колкото раници, е добре да се предприемат мерки навреме. Срещу торбичките под очите козметиката предлага хиляди продукти, но когато нямате такива под ръка, е най-лесно да прибегнете до изпитаните народни рецепти, лесно приготвяни в домашни условия.

 

 

Лесно ще си направите маска за торбички под очите с краставица. Настъргвате на ситно малко от нея, добавете няколко капки лимонов сок. После изцедете, а след това поставете под очите. Престойте така около петнайсетина минути.

 

Според друга народна рецепта от торбичките спасява шамфъстъкът. Няколко ядки се смачкват. Добавя се една супена лъжица мляко до получаване на хомогенна смес. С нея стоите около половин час.

 

Няма начин да не сте чували, че и суровият картоф помага. Можете да сложите направи парче обелен картоф под очите. Но можете и да го настържете, да го смесите с нарязани на много ситно листа магданоз. Тази смес престоява 10 минути под очите.

 

Сега е ред на млякото. Напоявате два тампона с прясно мляко и го поставяте под очите за няколко минутки. Отокът ще се намали благодарение на киселината в млякото.

 

Чаят също ще ви е от полза. След като вече сте изпили горещата напитка, оставете торбичките с чай да изстинат. И ги поставете под очите. Най-ефикасен е зеленият чай или този от боровинки.

 

И накрая, вълшебният магданоз, който може да си отгледате и у дома. Веществата, които съдържа тази чудна градинска подправка, редуцират торбичките под очите, нормализират водния баланс и укрепват колагеновите влакна в кожата. Препоръчва се на хора, които работят на компютър или на място, което изисква постоянно напрягане на зрението. Магданозът може да се прилага както вътрешно, така и външно. Отварата от това растение има  детокс ефект и неутрализира неприятния дъх в устата.

Лечители.бг