Една японска легенда казва, че отдавна живял един щастлив човек, който получил от баща си безценни знания – знания за точката на дълголетието или точката от стотици болести. Синът ежедневно масажирал тази точка и преживял смъртта на няколко императори. В Китай тя е известна под името “точката на дълголетието”, а в Япония – точка, “предпазваща от сто болести”. В различните автори я наричат по различен начин Дзу Сан Лий, Цзу Сан Лий, Цу Сан Ли. Най-общо казано тя е разположена на 9 см под и малко встрани от капачката на коляното.

Масажът на точката е един от най-старите методи за лечение на Изтока, който продължава вече няколко хиляди години. Общо човешкото тяло притежава 365 точки и 12 основни меридиани, което напомня на количествата дни и месеци в годината. Действието на такъв масаж (акупресура, налягане на пръстите на определени точки), се основава на учението за меридианите и каналите, които са свързани с определени органи.

В китайската медицина тялото се държи като енергийна система, така че масажа може да повлияе на хода на енергията и функционирането на дейността на органите. Активирането на точката Цу Сан Лий дава трайно подмладяване и изцелителен ефект, предотвратява стареенето. В Китай тази точка е известна като „точка на дълголетието“ в Япония – „точка от стотици болести“.

Къде се намира тази точка (Цу Сан Ли) в нашето тяло?

Точката на дълголетието се намира под чашката на коляното. За да я намерите има няколко начина.
1. Покрийте коляното с дланта. Точката се намира между края на малкия и пръст и вдлъбнатина между костите (виж снимките и видеото-б.р.).
2. Можете да намерите и по друг начин. Напипайте вдълбанитана, която се намира под долната част на капачката вдясно. Сега сложете четири пръста под нея. Там където се падне малкия пръст това е нивото на точката. Тя се намира вдясно на подбедрената кост за десния крак и вляво при левия.
3. Сложете ръка върху коляното с пръсти насочени надолу (дланта е върху началото на капачката в седнало положение). Средният пръст ще ви посочи нивото на точката Цу Сан Ли. А тя се намира на сантиметър вдясно от коста.

Живот без болка с лечебните лепенки с Китайска пищялка, канелено масло и ангелика…

Plastir_QnKAng
4. Трябва да седнете на пода, да натиснете здраво крака на пода и да ги плъзнете към себе си, без да повдигате петите от пода. Ще забележите, че под коляното се е появило повишение. Намерете най-високата точка на това повишение, поставете на нея пръста си и заемете изходна позиция. Точката, която сте натиснали с пръст е точно тази точка Цу Сан Ли . За какво е отговорна тази точка на нашето тяло и защо японците наричат ​​- Точка от стотици болести ?

За какво помага Точка Цу Сан Ли :

- Контролира работата на органите, които се намират в долната част на тялото

- Контролира работата на гръбначния стълб в частите, които са отговорни за правилното функциониране на стомашно-чревния тракт, храносмилателния тракт, бъбреците и надбъбречните жлези. С помощта на масажа на тази точка може да повиши активността на надбъбречните жлези, които имат роля на пазител на здравето на човека. Тя инжектира в кръвта адреналин, хидрокортизон и други важни хормони.

Ако ежедневно масажирате „точката на дълголетието“, възможно е да нормализирате работата на надбъбречните жлези , които имат следната функция в организма:

- Нормализиране на кръвното налягане 

- Нормализиране на глюкозата , инсулина

- Потискане на възпалителните процеси в организма

- Регулиране на имунните функции на човека

Така с масажирането на точката може:

Здрави 365 дни в годината с Тройна Ехинацея + Бъзак

troina-echinacea

- Да се ​​подобри храносмилането

- Да оздравеите болести на храносмилателния тракт 

- Да превъзмогнем последствията от инсулт

Масажът на тази точка ще ви помогне да придобиете увереност, преодоляване на стрес и тревожност, ще намерите вътрешна стабилност. Масажът на тази точка може да излекува редица заболявания, включително импотентност, запек, гастрит, невъзможност да се задържа урината. В голяма степен повишава имунитета, човек става здрав и устойчив.

Как да активираме точката на дълголетието ?

Масажирайте точката сутрин, преди обяд, 9 пъти с кръгови движения по посока на часовниковата стрелка (9 пъти на единия крак, така че 9 пъти другия) 10 минути дневно. Преди началото на масажа заемете удобно спокойно положение (седнало). Контролирайте дишането и се концентрирайте над своите чувства. Впуснете се в състояние на хармония и разбиране на процеса на оздравяването.Такова тяло има стимулиращо действие. Масажирайте точката с пръсти или със зърно от някаква зърнена култура.

- Друг начин, който източните лечители препоръчват е – ш продължение на 1 минута се правят 60 кръгови движения.
-Друг начин : притискайте точката и я отпускайте на равни паузи като броите 1,2,3 натиск, 1,2,3 без натиск.

Можете и да поставите на точката бял чесън и да оставите 1-2 часа (докато кожата се зачерви) Ежедневният масаж на точката Цу Сан Ли вечер, е подходящ за отслабване 400 до 500 грама седмично. Но не да масажирате директно преди лягане, за да не предизвикат безсъние. Точката цу Сан Ли можете да масажирате всеки ден, но най-добре се постига с масаж в началото на месеца.

„Осем дни след началото на месеца, масажирайте тази точка сутрин, последователно на всеки крак по посока на часовниковата стрелка. Това е най-ефеикасното време за масаж за увеличаването на имунитета , подобряване на работата на всички органи и забавяне на процеса на стареене . Преди обяд, последователно на всеки крак, в посока на часовниковата стрелка, за подобряване на обхвата на тонуса, паметта, работата сърдечно-съдовата и храносмилателната система.

След обяд синхронизиране на двата крака срещу стреса, напрежението и раздразнителността при главоболие и нарушеното на съня. Масажирайте вечер в обратната посока на часовниковата стрелка, последователно, на всеки крак, за подсилване на метаболизма и намаляване на телесното тегло. Научете първи за най-здравословните методи и продукти, като ни последвате във Фейсбук

Лечители.бг