На 13 и 14 юни Луната преминава през земния знак Телец. За този знак е присъща упоритостта, предпазливостта, постоянството, лоялността, любовта към изкуството и хапването. Когато Луната преминава през този знак ставаме по-практични, търпеливи и внимателни, когато взимаме някакви решения. Стремим се към емоционална и финансова стабилност, комфорт и удовлетворяване на желанията. Дните са благоприятни за разходка на чист въздух и излет в планината, за работа в двора или градината, за археологически разкопки, за посещение на културни мероприятия, за всякакви развлечения и т.н.

Събота

В сутрешните часове на 13 юни Луната прави дисхармоничен аспект с Венера в Лъв, а малко по-късно и хармонични аспекти с Нептун в Риби и с Плутон в Козирог. Около 20 часа Луната образува неблагоприятен аспект и с Юпитер в Лъв.

Денят се очертава по-дисхармоничен в емоционално отношение за родените през първата и втора декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за родените през първата и втора декада на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец.

Бъдете по-внимателни във взаимоотношенията с близките и любимите си хора, както и с парите. Не давайте пари назаем, не харчете излишно. Вземете мерки срещу кражби и обири на пари и ценности, ако ще пътувате през уикенда.

Вечерта не прекалявайте с количеството храна и алкохол. Ако сте навън, спазвайте правилата и законите, за да не си създадете неприятности с властите. Денят е по-хармоничен за родените под знаците и най-вече за родените през първата и втора декада на Рак, Дева, Козирог и Риби. Енергията ви е стабилна, което ще внесе хармония както в чисто психо-физически аспект, така и във взаимоотношенията с близките ви. Помързелувайте, послушайте музика, занимавайте се с приятни за вас неща и се настройте за романтика. Чудесен ден за развлечения и удоволствия.

Неделя

От 01:06 до 20:51 часа българско време на 14 юни Луната в Телец е „без курс“, т.е. до преминаването на Луната в Близнаци на 14 юни в 20:52 часа тя не образува главни аспекти с другите планети.

Този ден е чудесен за релакс и „нищоправене“. Ако има неотложни неща за вършене у дома, то довършете ги. Но денят като цяло е неблагоприятен за взимане на важни решения, за изясняване на взаимоотношения, за нови начинания и рисковани действия.

Концентрацията ни е намалена, поради което сме склонни към разсеяност и грешки. Ако сте зад волана, бъдете по-внимателни. 14 юни е дисхармоничен като цяло ден за родените предимно през третата декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион, Водолей, Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. На този ден Слънцето и Марс в Близнаци са в точен съвпад, което заедно с Луната „без курс“ създава предпоставка за тежки транспортни инциденти, пожари и взривове, за битови инциденти с режещи машини и инструменти, както и с огнестрелно оръжие. В световен план са възможни внезапни военни нападения, терористичен акт, технически аварии, експлозия или пожар в складове, прояви на насилие в учебно заведение, в библиотека, в търговски център, в транспортно средство / гара и т.н. Желателно е да се вземат мерки за сигурността на пътниците по гарите и транспортните средства, включително и у нас.

Пътувайте в понеделник

В 20:52 часа на 14 юни Луната навлиза в знака Близнаци. Още с преминаването в знака, Луната прави опозиция със Сатурн и съвпада с Меркурий през цялата нощ. Ако не се налага да пътувате на дълъг път и особено, ако сте уморени, отложете го поне за сутринта в понеделник. Най-уязвими за кавги в семейството, за неприятности на пътя, с документи, с ключове или с изправността на автомобила са родените под знаците и най-вече през първата декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. По-внимателни трябва да бъдат и всички останали хора, които имат други рождени планети в първите 6 – 7 градуса на същите знаци – Марс, Уран, Сатурн, Нептун или Плутон. Вечерта на 14 и през нощта срещу 15 юни не е благоприятна за организирани пътувания на деца и ученици, поради неблагоприятния аспект на Луната и Меркурий към Сатурн.

Времето – в съботния ден може да се усили в следобедните часове вятъра, да има разкъсана облачност и краткотрайни превалявания от дъжд тук – там в централните и северозападните части на страната. В неделя очаквам времето да бъде по-тихо и приятно като цяло, но в късните вечерни часове и през нощта може да превали и прегърми в северозападните райони.

Маргарита Паскалева,

Лечители.бг