Един вълшебен хормон може да подмлади човека. Той се активира с усмивки пред огледалото. По този начин ние лъжем мозъка си да произвежда т. нар. хормони на щастието - серотонин, допамин и ендорфин. Но и още един, хормон, чието действие все още не е добре изучено.

Квантови лечители съветват да станем приятели с отражението си в огледалото. Тъй като по 5 минути усмивки пред него на ден изработва особен тайнствен хормон наричен  окситоцин. Той е живителен елексир, наричан още „хормона на любовта и вечната младост“. Докато се гледате в огледалото обаче трябва и да се харесвате.

Иначе на мозъка ви му е все едно дали се усмихвате преднамерено или наистина ви е смешно. Тази усмивка запуска в действие сакралните процеси за подмладяване на вашето тяло на 100%. До днес има над шест сериозни научни открития на тази тема.

Окситоцинът е специален химикал, секретиран от хипофизната жлеза, имащ за цел да успокоява мозъка и да създава чувство на щастие и удовлетвореност. Той се активира, когато човек дори изкуствено се усмихва пред огледалото или се срещне с любим човек, приятел, роднина, дете.

smileДруго, което може да накара тялото ви да го произведе е любимо занимание. Някакво хоби също увеличава нивата на окситоцин в кръвта, да не говорим за спорта по принцип. Една вълнуваща среща с харесван от вас човек пък може да изстреля нивата на този хормон направо в небето.

Ползите от него са че повишава имунитета, хармонизира храносмилането, действа като мощен антидепресант.

Преди окситоцина е бил изключително женски хормон. Това е хормонът на майчинството, на привикването към бебето, за да има мляко в гърдите, за да не се застоява то. Прелюбопитен факт е, че учени езотерици твърдят, че след квантовия преход от 21.12.2012 г. този хормон започна да се появява все по-отчетливо и при мъжете.

Не се плашете, няма нужда вие да раждате и да кърмите. Това е хормона на радостта! Вече го изследваха от всички страни в лабораториите и го нарекоха хормон на високата етика и високия морал. Хормон на нравствеността.

Д-р Елена Томанова,

Лечители.бг