Понеделник (16 ноември)

Новата работна седмица на 16 ноември започва също с Луна в Козирог. В ранните часове на деня Луната е в съвпад с Плутон, а след това се активира и неблагоприятният аспект към Уран в Овен.

Както нощните часове на 15 срещу 16 ноември, така и на самия 16-ти се очертава по-напрегнат в обществено политически и мунданен план като цяло. Създават се предпоставки за манипулации и натиск, за инциденти, атентати, прояви на насилие и повишаване на недоволството в обществото по различни въпроси.

В личен план звездите могат да поставят в някои по-трудни или конфликтни ситуации през деня родените през втората декада, а във вечерните часове и представителите на третата декада на знаците Овен, Рак, Везни, Козирог, Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Възможно е да се чувствате емоционално напрегнати от квадратурата Луна – Уран, а това да доведе до конфликти.

Денят не е подходящ за самостоятелни решения и независими действия, особено ако не сте в изгодна позиция за това. Рискованите действия, бързото шофиране също не са препоръчителни, особено за първите четири знака.

Първият работен ден на седмицата е най-успешен за родените през втора и трета декада на знаците Телец, Дева, Скорпион и Риби. Хармоничният аспект на Луната с Юпитер ще ви помага и носи добри възможности и постижения в различни области и аспекти на живота ви. В мунданен план следобедните часове на деня са благоприятни за взимане на важни политически решения, за приемане на закони и правилници. От 22:53 часа до 09:24 часа на 17 ноември Луната в Козирог е „без курс“.

Здраве

В здравословен план през тези три дни са уязвими костите и главата за травми. Възможни са ставни болки или жлъчни колики.

На 16 ноември не се препоръчват операции на костите и ставите, гръбначно-мозъчни интервенции; лумбални, костно-мозъчни, стернални и ставни пункции, лумбална анестезия, вадене на зъби. Храната ни трябва да бъде по-богата на калций, на витамини А и Е: всякакви зеленолистни зеленчуци, мляко, сирене, извара, риба, зърнени храни и семена, боб, соя, чесън, яйца, риба, сусам, бадеми, орехи, сушени плодове и други.

Вторник (17 ноември)

На 17 ноември в 09:25 часа българско време Луната преминава във въздушния знак Водолей. При Луна във Водолей сме по-комуникативни, но и по-неангажирани емоционално с грижите на другите хора. Ще сме склонни да гледаме напред във времето и ще ни вълнуват повече глобални въпроси, отколкото личните проблеми на близки и познати.

Водолеят е дружелюбен знак, приятелски настроен, но малко склонен да промени мнение или решение, особено ако не му дадете доказателства и аргументи. В такива дни имаме повишена интуиция, желание да работим в групи, да разрешаваме въпроси, касаещи повече хора, отколкото да се занимаваме с ежедневните битовизми.

Следващите два дни и половина са благоприятни за решаване на важни въпроси

политически, енергийни и всякакви други по-глобални, за научно-технически изследвания и анализи, за семинари и конференции, за срещи с приятели и съмишленици, т.е. за всякакви събрания и дейности, свързани с организации.

На 17 ноември Луната образува хармонични аспекти първо с Марс, после със Сатурн в Стрелец, а в следобедните часове и с Венера във Везни.

Тези аспекти на планетите носят позитивна енергия и добри възможности за успех и постижения, за добри финансови постъпления, за вълнуващи интимни преживявания и всякакви други подаръци от съдбата за родените под знаците и най-вече през първата декада на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец.

При някои от представителите на знака Везни може да има финансови или интимни дилеми, както и разочарования от бизнес партньори. Венера е в точен съвпад с Черната Луна – Лилит и съществува опасност от семейни скандали, заради изневери, прояви на насилие дори от ревност, финансови загуби, вследствие прекомерно желание за печалби, за кражба на ценности и по-големи суми пари. Внимавайте какво ви предлагат срещу пари и не приемайте рисковани и незаконни предложения. Това важи и за служителите на закона.

Енергиите на този ден са по-неблагоприятни за родените под знаците и най-вече през първата декада на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за родените през първа декада на Рак, Дева, Козирог и Риби. Енергията ви е нестабилна, а и предизвикателните аспекти на Луната към вашите слънчеви знаци може да създават напрежение и да имате затруднения в работата и в общуването с хората.

За Водолеите съм малко с резерви, тъй като мунданно Луната образува благоприятни аспекти, но тя образува символично Новолуние със Слънцето на родените под знака Водолей и енергията ви може да е понижена, да чувствате недостиг на сили или желание да действате по-активно. Не е и препоръчително да се натоварвате. Денят няма да е чак така предизвикателен за онези от вас, които имат хармонични аспекти към Слънцето си в рождения хороскоп.

Здраве

През следващите два дни (17 и 18 ноември) от астро-биоритмична гледна точка не се препоръчват операции на апендикса, вените, роговицата на очите, слуховия нерв на ушите, костите и ставите на глезените, сухожилията. Дните са подходящи за лечение и профилактика на заболявания на нервната система, както и за процедури, подобряващи кръвообращението. Избягвайте стреса, продължителното натоварване на очите и краката. Храната е желателно да бъде богата на натриев хлорид, витамин С и В2.

Сряда (18 ноември)

На 18 ноември Луната транзитира през втората декада на знака Водолей и е в хармоничен аспект със собствения си планетен управител Уран, който е в знака Овен. На този ден тя е в хармонични аспекти към Слънцата на родените вече през втората декада на знаците Овен, Близнаци, Везни и Стрелец.

Ще сте изпълнени с енергия и добро настроение, с нови идеи.

Ще се радвате на неочаквано положително развитие на някои от делата ви, на подкрепа и на ползотворни контакти през деня. Аспектите на Луната на този ден са по-неблагоприятни за родените предимно през втората декада на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за родените през втора декада на Рак, Дева, Козирог и Риби.

Телците да бъдат по-внимателни на работното си място и в общуването с висшестоящи.

Лъвовете да бъдат по-толерантни с партньорите си или с опоненти, за да избегнат конфронтация и негативни резултати.

Скорпионите може да са ангажирани с различни семейни дела и въпроси, свързани с роднини и това да ги натовари. Водолеите да изключат по възможност дразнителите от обкръжението си и да не рискуват в нищо. Представителите на знаците Рак, Дева, Козирог и Риби от първата и втора декада на знаците трябва да бъдат доста по-мобилни и да се приспособяват към другите на 17 и 18 ноември, ако искат да преминат по-спокойно дните им. Дори и да чувствате, че няма „светлина в тунела“, изчакайте търпеливо и нещата ще си дойдат на мястото.

Четвъртък (19 н0ември)

На 19 ноември Луната все още е в знака Водолей, като в 08:27 часа българско време е фаза Първа четвърт. От 10:19 до 14:21 часа на 19 ноември Луната е „без курс“. В този интервал от часове вършете рутинни задачи и не предприемайте нови начинания. Тези звездни разположения зареждат деня с много динамика и създават опасност за продължение на напрежението през следващите няколко дни в световен план.

На 19 ноември Слънцето и Меркурий в Скорпион в сутрешните часове образуват предизвикателен аспект квадратура с Луната във Водолей, а и Луната „без курс“ до 14:21 часа създава предпоставка за объркване, грешни и неадекватни действия. Денят до 14:21 часа е по-труден и динамичен за родените през третата декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за трета декада на Рак, Дева, Козирог и Риби. Може да бъде затруднена комуникацията между хората, да са по-превъзбудени от обикновено, да се взимат твърде емоционално решения. В 14:22 часа Луната преминава във водния знак Риби. След този час динамиката се измества в живота на родените през първа декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за първа декада на Овен, Лъв, Везни и Водолей. Във вечерните часове Луната съвпада с Нептун и заедно правят аспект квадратура към Сатурн в Стрелец. Възможни са разочарования, поява на страхове, а в здравословен план хранителни разстройства и инфекции. Внимавайте за интоксикации и ограничете приема на алкохол. По-спокойна се очертава вечерта за родените през първа декада на знаците Телец, Рак, Скорпион и Козирог.

Петък (20 ноември)

Влиянието на напрегнатия аспект на Луната в Риби със Сатурн постепенно отшумява след 11 часа на 20 ноември. Луната транзитира през втора декада на знака и активира неблагоприятен аспект към Слънцето на родените през втора декада на Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за втора декада на Овен, Лъв, Везни и Водолей. Не влизайте в конфликти и се предпазвайте от интриги и неприятности. Хармоничният аспект на Луната с Плутон в Козирог ще подпомага действията и решенията на родените през втора декада на знаците Телец, Рак, Скорпион и Козирог. За вас денят може да бъде много по-спокоен и успешен, стига де бъдете задълбочени и постоянни.

Здраве

От астро-биоритмична гледна точка в Четвъртък не се препоръчват операции на апендикса, вените, роговицата на очите, слуховия нерв на ушите, костите и ставите на глезените, сухожилията.

В Петък не се препоръчват операции на лимфната система, премахване на туморни образувания, интервенции на ставите на ходилото, пръстите и глезенните стави, поставяне на ваксини. Трябва да се внимава и при поставянето на упойки по време на медицински изследвания и интервенции, поради повишената чувствителност към тях на този ден.

Времето – на 19 ноември може да се очаква променливо време, а в следобедните и вечерни часове

Маргарита Паскалева, очаквайте тук тенденциите и за следващите дни от седмицата

Имате въпрос за работа, любов, бизнес, образование? – допитайте се до експертите в портал №1 за прoгностика MAGICBUL.net

Лечители.бг