Връзката между човешките емоции и болестите отдавна е известна, но се неглижира от конвенционалната наука. На мнозина се налага да живеем в среда изпълнена с негативни емоции, недружелюбни хора, перманентна криза, страх от неизвестното за утрешния ден. Всичко това се предлага по много в нашата държава България. От гледна точка на холистичната медицина дори бумът на онкологичните заболявания у нас идва, защото народът е нещастен, отчаян и душевно смачкан от перманентния стрес, корупция, криза, усещане за несправедливост. Доказателство за това, но  и решение на някои от тези проблеми предлага хомеопатичната практика. При нея се провеждат серия от интервюта, за да се открие първопричината в душата и емоциите на човека, отключили едно или друго заболяване. Ето няколко случая от практиката на д-р Георгиева, които са наистина показателни. Тя внимателно слуша хората, за да определени кой хомеопатичен препарат би върнал баланса в душевния мир на човека. Много скоро след това, тялото на физическо ниво също започва да се подобрява. А ето и разказа на хомеопат Геновева Георгиева, който от Асоциация здравна алтернатива (АЗА) решихме да публикуваме без съкращения.

Имах случай на жена преди месец, която страдаше заради положението в България,-споделя – срещу несправедливостта от страна на политиците и това беше основното в нашия разговор. Имаше ги темите пари,здраве, работа и ето ти го Causticum, който се бори с несправедливостта и се интересува живо от политическите въпроси. Causticum нищо не свърши и сега разбрах,че под това трябва да има нещо друго като усещане. Сега тя идва пак и, когато я попитах какво е усещането Ви, когато хората в България са в това несправедливо положение тя каза,знаете ли,аз не мога да понасям мъка. И плачеше почти през цялото време. Тя се мъчеше и страдаше заради себе си,хората и тове беше изписано на лицето й. Тогава видях,че това не е Causticum,който ще отиде ще направи нещо,ще учавства в митинги,стачки или пък ще пише статии.Тя каза : „Изкуствено карат хората да умират във война и глад. И аз се тормозя от това и повтори думата тормоз поне 10 пъти,както и болка,страдание,сънища за ужас и разрязани ръце и крака на хората и усещането пак беше болка.Така че семейството е Papaveraceae/силна болка и мъка/,миазмът е малариен ( заради чувството,че се тормози и защото другото,което повтаряше беше,че е като оплетена и не може да помогне на тези хора – тя е безсилна,чувства вътрешна слабост и нещо и пречи да промени положението,което е сикотичната част и острия страх,че нещо лошо ще се случи). При маларийният миазъм,човек имам чувство,че е заклещен в тормозеща ситуация и не може да излезе оттам, Другото,от което много се оплакваше беше нощното й изпотяване по верме на сън. Тя получи Chelidonium majus 200C, който беше едно от главните лекарства и в тази рубрика. Така че и според системата(метода на усещането) и според симптомитетя отговаряше на това лекарство.
Разгледан от гледна точка на симптомите или класическата хомеопатия,случаят изглеждаше като Causticum. Тя е учила хомеопатия и знаеше,че това лекарство й подхожда много добре,защото тя е патриот,но разгледан синергично,случаят беше на сем. Papaveraceae – и едно от лекарствата там в малариен миазъм е Chelidonium. Така,че тя е патриот и иска хората да живеят добре,да не са подтискани от системата,но усещането там беше болка,мъка,страдание,което вече не е Causticum., а Clelidonium. . Последвайте ни във Фейсбук!

Геновева Георгиева, хомеопат,

Лечители.бг

Споделете статията с приятели: