Всичко около нас е направено под калъп. Всяко нещо прилича на нещо друго. Изглежда Бог е използва едни и същи шаблони при направата на растителния и животинския свят. Това е т. нар. тайна доктрина за Сигнатурите. В нея е вплетена античната мъдрост, че всеки плод и всеки зеленчук съдържа конкретен шаблон, който прилича на телесен орган. Този шаблон е сигнал или знак за конкретната полза от плода или зеленчука. Модерната наука потвърждава, че този закон е верен, но жизненото знание остава скрито. Така, че Хипократ може би ще се окаже много точен, казвайки: „Нека храната бъде твоето лекарство и твоето лекарство бъде храната!“. Защото повечето храни, които приличат на част от човешкото тяло, всъщност са полезни точно за тях. Вижте кои са те.

Орех мозък

Мозък – орех

Доказано е, че орехът е една от храните с най-силно благоприятно действие върху човешкия мозък. Орехите са източник на омега-3 мастни киселини и съдържат повече витамин В9, Е и антиоксиданти от всички други ядки.

Боб бъбреци

Бъбреци – боб

Формата на боба наподобява бъбрек и той действително подпомага бъбречната функция. Бобовите зърна са оформени точно като този важен човешки орган и му осигуряват разнообразие от минерали и витамини.

Цитруси гърди

Гърди – цитруси

Наскоро една една американка направи кампания за рака на гърдата, използвайки за нагледен материал лимони. Жената направи това просто, за да онагледи без да подозира, че лимонът всъщност не просто прилича на този орган.

Полезно за вашето тяло:

[product id="" sku="515"]

Оказва се, че грейпфрутът, портокалите и другите плодове от семейство цитруси наподобяват женските млечни жлези не просто случайно. Те спомагат за движението на лимфата, а според д-р Моулави, грейпфрутът съдържа съединения, наречени лимоноиди, които потискат развитието на рак на гърдата.

Морков око

Очи – морков

Ако отрежете един морков и се вгледате добре в него ще видите огромна прилика с човешкото око-зеница, ретина. Бета каротинът ( от който идва и оранжевият цвят ) помага да запазим по-добро зрение и предпазва от дегенерация на макулата.

Целина кости

Кости – целина

Целината съдържа силиций, вещество което е част от структурата на костите. Тук трябва да ви запознаем с един много интерес факт, а именно че костите съдържат 23% натрий. Същото съдържание на натрий има и в състава на целината, което я прави много полезна за опорно-двигателния апарат.

Супер полезно за вашето тяло:

[featured_products per_page="12" columns="4" orderby="date" order="desc"]

домат сърце

Сърце – домат

Благодарение на ликопена в себе си, доматите имат този червен цвят. Доказано е, че приемът на ликопен намалява значително рисковете от сърдечни болести. Ако в салатата от домати се добави малко мазнина – например зехтин или авокадо, това повишава количеството на усвоения от организма ликопен почти десет пъти.
Доматът освен това е богат на витамин С, който също е от ключово значение за здравето на сърцето. Ако пък погледнем формата му ще различим камерите на сърцето.

Гъба ухо

Ухо – гъба

Ако това сравнение ви излгежда странно, разрежете една гъба и се вгледайте внимателно. Скоро ще се питате как не сте забелязали до сега. Гъбите са много богати на витамин D, който е от огромно значение за запазването на добър слух.

Авокадо матка

Матка – авокадо

Авокадото балансира хормоните и предпазва от рак маточната шийка. Ако всичко все още ви utrobaизглежда случайно, замислете се върху факта, че са нужни 9 месеца, за да се развие плодът в матката. Точно толкова са нужни и на авокадото, за да се превърне от цвят в зрял плод. Авокадото е полезно при безплодие и за репродуктивното здраве. Съдържа фолиева киселин.

Сладък картоф и панкреас

kartofПродълговатият сладък картоф прилича на панкреас и консумацията му подпомага функционирането на този орган. Съдържа много бета-каротин – мощен антиоксидант, който защитава всички тъкани, включително и панкреаса от увреждания, свързани с диабет, рак или стареене.

Grozde_bql_drobГрозде-Бял дроб

Диета от пресни плодове, като грозде, е доказано, че предотвратява рак на белия дроб.

Нашите бели дробове са съставени от клонове на малки дихателни пътища, които завършват с малки кичури тъкан, наречени алвеоли. Именно тези структури, приличащи на гроздове,  позволяват на кислорода да преминава от белите дробове в кръвния поток. Изследвания сочат, че една диета, която е с високо съдържание на пресни плодове, като грозде намалява риска от рак на белия дроб и емфизем. Гроздовите семена също съдържат химично вещество, наречено проантоцианидин, което може да намали тежестта на астмата, предизвикана от алергията.

Последвайте ни във Фейсбук!

Лечители.бг, Последвайте ни във Фейсбук

Последвайте ни във Фейсбук!

Продукти-лечители за здраве, красота и младост:

[product_categories number="6"]

Сподели с приятелите си: