Новата седмица започва с Луна в земния знак Дева, където ще бъде и на 22 юни. В първите два дни на новата работна седмица ще бъдем по-здравомислещи, практични и склонни да сложим нещата в ред. Някои ще се опитват да слагат в ред и хората около себе си.

Критиката трябва да бъде конструктивна. При транзит на Луна в Дева сме по-сдържани емоционално, но и по-трудно ще разбираме чуждите чувства.

Ще имат успех трудолюбивите и хората, склонни да помогнат на другите при необходимост. Добър ден за анализи и прогнози, за работа с документи и дейности, изискващи усилен физически или интелектуален труд, за обучение и хигиенизиране.

22 юни е благоприятен ден също за медицински изследвания и провеждане на лечение. Внимание се изисква при поставянето на упойки, ваксини и контрастни вещества, особено при по-чувствителни, предразположени към алергии хора. От гледна точка на астрологията не се препоръчват операции на тънките черва, апендикса, панкреаса, далака, дванадесетопръстника или жлъчните пътища. Уязвима е храносмилателната система, консумирайте по-лека храна.

На 22 юни Луната в Дева образува неблагоприятен аспект с Меркурий в Близнаци и с Нептун в Риби. Те ще внесат затруднение в общуването, интриги и разочарование в отношенията.

Някои хора ще чувстват емоционално напрежение, вътрешни страхове и ще запаметяват информацията по-трудно. Внимавайте за грешки, поради намалена концентрация. Не сядайте пили или употребили упойващи вещества зад волана. Не е препоръчителна употребата на нови козметични продукти, химикали и вещества, които да дадат някакви реакции.

Денят е по-неблагоприятен като зяло за родените под знаците и най-вече през първата декада на Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за родените през първата декада на Овен, Лъв, Везни и Водолей. На повече хармония и успешно протичане на делата през деня могат да разчитат родените под знаците и най-вече през първата декада на Телец, Рак, Скорпион и Козирог.

Вторник

На 23 юни Луната продължава транзита си през знака Дева, растяща. Денят е благоприятен за усилена работа, за подреждане и почистване в дома и офиса, за уреждане на документи, за анализи и прогнози, за обучение, за лечение.

Луната е растяща и от астро-биоенергийна гледна точка периодът до 2 юли не е благоприятен за оперативни интервенции, изключения правят онези по-спешност.

Опасността за следоперативни усложнения, възпалителни процеси и кръвоизливи се повишава, а възстановителният процес е по-бавен. На 23 юни не се препоръчват операции на червата, апендикса, панкреаса, далака, дванадесетопръстника, жлъчните пътища, поставяне на спинална упойка.

В обществен план могат да бъдат дискутирани наболели въпроси или да бъдат взимани решения и конкретни мерки в политиката, свързани със здравеопазването и подобряване на здравното състояние на населението, с образованието, дребния бизнес, чистотата в населените места и т.н. При Луна в Дева е важно да сме по-услужливи, да се вглеждаме в детайлите и да работим прецизно, ако искаме денят ни да бъде ползотворен и успешен.

23 юни е най-хармоничен ден за родените под знаците и предимно през втората и трета декада на Телец, Рак, Скорпион и Козирог.

Не мога да кажа същото обаче за останалите осем знака и по-точно за родените през втората и трета декада на Овен, Близнаци, Лъв, Дева, Везни, Стрелец, Водолей и Риби. Особено внимателни за кавги, неприятности и някакви инциденти бъдете във вечерните часове, когато Луната ще бъде в съвпад с Черната Луна (Лилит). Може да се изкушите от нещо или от някого, но това изкушение може да доведе до сериозни грешки и проблеми в бъдеще, а в някои случаи и до инциденти. Внимавайте с храненето също, защото при Луна в Дева са уязвими червата за инфекции и възпаления.

Сряда

В часовете между 08:12 и 08:41 часа българско време на 24 юни Луната е „без курс“ и се подготвя за промяна на знака. В 08:42 часа тя преминава в знака Везни. В 14:03 часа в допълнение Луната променя своята фаза – фаза Първа четвърт.

Денят се очертава малко по-напрегнат в мунданен план, както и за родените през първата декада на знаците Овен, Рак, Везни, Козирог, Телец, Дева, Скорпион и Риби.

При Луна във Везни се засилва желанието ни за близост и хармония в отношенията, за намиране на баланс между това, което даваме и това, което получаваме. Повишава се чувството за справедливост и желанието да бъдем оценени.

Както 24 юни, така и следващите два дни са благоприятни за обществени дейности и контакти, за творческа работа и посещение на културни мероприятия, за разрешаване на съдебни спорове, за преговори, за покупка на красиви дрехи и аксесоари, произведения на изкуството. Добри дни за релаксиращи масажи на тялото, за овлажняващи и подхранващи маски на лицето, за нова прическа, маникюр и педикюр.

Този четвъртък от астрологична гледна точка не се препоръчват операции на бъбреците, надбъбречните и околощитовидните жлези, пикочния мехур и бъбречните легенчета, поясните прешлени, яйчниците, далака (управлява се както от Меркурий, така и от Венера), липосукция на бедрата, пластични операции и естетически корекции.

Ограничете тестените и сладки храни, както и количеството храна като цяло на 24 юни, ако искате да не качите килограми, които после да свалите трудно.

Относно времето звездите подсказват, че във вторник слънцето ще пробие и в сряда вече ще бъде доста силно , но в четвъртък може да имаме изненади с гръмотевични бурии.

Четвъртък

На 25 Луната продължава транзита си през знака Везни. В Четвъртък тя образува благоприятен аспект с Меркурий (в Близнаци) и неблагоприятен аспект с Плутон (в Козирог).

Ще разсъждавате логично и ще взимате бързи, правилни решения. Не се поддавайте на манипулации и натиск от нечия страна. Обезоръжете ги с думи и предложения за ефективни решения на проблемите.

Звездите могат да създадат някои затруднения на този ден за родените под знаците и особено за родените през втората декада на Овен, Рак, Везни, Козирог, Телец, Дева, Скорпион и Риби. Бъдете по-внимателни в отношенията с хората и се предпазвайте от неприятности и инциденти.

Денят носи повече положителни вибрации и обещание за успехи пред родените под знаците и предимно през втората декада на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей.

Освен, че Луната прави хармоничен аспект към вашите слънца, представителите на Близнаци, Лъв и Стрелец имат допълнителната подкрепа на най-добротворните планети Венера и Юпитер в Лъв. Ще сте изпълнени с енергия и ентусиазъм,

ще жънете успехи, ще се радвате на добри печалби, ще бъдете добре приемани и оценени.

И най-важното – обичта на любимите ви хора ще изпълва и вашите сърца. А Водолеите да внимават с харченето, за да не направят повече от необходимите разходи.

Във вечерните часове на 25 юни Луната оформя дисхармоничен аспект с Уран в Овен. С преминаването и на Марс в знака Рак на 25 юни, планетните енергии стават по-предизвикателни за кардиналните знаци Овен, Рак, Везни и Козирог. Бъдете на сигурно и безопасно място през нощта на 25-ти срещу 26-ти, а също и на 26 юни, не предприемайте рисковани действия и спорове с околните.

Петък

Луната е „без курс“ в часовете от 02:22 до 20:57 българско време, което прави деня неефективен като цяло. Вършете предимно рутинни дейности.

Не започвайте нови дела и взаимоотношения, не подписвайте важни дългосрочни договори и внимавайте за грешки и инциденти, поради разсеяност.

В световен план през тези два дни може да се повиши агресията и да има прояви на насилие, да се повиши обществено-политическото напрежение, да има протести, аварии и прекъсване на електричеството или водоподаването, да има затруднения и проблеми с техниката и средствата за комуникации.

Здраве

На 25 и 26 юни не се препоръчват операции като цяло, заради растящата Луна и особено интервенции на бъбреците, надбъбречните и околощитовидните жлези, на пикочния мехур и бъбречните легенчета, поясните прешлени, яйчниците, далака, липосукция на бедрата, за пластични операции и естетически корекции. Ако състоянието го налага и е необходима животоспасяваща операция, в този случай по-горните препоръки не са в сила.

Времето – според повелите на звездите ще бъде топло, но с разкъсана облачност на 25-ти, която да се увеличи през втората половина на деня и вечерта, както и през нощта срещу 26 юни ще превали краткотраен дъжд, придружен с вятър. Може да се очакват гръмотевични бури в западните и югозападните райони.

Маргарита Паскалева,

Лечители.бг