- Доказано джинджифилът е ефективно средство за справяне с морска болест.

- Джинджифилът е отдавна познат като природен лек за киселини в стомаха. Най-подходящата му употреба за тази цел е под формата на чай.

- Изследване доказва, че джинджифилът притежава противовъзпалителни свойства и е мощен естествен болкоуспокоител.

- В китайската медицина чаят от джинджифил с кафява захар се използва за лечение на менструални болки.

- Джинджифилът с голяма вероятност е оръжие в лечението на рака на яйчниците. Проучване на Специализирания раков център към университета в Мичиган, САЩ, е открило, че прах от джинджифил предизвиква умиране на раковите клетки в яйчниците.

Sirius-D -БЪЛГАРСКО ОТКРИТИЕ РЕГЕНЕРИРА И ПОДМЛАДЯВА ТЯЛОТО

- Според проучвания джинджифилът е също толкова ефективен, колкото витамин В6 в справяне със сутрешното гадене.

- Джинджифилът може да успокои мигрена заради способността си да спира причиняващите болка простагландини и възпаленията в кръвоносните съдове.

- Изследване на университета в Минесота, САЩ, е установило, че джинджифилът може да забави растежа на раковите клетки в дебелото черво.

- Много хора посягат към джинджифила в случай на стомашен вирус или стомашно натравяне, което не е изненада, впредвид положителните му ефекти върху храносмилателния тракт.

- Джинджифилът прави имунната система по-здрава и се използва от хиляди години в Азия като естествен лек за настинки и грип.

Може да дъвчите малки парчета джинджифил, да го пиете на чай, да го смесите с мед, да го добавяте в супата или в сладкишите, да приготвите с него басмати ориз с чесън и зелени чушки, да добавите малко парче в сокоизтисквачката заедно с моркови и ябълки или да го консумирате като индийците – нарязан на тънки пръчици и накиснат в лимонов сок и сол, пише credobonum.bg.

Lechiteli.bg