Голямо знамение чакат тази година миряните на Кръстова гора тази нощ на 13 срещу 14 септември. Във „Фейсбук“ групи у нас се коментира, че промяната на планетата за добро ще тръгне от местността край едноименния родопски връх, пише порталът за предсказания и мистика MAgicBul.net и в. „Ретро“.

„Кръстова гора е един от енергийните центрове на света. Оттам сега ще се даде знак към цялото човечество, че скоро ще имаме квантов скок от към 4-то и 5-то измерение. Новите божествени кодове са готови. С тях човекът ще превключи към другото ниво на съществуване, където любовта и хармонията ще са велика норма“, разясни езотерикът-раздиестезист инж. Радослав Димитров.

 

Пророчеството на Ванга

 

Ванга също предрича, че светът ще влезе в период на мир и благоденствие за 1000 години. Мистици обясняват това именно с някаква енергийна вибрационна промяна, която била в ход още от 2012 г. и ще засегне съзнанието на човека.

 

„Обикновено хората на празника Кръстов ден виждат кръстове в небето или насън. Тази година да не се учудят, ако видят сложни енергийни фигури-решетки. Те са проекция на новите божествени кодове, с които висшия Разум ще промени биополето ни и начина ни на мислене към по-добро“, разяснява инж. Димитров.

 

Той цитира и Петър Дънов, който предрича преди около век Второто пришествие на божия син.

 

„Всичко това ще бъде поличба за второто пришествие, което се чака вече 2000 години. Но Исус вече дойде като човек, а сега ще дойде като Бог за да ни помогне за да се отърсим от злото. Цялата Христова сила ще влезе във всеки един от нас през звезден портал“, убеден е радистезистът.

 

Бежански лагер

 

Хората от село Борово, което се намира само на 7 км от святата местност също твърдят, че тук небесата често се отваряли. През тях минавали причудливи светещи топки. „Елате на празника, местността става като бежанските лагери в Македония, а небето направо сияе“, описа Иван Т. По негови изчисления над 25 000 души, между които българи сърби, гърци, поляци ще дойдат тази година. Поне половината от тях обаче се връщали да благодарят, тъй като вече са получили свръхестествено лечение. Не са един и два случаите, при които след нощувка страдалци се оправят дори от тежки онкологични диагнози.

 

Всички разказват за едно детенце, което наскоро се избавило от левкемия „Майка му дойде в храма. Жена от Пловдив пък стана харизанка при нас, даряваше труда си, след като е излекувала от рак с множество разсейки“, разказва отец Серафим.

 

Жена на име Катя от Перник споделя, че всяка година си взима отпуска за да отиде на святото място. Тя идвала да благодари, че миналата година снаха й заченала.

 

„Господ изпраща покана да дойдеш, когато си готов. Аз съм Му благодарна, че е чул молитвите ми. Големият ми син е женен от 6 г., нямаше дете, но вече имаме“, кръсти се перничанката. Изумително, но тя сподели, че синът й видял Исус Христос в ореол.

 

 Чудесата

 

„Свидетели сме на много чудеса. Хората се връщат за благодарствени молитви, записват благодарствени служби за това, че Бог е послушал техните молби“, разказват служителите в храма. Пред една от тях леля Любка през 2013 година дете е проговорило. 4-годишният Виктор не можел да каже и дума. Баба му го довела да спи на Кръстова гора, а на третата сутрин го завела на втория кръст да се помоли.

Хванало се момчето за кръста и казало: „О, Боже, Боже!“.

 

Първия кръст, считан за лечебен се намира в храма „Света Троица“. От там миряните минават през вита и стръмна уличка, покрай която са накацали параклисите на 12-те апостоли. Все нагоре-нагоре се стига до другото разпятие, което всеки се стреми да пипне за здраве. То е окичено с дрехи от вярващите, а до него се стига на опашка по стълбички. „Тези места наистина са надарени с целебни сили. Аз оставих дископатията си на кръста“, казва Елена Александрова от родопското село Крепост.

 

Според мистика инж. Радослав Димитров голямата тайна на мястото, което стана световно известно с паранормалните изцеления, се дължала на големите залежи от уран, които се крият в недрата на Кръстова гора. Именно за това и много хора споделят, че там от силната енергия GSM-ите им сами се зареждали.

 

„Уранът в недрата има гама излъчвания с висока вибрация. Те изтъняват пластовете на измеренията между нашия и Божествените светове. Така се получава нещо като Звездна врата откъдето по -лесно слизат ангели и архангели, които ни изцеляват. Иначе не им е позволено тъй като Земята е изолирана от другите светове. Сега през този портал ще влезе силна Христова енергия, която ще промени цялата Земя, постепенно войните ще спрат и ще се установи мир“, убеден е радиестезист. По негови изчисления не случайно

точно на 13 септември имало слънчевото затъмнение. Всичко това били поличби за новите енергии на доброто, които идват. Промяната обаче нямало да стане за една нощ. Волята на Бога щяла да даде плод в човека през идните 50-100 години.