Има разлика между типично мъжките упражнения и програмите, направени за дамите. Това сподели фитнес инструкторът Калина Русева от клуб MD Sport. Упражненията, които тя представи дават релеф и тонус, ваейки снагата. Но трябва да се практикуват поне 3 пъти седмично.

Калина Русева – инструктор по аеробика и фитнес
Клуб MD sportКопирано от standartnews.com

Калина Русева – инструктор по аеробика и фитнес
Клуб MD sportКопирано от standartnews.coАко не гоните професионални изяви, а просто искате да сте във форма или да стопите някое и друго кило, задължително трябва да се съобразите със спецификата на отделните програми и упражнения, предназначени за жените. Разбира се, че . При мъжете обикновено се работи с по-голяма тежест, докато тренировъчните модели за жени са в олекотен вариант и адаптирани упражнения, съобразени със спецификата на женското тяло. По този начин се постига пълна ефективност при тренировка, без опасност от прекомерно натрупване на мускулна маса и увеличаване обема на тялото. Другият съществен фактор са генетичните белези, които трябва да се вземат предвид. Няма начин да стопите ханша например, под възможната за вас граница, ако по наследство имате широк ханш. Най-доброто при такъв тип структура е да се работи за постигане на съразмерна фигура – наблегнете на гърба и рамената, стегнете и развийте мускулите там, за да придадете на тялото красиви пропорции.Упражненията, които Руми ще покаже днес, са в две посоки – развиват едновременно сила и релеф. Направете 2 – 3 серии от 12 повторения на всяко движение.

1. Опора от колена
Застанете на пода в опора на колена и длани, като изпънете ръце и кръстосате глезените нагоре; поставете дясната ръка малко по-надолу, близо до ханша; тялото е изпънато на една линия, така че таза да не увисва надолу. От това изходно положение изпълнете опора надолу, свивайки лакти. Върнете догоре, сменете ръцете и повторете. Направете серия, като за една бройка се счита опора с изнесена дясна и лява ръка към ханша.

2. Скок – клек
Обърнете степ платформата по дължина и застанете в полуклек върху нея, събирайки стъпалата с опора на пръстите в центъра на степа. Ръцете са хванати странично за опора, тялото е хоризонтално напред с прав гръб. От тук, с леко засилване, отскочете нагоре и, отваряйки крака, стъпете на пода в позиция на клек, без да пускате дланите от степа. Отскочете отново и върнете стъпалата към център върху платформата. Повторете скока в серия.

Топи килограми лесно и бързо със силата на Природните билки!

za_otslabvane_kapki

3. Загребване
Легнете по корема по дължина на платформата, като изпънете краката и докоснете с пръсти пода; ръцете са изпънати напред с длани на пода. От тази позиция, повдигнете краката изпънати нагоре до нивото на таза и едновременно с това, изнесете ръцете през страни с хоризонтално движение назад, изпъвайки ги с длани навътре до бедрата; главата, рамената и гърдите леко се повдигат нагоре. Върнете обратно и повторете в серия.

4. Ротация в посоки
Легнете по гръб на пода, като изпънете ръцете над глава и краката – надолу без да докосвате земята. От тук изнесете десния крак изпънат нагоре и едновременно с това, изпънете лявата ръка напред към крака. Върнете обратно и повторете движението на другата страна, изнасяйки ляв крак и дясна ръка. За една бройка се счита изпълнение на движението в двете посоки./Източник Стандарт Нюз

Лечители.бг, Последвайте ни във Фейсбук!