Промо!
 • nitratomer44
nitratomer44

Тестер за нитрати в плодове, зеленчуци и месо

259.00 лв. 238.00 лв.

Алергии, диабет, рак, хормонални или ставни проблеми, наднормено тегло… И всички се чудим защо? А отровната храна е тихият убиец, влошаващ качеството на живот на милиони хора по Земята. Ето защо тестерът за нитрати е наречен от диетолози и еколози „революционен уред, жизненоважен за здравето на нас и семейството ни“. Само за 3 секунди домашният нитрат-тестер показва на български език, с цифри и цветова сигнализация, дали това, което слагаме на трапезата ни е безопасно за ядене (Виж видеото по-долу). Всеки – от деца до възрастни може да работи лесно с него.

Много от хората, които имат този уред са се простили с доста хронични проблеми, за които не са подозирали, че идват именно от компрометираната с нитрати храна. Международният екип, изобретил уреда, съветва: „Да поемем здравето в собствените си ръце като прекратим системното поглъщане на отрови с храната!“

Изчерпан

Описание на продукта:

nitratomer44Докато всички съставки в храните можем да видим на етикета, то до сега нивото на нитратите остава табу. А нитратите се считат за отговорни за куп хронични и автоимунни болести – липса на виталитет, хормонален дисбаланс, скованост, алергии, рак. 

С този дълго чакан уред се заместват и скъпите лабораторни изследвания и всеки може за секунди да провери, дали плодовете, зеленчуците и месoто съдържат опасни нитрати и точно колко.

Съвременното производство е немислимо без нитратите. Те присъстват дори в био и органик производството. Проблемът е, че нитратите влизат в кръвта ни и могат да причинят големи здравословни отклонения, тъй като лишават тъканите и мозъка ни от кислород. От друга страна имунната система се активира всеки път. Тялото ни вместо да усвоява храната се пази от нея, впряга целия си ресурс, за да ни защити от врага в нашата чиния! Състоянието на перманентна   защитна реакция, има своята цена и тя е доста висока.

Нитратите в храните се считат за отговорни за отключване на алергии, рак, диабет (дори при деца), Аутизъм, Алцхаймер, Паркинсон.

Нитрат-тестерът „Grееntest“ oпределя на български съдържанието на нитрати в пресните плодове, зеленчуци и месото. В устройството  има база данни на 56 от най-често срещаните продукти. Само трябва да изберете кой от тях ще консумирате и да го замерите със сондата на Нитратомера. (Виж видеото по-долу)

Тестерът е сертифициран и калибриран въз основа на повече от 1000 изследвания на водещи лаборатории използващи спектрометрично оборудване. В разработката на уреда са участвали специалисти от САЩ, Русия, Китай и Тайван.

Лесен за ползване

Тестерът е с интуитивни менюта, лесен за използване, както от възрастни, така и от деца. За измерване на съдържанието на нитрати е необходимо да изберете от списъка с плодове и зеленчуци в менюто онзи, който ще консумирате.

Махнете предпазителя на сондата и я забийте в плода. След това натиснете бутона за тест. След 3 секунди продуктът ще бъде анализиран в съответствие с установените норми за максимално допустимото съдържание на нитрати в храните (Maximum Permissible Concentration (MPC) Norms for Nitrates).

Nitrati_izmervane5

На дисплея ще се изпише колко е нивото на нитратите ( в мг на кг) и дали ябълките, например, са годни за консумация или са вредни за вашето тяло.

Информацията от теста е лесна за разчитане

Резултатите от всеки тест с електронният Нитратомер са лесни за разчитане, защото са във вид на лесни за разпознаване цветове, съобщения и цифри. В генерален план са възможни 3 резултата:

Test_zaNitrati8

 

1. Внимание!Щом видите този оранжев сигнал, то замервания продукт е с повишено съдържание на нитрати малко над границата на допустимото. Може да се яде, но в умерени количества.

 

 

 

 

 

Test_zaNitrati888 (2)

 

 

 

 

2. Опасно! Това показва опасно за здравето ни ниво на нитратите. Продуктът категорично не бива да бъде консумиран, защото представлява заплаха за здравето Ви!

 

 

Test_zaNitrati88 (2)

 

 

 

 

3. Безопасно! Ако на дисплеят се появи това съобщение, то продуктът е подходящ за консумация и не застрашава здравето Ви. Може да ядете колкото ви душа иска!

Практически съвети: За различните продукти допустимото ниво на нитратите е различно. За това винаги избирайте от менюто продукта, който ще тествате. Избърсвайте с кърпичка сондата преди всяко следващо замерване. Замервайте продуктите само в суров вид. След готвене, консервиране или мариноване показанията не са меродавни.

ЗАПАЗИ СИ УРЕД ПО ТЕЛЕФОНА: 0898 890 333

Технически характеристики на уреда Нитрат-тестер:

 • Минимално / максимално количество на измерената концентрация на нитрати: 0-9999 мг / кг

 • Време за измерване: ~ 3 сек

 • Допустима грешка: <10%

 • Източник на захранване: Li-Ion батерия

 • Капацитет на батерията: 720 mА

 • Издръжливост на батерията 6 часа в режим на непрекъсната работа

 • Допълнителен източник на енергия: USB

 • USB заряд, ток: 450 mA

 • Напрежение: 3.7V

 • Анализ на повече от 50 различни видове пресни плодове и зеленчуци

 • Размери: 122 х 52 х14 мм

 • Тегло: 85 грама

 • Цветен TFT екран с резолюция: 320 х 240

 • Работна температура: -20 – +50 ° С

 • Меню на български и английски език

Четете още по темата:

10 симптома, че се тровим с нитрати

ТАБЛИЦА С НОРМИ ЗА МАКСИМАЛНО ДОПУСТИМОТО
СЪДЪРЖАНИЕ НА НИТРАТИ В ПЛОДОВЕТЕ, ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ И МЕСОТО

 

Име на продукта
Норма (мг/кг)
Ананас 30
Аспержи 30
Банан 200
Бенинкаса 400
Броколи 2 000
Грозде 60
Гъби 40
Джак Фрут 30
Джинджифил 1 300
Диня 60
Домат 300
Драконов плод 30
Зеле 900
Зелен лук 600
Карамбола 30
Картофи 250
Карфиол 2 000
Киви 60
Китайско броколи 2 000
Китайско зеле 2 000
Kитайска маруля 2 000
Краставица 400
Кромид лук 80
Круша 60
Лилав картоф 250
Лонган 30
Луфа 60
Манго 30
Мангостин 30
Маруля 2 000
Морков 400
Нектарина 60
Пак чой 2 000
Патладжан 300
Пекинско зеле 2 000
Праскова 60
Пъпеш 90
Райска ябълка 60
Репички 1 500
Ряпа 400
Ряпа бяла 1 000
Сладък картоф 250
Слива 30
Таро 250
Тиква 400
Тиквички 400
Царевица 30
Цвекло 1 400
Целина 2 000
Цитрусови плодове 30
Чесън 70
Чой сум 2 000
Чушка 250
Ябълки 60
Ягоди 100
Ямс 850
Mесо
200

Още по темата:

10 симптома че се тровим с нитрати

 

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Тестер за нитрати в плодове, зеленчуци и месо”