Промо!
 • Tester_za_nitrati_radiation
Tester_za_nitrati_radiation

Тестер за радиация и нитрати в храните

299.00 лв. 285.00 лв.

Замърсената природа и храна и липсата на информация за това днес е основният проблем за оцеляване на човечеството. Неизброими са проблемите, които системното поглъщане на отровна храна може да нанесе на тялото. Хронична умора и болежки, хормонални неразположения, автоимунни заболявания, диабет и рак са само част от възможните диагнози. Ето защо уредът измерващ – радиацията и нивото на нитратите в храните е толкова важен за здравето ни. С него всеки за секунди може да провери (виж видеото по-долу), дали това което слага на трапезата си е полезно за нас и семейството ни.

Изчерпан

Описание на продукта:

Greentest_Radiacia_nitratsВсе по-честите аварии в атомните централи водят до изпускане на радиационни облаци и води, които обикалят Земята и световния океан. Но дори само една такава авария да има (каквато се случи в АЕЦ-Чернобил, а те са много повече), то тя може да окаже влияние върху здравето на милиони хора за десетилетия напред. Радиоактивните елементи за съжаление не пропуснаха и България, като заразиха почвата и водите, плодовете и месото, които ядем. В края на цялата хранителна верига се намира човекът, който става своего рода депо за опасни продукти. Това е и едно от обясненията за бума на онкологичните заболявания у нас през последните 20 години. Другият източник на радиация са подпочвените води, които минават през уранови залежи. България е богата на такива находища, а изоставените мини са бомба с часовников механизъм за нашето здраве.

Третата опасност пред човечеството днес са нитратите. Докато всички съставки в храните можем да видим на етикета, то до сега нивото на нитратите остава табу. А нитратите се считат за отговорни за куп хронични и автоимунни болести – липса на виталитет, хормонален дисбаланс, скованост, алергии, рак. Големият проблем при нитратите е, че много бързо чрез храната попадат в кръвта и лишават от кислород тъканите и органите ни. 

Нитратите в храните днес се считат за отговорни за отключване на алергии, рак, диабет (дори при деца), Аутизъм, Алцхаймер, Паркинсон.

С този дълго чакан уред се заместват и скъпите лабораторни и често фалшифицирани изследвания за нитрати и радиация. Така всеки простосмъртен може за секунди да провери, дали плодовете, зеленчуците и месoто съдържат съдържат опасни нива на радиацията и нитратите и точно колко.

Тестерът за радиация и нитрати „Grееntest“ oпределя на български съдържанието на нитрати в пресните плодове, зеленчуци и месото. В устройството  има база данни на 56 от най-често срещаните продукти. Само трябва да изберете кой от тях ще консумирате и да го замерите със сондата на Нитратомера. (Виж видеото по-долу)

Тестерът е сертифициран и калибриран въз основа на повече от 1000 изследвания на водещи лаборатории използващи спектрометрично оборудване. В разработката на уреда са участвали специалисти от САЩ, Русия, Китай и Тайван.

Лесен за ползване

Тестерът е с интуитивни менюта, лесен за използване, както от възрастни, така и от деца. За измерване на съдържанието на нитрати е необходимо да изберете от списъка с плодове и зеленчуци в менюто онзи, който ще консумирате.

Махнете предпазителя на сондата и я забийте в плода. След това натиснете бутона за тест. След 3 секунди продуктът ще бъде анализиран в съответствие с установените норми за максимално допустимото съдържание на нитрати в храните (Maximum Permissible Concentration (MPC) Norms for Nitrates).

Nitrati_izmervane5

На дисплея ще се изпише колко е нивото на нитратите ( в мг на кг) и дали ябълките, например, са годни за консумация или са вредни за вашето тяло.

Информацията от теста е лесна за разчитане

Резултатите от всеки тест с електронният Нитратомер са лесни за разчитане, защото са във вид на лесни за разпознаване цветове, съобщения и цифри. В генерален план са възможни 3 резултата:

Test_zaNitrati8

 

1. Внимание!Щом видите този оранжев сигнал, то замервания продукт е с повишено съдържание на нитрати малко над границата на допустимото. Може да се яде, но в умерени количества.

 

 

 

 

 

Test_zaNitrati888 (2)

 

 

 

 

2. Опасно! Това показва опасно за здравето ни ниво на нитратите. Продуктът категорично не бива да бъде консумиран, защото представлява заплаха за здравето Ви!

 

 

Test_zaNitrati88 (2)

 

 

 

 

3. Безопасно! Ако на дисплеят се появи това съобщение, то продуктът е подходящ за консумация и не застрашава здравето Ви. Може да ядете колкото ви душа иска!

Практически съвети: За различните продукти допустимото ниво на нитратите е различно. За това винаги избирайте от менюто продукта, който ще тествате. Избърсвайте с кърпичка сондата преди всяко следващо замерване. Замервайте продуктите само в суров вид. След готвене, консервиране или мариноване показанията не са меродавни.

ЗАПАЗИ СИ УРЕД ПО ТЕЛЕФОНА: 0898 890 333

В разработката на уреда са участвали специалисти от САЩ, Русия, Китай и Тайван. Прецизността на устройството и точността на измерване са потвърдени с резултати от лабораторни изследвания. Сензорен контрол, интуитивен интерфейс, модерен дизайн, малки размери и тегло, бърз и точен анализ, всичко това прави устройството приятно и удобно за ежедневна употреба.

Технически характеристики:

 • Минимално / максимално количество на измерената концентрация на нитрати: 0-9999 мг / кг
 • Измерено ниво на фоновата радиация: 0 – 9.99 mSv / h
 • Измерване на кумулативната доза радиация: 0 – 9.99999 mSv
 • Време за измерване на нитратната проба: ~ 3 сек
 • Време за измерване на радиационната проба: ~ 10 сек
 • Допустима грешка: <10%
 • Източник на захранване: Li-Ion батерия
 • Капацитет на батерията: 720 mА
 • Издръжливост на батерията 6 часа в режим на непрекъсната работа
 • Допълнителен източник на енергия: USB
 • USB заряд, ток: 450 mA
 • Напрежение: 3.7V
 • Анализ на повече от 50 различни видове пресни плодове и зеленчуци
 • Размери: 122 х 52 х14 мм
 • Тегло: 90 грама
 • Цветен TFT екран с резолюция: 320 х 240
 • Работна температура: -20 – +50 ° С
 • Меню на български и английски език

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Тестер за радиация и нитрати в храните”