• Plastir
Plastir

Лечение с билков пластир

10.20 лв.

От древни времена и до ден днешен в Китай, Япония, Корея местното население, страдащо от дископатия(лумбаго), ишиаз, артрит , артроза, остиохондроза, шипове се лекува успешно с помощта на целебни превръзки и компреси. Билковите комбинации, които те са съдържали днес се пазят в банкови трезори и се използват за направата на чудодейни трансдермални пластири, наричани още фитопачи. Един от най-ефективните фитопачи е „Вутонг“, който в превод от китайски език означава „Без болка“.

Изчерпан

Описание на продукта:

Вутонг“ е обединил в себе си древната мъдрост и знания на източната медицина и съвременните иновативни технологии на Запада. Той се препоръчва при:

·болки в ставите и мускулите

·при ревматични болки

·нарушения в обменните процеси в ставите (остиохондроза)

болки в кръста

·навяхвания

·изкълчвания

·главоболие от различен произход

·синузит

·схващания и травми

·счупвания

Активни съставки:

Екстракт от стъблата на китайска хвойна или ефедра, канелено масло, екстракт от люти чушки „Хабанеро”, европейски копитник, смирна, шафраново масло, босвелия, драконова кръв, ангелика, ментол и др.

Как да се избавим от болката

Фитокомпонентитевлизащи в състава на пластира, имат ясно изразено аналгетично, противовъзпалително и спазмолитично действие, което се усилва от хармоничното съчетание на лечебните растeния. Канеленото масло влизащо в състава на пластира помага за оптимизиране на метаболизма, при астенични състояния след дълго боледуване, възстановява защитните сили на организма.

Този пластир има по-добро действие през деня, когато болката се усилва при движение и физическо натоварване и може да се използва в комбинация с Фитопластир „Jian Кang“, който е по-ефикасен през нощта. 

Билковият пластир отстранява възпалението, облекчава болката, укрепва тъканите и подпомага възстановяването на жизнената енергия, наричана на Изток „ЦИ“.

Начин на употреба:

Залепват се върху тези места по тялото, където има болка. Използва се 8-12 часа. След 3 часа процедурата може да се повтори. Комбинирани с лечебна физкултура, масаж и физиотерапия фитопачите значително повишават ефективността на терапията. Използването на пластирите на пречи да се занимавате с физически упражнения и спорт: ежедневна работа, ходене, бягане, танци, фитне и др.

Действие на метода

Действието на тези средства са основани на принципа на трансдермалната терапия т.е. навлизане на лечебните вещества през кожата. Кожата е доста подценявана, но тя е най-големия орган, обхващащ цялото човешко тяло. Дермата се оказва особено ефикасна, защото дава прекрасен път за доставка на много лекарствени вещества, особено, когато трябва да се създаде висока концентрация в точната проблемна зона. Заради това свое свойство понякога наричат фитопачите сухи компреси. Херметичната полимерна основа на фитопатча създава парников ефект като предотвратява изпаряването на влагата от повърхността на кожата и осигурява пордължително действие.

Лечебните пластири способстват за равномерното разпределение на активните компоненти по цялото пространство на проблемната зона като по този начин активизират кръво- и лимфообръяението , предпазва от обостряне на заболяването, остраняват симптомите на възпаление-зачервяване, оток, болка. Като резултат се повишава еластичността на тъканите, увеличава се обема на движение (при ставни проблеми), като нерядко лечебният ефект настъпва дори по-бързо от приемането от таблетки или други лекарствени форми.

Основните предимства на трансдермалната терапия са:

-адресна доставка на природни вещества

-ускорено въздействие на активното вещество

-постоянно постъпване на активните компоненти

-отсъствие на неприятни усещания

-отсъствие на странични ефекти от страна на стомашно-чревния тракт, понижаване на алергичните реакции

-понижава загубите на действащите вещества, вследствие от обменните процеси

-възможност за бърза отмяна в случай на някаква чисто индивидуална непоносимост

Противопоказания:

Такива не са установени с изключение на инвидиуална непоносимост към някоя от билковите съставки. Използването на продуктите от кърмачки и деца също е непрепоръчително.

 

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Лечение с билков пластир”