• bioformula_2_d-r_atanas_mihajlov_gastro-hranosilane
bioformula_2_d-r_atanas_mihajlov_gastro-hranosilane

Биоформула с Луличка и Глухарче при гастро-проблеми, лошо храносмилане, запек

8.90 лв.

С този продукт може да се постигне хармоничен комфорт на стомаха, корема, и някои метаболитни нарушения. Продуктът е по изпитаната формула на д-р Михайлов.

ПОКАЗАНИЯ:
* За подобряване на жлъчно- чернодробните функции
     *При различни форми на упорит запек;
    * Тежест и дискомфорт след хранене, грешки при диетиката. Рефлукс
    * Склонност към задържане на течности, лоши усвояване на мазнините;
    * При склонност към затлъстяване;
    * Други обменно- метаболитни заболявания като диабет и подагра.

 

Изчерпан

Описание на продукта:

По изпитаната рецепта на д-р А. Михайлов!

Биоформула 2 е резултат от дългогодишните и ежедневни контакти на д-р Михайлов, популярен фитотерапевт и хомеопат, с пациенти, свързани с храносмилането. Така  благодарение на работата му с билки и натрупан опит, както и усвояването на идеи от съкровищницата на народната медицина той създава една меко действаща, но достатъчно ефективна билкова комбинация при запек, тежест и дискомфорт след хранене. Фито-комбинацията регулира обмяната на веществата, от полза е при затлъстяване, диабет, подагра и за меко отводняване при склонност към задръжка на телесни течности.

Биоформула е подходяща още при залежаването при болест, бременността, принудителното обездвижване и други, нарушават естествената работа на стомашночревния тракт. Така се стига не само до явления, създаващи дискомфорт, но и сериозно подкопаващи здравето.

В сравнение с класическите слабителни средства фито-извлекът  не създава привикване, не дразни лигавицата на дебелото черво и няма драстичен слабителен ефект.

Въздействие:

Добрият резултат може да се обясни с подобряването на жлъчночернодробните функции благодарение на настойките от алое и глухарче (традиционно използвано в немската народна медицина за пролетни очистителни курсове) и от там на по- доброто усвояване на белтъчините и мазнининте в храната. Освен това глухарчето стимулира отделителната система и подпомага отводняването.

Ефектът му се допълва от репея, а двете билки заедно (богати на инулин) регулират обменно метаболитните процеси, възстановявават нарушения минерален баланс, важно при склонност към задръжка на течности. Ето и обяснението за благоприятния ефект при склонност към затлъстяване и повишаване нивата на серумния холестерол и пикочната киселина. Р

Ревенът и луличката подобряват тонуса на гладката мускулатура и така подпомагат възстановявавнето на чревната перисталтика.

Сладникът е с добро противъвъзпалително действие и понижава стомашната киселинност, подходящ е при киселини и склонност към възпаления на лигавицата на дванадестопръстника и стомаха и рефлукс. Много уместна добавка в рецепта за лениви черва, но също така с приятен сладък вкус (използва се при приготвянето на диетични храни).

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Биоформула с Луличка и Глухарче при гастро-проблеми, лошо храносмилане, запек”