Промо!
  • DSCF0231
DSCF0231

БИО Мурсалски чай от Пирин планина

4.50 лв. 3.85 лв.

Мурсалкият чай се счита за едно от най-лековитите растения, което се среща само на Балканския полуостров. Чаят действа на много фронтове от настинки и грип до анемия, депресия и кръвно. Пиринският чай е една от малкото билки, която може да се приема и от деца под 5 г. възраст.

Въздействие: Има тонизиращо, противовъзпалително, укрепващо и антианемично действие. Понижава кръвното налягане и съответно редуцира риска от сърдечен инфаркт и инсулт. Поради високото съдържание на дъбилните вещества танини и етерични масла, мурсалският чай е използван за лечение на болести на дихателната и отделителната система.

Наскоро бе открито и друго негово свойство, след което лекари започнаха да го препоръчват срещу чернодробни  и бъбречни заболявания. 

Освен това Мурсалският чай е сред първенците по съдържание на микроелементи. Той съдържа голямо количество антиоксиданти , желязо, мед, кобалт, цинк, калий, магнезий, натрий и др. Японски изследвания преди години разкриха, че това растение има силата да да забавя стареенето. 

Изчерпан

Описание на продукта:

Мурсалският чай се счита за едно от чудесата на нашата природа. Той обаче е застрашен от изчезване, поради което е вписан в Червената книга на забранените за бране растения в България. Настоящият продукт е развъден на голяма надморска височина само на метри от естественото находище на чудното растение в Южния дял на Пирин планина. Така не се нарушава екобаланса в природата. Настоящият продукт притежава и сертификат за високо качество и биологично земеделие.  

Защо да пием мурсалски чай:

-повишава имунитета

-действа срещу грип, настинка, респираторни проблеми

-при ракови заболявания – предотвратява развитието на някои видове ракови клетки в организма

-има благотворен ефект при кашлица, бронхит и бронхиална астма

-облекчава проблеми с уринирането, простата

-има противомикробна и противовъзпалителна дейност

-оказва много добро действие върху храносмилателната система. Препоръчва се при хроничен гастрит, ентероколит и други чревни заболявания.

-предпазва от появата на атеросклероза.-оказва благоприятно въздействие върху пикочно-половата система.-има антидепресивен ефект-забавя стареенетоУпотреба: 3-4 стръка се нарязват на ситно. Заливат се с 1 литър вряща вода за 15-20 минути. запарката се пие по една чаена чаша 3 пъти дневно леко топла. Препоръка: Правилото е поне 1 стрък = 1 чаша чай

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “БИО Мурсалски чай от Пирин планина”