Промо!
  • chaj_za_bolki_stavi
chaj_za_bolki_stavi

Чай „Здрави стави“ при болки, артрит, шипове, ревматизъм

9.20 лв. 7.90 лв.

Чаят за здрави стави съдържа в себе си 9 вълшебни растения, които подобряват състояния като артрит, шипове, ревматизъм, след травми. Фито-комбинацията намалява възпалителните процеси, отговорни за болката, подобрява микроциркрулацията и храненето на тъканите, благоприятства свободното движение на енергията в тялото ни.

Изчерпан

Описание на продукта:

Въздействие:

Чаят за здрави стави може да се пие продължително време. В периоди на обостряне на болката (при застудяване и/или влажно време) или профилактично. Той е добро допълващо средство към различните медикаменти и терапии. Неговото благотворно въздействие се дължи на:

ЛИСТА БРЕЗА – Прилага се при подагра и артрит, има лек отводняващ ефект, разтваря камъни в бъбреците и пикочния мехур. При нарушен калциев метаболизъм страдат не само костите, но се появяват и отлагания в бъбреците.
ЖЪЛТ КАНТАРИОН – Ефектът на жълтия кантарион не е пряко свързан със ставните проблеми, но балансира останалите съставки от комбинацията.
ЛИСТА ОТ БОРОВИНКА – Листата от боровинка имат, противовъзпалително и бактерицидно действие. Използват се за дезинфекция на пикочните пътища. Доброто функциониране на отделителната система има значение за доброто състояние на костите.
ТЕМЕНУГА ТРИЦВЕТНА – Билката има кръвоочистително и леко нервоуспокоително действие. В народната медицина се прилага при задръжка на течности, ревматизъм, заболявания на отделителната система и др.
ТРОСКОТ – В народната медицина се използва при ревматизъм, подагра и др.
ЦВЯТ БЪЗ – Добър отводняващ и кръвоочистващ ефект, който се използва при лечение на подагра и артрит.
ЛИСТА МАЛИНА – Противовъзпалителен ефект, понижава висока температура, обезболява.
РЕПЕЙ – Има дезинфекционно, кръвоочистително и пикочогонно действие. Народната медицина го препоръчва при ревматизъм и др.
ДЖИНДЖИФИЛ – Силно противовъзпалително действие, подобрява храносмилането, а доброто храносмилане има пряка връзка с калциевия метаболизъм.

Съдържание:

1. Листа бреза (Fol. Betulae) – 10 гр.                                
2. Стр. жълт кант. (Hb. Hyperici) – 6,7 гр.
3. Листа боровинка (Fol. Vac.myrtilli) – 13.3 гр.
4. Стр. трицв.теменуга(Hb. Violae tricoloris) – 10.0 гр.
5. Кор. троскот (Rhiz. Graminis) – 16,7 гр.
6. Цвят бъз (Flor. Sambuci) – 10.0 гр.
7. Листа малина (Fol. Rubi idaei) – 16,7 гр.
8. Корени репей (Rad. Bardannae) – 10,0 гр.
9. Коренище джинджифил (Rhiz. Zingiberi) – 6,6 гр.
Още няколко думи за болките в ставите:

Артритът засяга почти всички на определени етапи от живота им за различен период от време. Той обединява куп болести – артрози, деформиращ артрит, дегенеративни заболявания на ставите. Общото между тях е тенденцията да протичат с болка. Отделна форма е коксартрозата. Болките в гърба, които мъчат всеки трети, се дължат на спондилоартрозата. Те се провокират от студа и влагата, а с напредване на възрастта, стават хронични. Костното вещество започва да се топи още от 35-годишна възраст. Процесът е бавен – на година губим около 1 процент. Ако се храним неправилно и водим заседнал живот, разграждането напредва по-скоростно. Резултатите се усещат бързо. Най-чувствителен към загубата на костно вещество е гръбнакът. Щом прешлените изтънеят, трудно поемат тежестта на тялото. Страдат не само прешлените, но и междупрешленните стави. Те често блокират или се обездвижват от израсналите по тях шипове. От друга страна излишните килограми и шкембенцето изместват центъра на тежестта напред, което още повече товари гръбнака и усилва болките. Липсата на движение, което е характерно за съвременния човек, отпуска мускулите и отслабва костния апарат. Когато костта е подложена на по-малко напрежение, отслабва. Процесът е същият като при мускулите, само че е невидим. Затова повечето лекари съветват да се движим активно и да ходим пеша поне по 2 километра на ден. Редовното натоварване помага за уплътняване и заякване на костите. Храната също може да помогне за укрепването им. Ако в менюто присъстват повече плодове и зеленчуци, те регулират калциевата обмяна. Най-полезни са целината и морковите. Ефектът им обаче отслабва, ако те са обилно торени с минерални торове.

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Чай „Здрави стави“ при болки, артрит, шипове, ревматизъм”