• jelatin_gelatin_recepta_za_stavi_artroza_bolki
jelatin_gelatin_recepta_za_stavi_artroza_bolki

Желатин, натурален за стави, кожа, коса, органи, зрение – универсален лечител

6.90 лв.

Последните изследвания показват, че желатинът е изключителна Биологично активна храна, която участва в регенерацията на тъкани и органи, влияе директно и на имунната система. В него се съдържа колаген и почти всички аминокиселини. Ефектът от тази храна е изключително широк и се изразява в следните точки:

  • Успокоява ставните болки и подобрява гъвкавостта на ставите (подновява синовиалната течност в ставите и подпомага възстановяването и изграждането на хрущялната тъкан, отслабена поради износване и претоварване)
  • Подхранва и поддържа растежа на косата и ноктите;
  • Подобрява еластичността на кожата, намалява бръчките в резултат от стареене и ускорява зарастването на белези и рани.
  • Повишава плътността на костите при хора, страдащи от остеопороза. Колагенът придава на костите едновременно здравина и еластичност;
  • Регулира теглото и метаболизма
  • Подобрява съня качеството на съня
  • Засилва имунната система     (виж по-долу подробно)                                            Опаковка/100 гр

Изчерпан

Описание на продукта:

Желатинът е природен продукт,  прост белтък, получаващ се при частична хидролиза на колагена от животински кости или хрущяли, варени във вода. Последните изследвания показват, че желатинът е изключителна Биологично активна храна-супер храна, която регенерира тъкани и органи, влияе директно и на имунната система. Неговите свръхлечебни свойства все още не са добре проучени. Едно от тях се дължи на факта, че той доставя в организма общо 18 аминокиселини (9 от които незаменими), необходими за синтеза на колагена в тялото ни. Колагенът съдържа аминокиселините глицин, глутамин, хидроксилизин и хидроксипропин, последните две от които на практика не се съдържат в нито един друг източник на белтъчини.  Желатинът съдържа още фосфор, калций и сяра. Именно на това се дължат неговите неподозирани свойства да укрепва тъканите на тялото, които изграждат мускулите, ставите, кожата, но и органите като сърце и очи.

Желатинът е полезен за хора с чупливи кости, зарежда организма с енергия за пълноценна жизнена дейност. Този невероятен желиращ агент притежава уникалната способност да успокоява болковия симптом при ред проблеми, причинени от намалена костна плътност и подвижност на ставата като коксартроза, остеопороза и гоноратроза.

Желатинът е лесно разтворим в топла вода, като получените разтвори имат склонност към сгъстяване в желе. Известен е в традиционните култури като храна, която успокоява цялата храносмилателна система. Изключително подходящ е при хора страдащи от различни храносмилателни разстройства , в това число и Рефлукс. Желатинът образува фин слой върху лигавицата на стомашно-чревния тракт, като по този начин го предпазва от всички възможни стресори на храносмилателния процес. Желатинът е същински еликсир при ставни болки.

Начин на употреба: 

Към 1 чаена чаша студена вода (по желание може и кисело мляко) прибавете 1 супена лъжица желатин, разбъркайте и го изпийте. В началото се прави сутрин и вечер. Подобрение очаквайте най-рано след 16-20 ден. Ако до тогава нямате намаляване на болката продължете до навършването на месец. Ако се чувствате по-добре продължете още 3 месеца като намалите постепенно приема на желатин до 1 път на ден, вечер.

Всичко за ползите от желатина:

Желатинът е висококачествено Биологично активна добавка, която предоставя широк спектър от ползи за здравето:

Укрепва ставите и сърцето
Увеличава метаболизма
Подобрява умствената способност
Подобрява тена
Дава еластичност, укрепва сухожилията и ставните връзки
Предотвратява остеопороза и остеоартроза
Подобрява кожата и структурата на косъма, поради съдържанието на кератин
Има мощен ефект в лечението на дисплазия

Състав: 100% натурален свински желатин от кости и стави.

Jelly strength 110 ± 10

Viscosity 2.15 ± 0.20

Moisture < 12

pH 5.3 ± 0.5

Желатинът се състои главно от протеини, вода и минерални соли. Той е добър източник на протеин. Приемането на желатин успокоява ставните болки и подобрява гъвкавостта на ставите, укрепва косата и ноктите. Желатинът е превъзходен натурален източник на  белтъка колаген (неразтворими влакнести протеини), тъй като молекулите на природния колаген са малки и това им помага да проникват дълбоко.

Здравословните точки на желатина: 

1. Желатинът е здравословен за костите и ставите – съдържа много аминокиселини, важни за подпомагане на предотвратяване на слабост и дегенерация на хрущялите в ставите.  Желатинът е с противовъзпалителни свойства, намалява болките и възпалението при артрит.

2. Желатинът помага при лекуване на хранителни алергии и непоносимости – добавянето на желатин към вашата диета може да лекува лигавицата на стомаха и храносмилателния тракт.

3. Желатинът подобрява храносмилането – един прост начин за подпомагане на храносмилателната система – той има уникално свойство на привличане на течните молекули, когато желатин на прах се разтваря във вода. Това прави смилането на сготвени храни по-лесно. 

4. Желатинът подобрява съня ви – клиничните проучвания показват, че хората не само спят по-добре, когато се консумира аминокиселината глицин, но те отчитат по-малко сънливост през деня и по-добра когнитивна функция.

5. Желатинът помага за понижаване на теглото – смята се, че увеличава производството на човешкия растежен хормон (Human Growth Hormone) и стимулира метаболизма.

6. Желатинът помага за освобождаване на токсините от тялото - Глицин (Glycine), аминокиселина съдържаща се в желатина, помага на черния дроб за по-ефективно премахване на токсините от тялото ни. Глицинът е лесно достъпен чрез желатина, помага да се абсорбира калция и в изграждане на мускулите.

 

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Желатин, натурален за стави, кожа, коса, органи, зрение – универсален лечител”