• gaba_linji
gaba_linji

Здрава коса и скалп с екстракт от гъба Линчжи

20.70 лв.

Стресът, въздухът и химикалите в храната се отразяват най-директно върху нашата коса, корените й и скалпа. За да повишим имунитета на клетките на скалпа и да подсилим корените на косата на помощ идва Шампоан с екстракт от гъбата Линчжи. Тази гъба се използва широко в източната китайска медицина, защото има силни антиоксидантни и нечувани подхранващи свойства. Така шампионът ускорява синтеза на колаген в косата като действа директно на имунитета ни през кожата на главата. Продуктът за коса с екстракт от Линчжи се препоръчва специално за жителите на големите градове, чиято коса е постоянно изложена на стрес и се нуждае от ежедневна защита и подхранване.

Изчерпан

SKU: 1511. Категории: , .

Описание на продукта:

Екстрактът от  гъбата линчжи  има уникално свойство да активира защитната система. Мекият компонент на шампоана ефективно почиства косата и скалпа. Екстрактът укрепва корените на косата, стимулира растежа, предотвратява косопада и възстановява структурата на косата след боядисване и къдрене, предотвратява появата на пърхот, подобрява и стабилизира имунната система на кожата и косата.

Препоръчва се за слаба, изтъняла, третирана и боядисана коса.

Приложение:  

Равномерно нанесете върху чиста и влажна коса. Оставете да действа за 2-3 минути, изплакнете обилно.

Гъбата на безсмъртието

Гъбата Линчжи е наричана „гъба на безсмъртието“,  „Съкровището на императора”, „Божествена трева”. В Китайската „Свещена книга за чудодейните лекарствени растения”, гъбата Линчжи е наречена – „Най-добрата сред 365 най-ценни билки на Изтока, превъзхождаща по ценност знаменития женшен”. Козметичните и лечебните ù свойствата се използват в Китай вече над 4000 години. В традиционната китайска медицина Линчжи е приета като най-висока категория по отношение на широкото действие което има и липсата на странични ефекти. Химичния състав на гъбата е много богат:
протеини -съдържа всички съществени и несъществени аминокиселини и амиди.
мазнини- съдържа най-вече ненаситена мастна киселина.
витамини(главно С и D) иминерали(като калций, фосфор и желязо).

Съдържа най-активните полизахариди измежду всички лечебни растения.  Само този вид гъба е източник на тритерпеноиди, ергостерини, помагащи в борбата с онкологичните заболявания. Съчетанието на полизахаридите с ергостерините способства за подобряването на природните имунни функции на организма, подобряването на имунния отговор на клетъчно ниво. Също тритерпеноидите имат антиалергично действие, помагат по-добре да се усвоява кислорода, което е особено важно при заболяванията на горните дихателни пътища, способстват за повишаване съпротивляемостта при стрес. Те нямат токсични ефекти върху човешкото тяло, и че те са безопасни, от медицинска гледна точка.

 

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Здрава коса и скалп с екстракт от гъба Линчжи”