• Vitamin_B_complex
Vitamin_B_complex

Витаминен комплекс за управление на стреса!

34.40 лв.

Управлявайте стреса, вместо той да управлява вас. Специалисти дефинират един положителен стрес, който ни мотивира и ни прави продуктивни. Но има и отрицателен, който не само че може да вгорчи живота ни за дълго време, но и да провокира доста коварни заболявания. Стресовите фактори са неизбежни, но можем да впрегнем енергията им в далеч по-градивна посока с помощта на природната формула, съдържаща точната доза витамини от група В, допълнени с витамин С и магнезий. Приемът на една таблетка дневно ще подпомогне правилното функциониране на нервната ни система и ще повлияе положително функцията на имунната система и целия ни енергиен метаболизъм.

Опаковка: 33 капсули

Изчерпан

Описание на продукта:

Vitamin_B_complexНа кого го препоръчваме?

  • При екстремно умствено натоварване.

  • На хора, на които предстои изпитна сесия.

  • За подпомагане на умствената активност при оптимално натоварване със задачи, които трябва да се решат в кратки срокове.

  • На хората, подложени на интензивно физическо натоварване.

  • За снижаване на умората и изтощението.

Дефицити

в зависимост от това, кой витамин от група В е в недостатъчно количество, симптомите могат да варират от загуба на апетит, анемия или кожни проблеми, до нарушения свързани със сърцето, мускулите, нервната система или метаболитни нарушения.

Съдържание:

100mg Холин, 100 mg Инозитол (Витамин B9), 60 mg Витамин C, 15 mg Витамин B 3 (Ниацин/Никотинамид), 13.5 mg Магнезий, 5 mg B 5 (Пантотенова киселина), 2 mg Витамин B6, 1.8 mg Витамин B2, 1.3 mg Витамин B1, 100 µg B 4 (Фолиева киселина), 2 µg Витамин B12

Прием: 1 таблетка дневно, 1 опаковка съдържа 33 дневни дози

Знаете ли че?

Витамин В1 (Тиамин) – незаменим в метаболизма на въглехидратите и функционирането на мускулната и нервната системи. Подобрява умствената работоспособност.

Витамин В2 (Рибофлавин) – играе важна роля при синтеза на хемоглобина, метаболизма на белтъците, въглехидратите и мазнините. Подобрява зрението.

Витамин В3 (Ниацинамид) – играе важна роля в биологичното окисление, производството на енергия, метаболизма и синтеза на мазнини и въглехидрати, нормалното функциониране на храносмилателните органи, нервната система, кожата, както и за синтеза на някои хормони.

Витамин В4 (Фолиева киселина) – участва в изграждане на червените кръвни телца и подобрява абсорбцията на желязото. Подобрява метаболизма на някои аминокиселини и синтеза на нуклеиновите киселини. Прилага се при лечение на анемии.

Витамин В5 (Пантотенова киселина) – участва в метаболизма и трансформацията на въглехидратите и мазнините и нормалното функциониране на надбъбречните жлези.

Витамин В6 (Пиридоксин) – важна съставка на много ензими. Участва в метаболизма на аминокиселините, есенциалните мастни киселини и желязото. Необходим е за изграждането на червените кръвни телца и антитела.

Витамин В7 (Биотин) – поддържа кожата здрава и облекчава мускулните болки. Предпазва косата от побеляване и косопад.

Витамин В8 (Холин) – подпомага процесите на детоксикация при лекарствена употреба. Засилва мозъчните функции и паметта.

Витамин В9 (Инозитол) – играе важна роля в пренасянето на нервно-мускулните импулси и храненето на мозъчните клетки. Предотвратява развитието на атеросклероза.

Витамин В10 (парааминобензоена киселина) – участва в метаболизма на желязото и формирането на еритроцитите. Предотвратява преждевременното побеляване на косата и появата на кожни екземи.

Витамин В12 (Цианкобаламин) – Подпомага растежа, подобрява апетита, увеличава телесното тегло и се прилага при терапия на анемия. Укрепва нервната система, подобрява концентрацията и паметта. Действа оптимално само в присъствието на витамин В6.

Съставът на витамините В-комплекс се базира на най-модерни изследвания. Продуктът, съдържащ витамините В-комплекс е добро допълнително средство при алергични, нервни и психични заболявания. Поради противостресовия си ефект се препоръчва на всички хора, а за спортистите е задължителен. Приемът на една таблетка дневно ще подпомогне правилното функциониране на нервната система и ще повлияе положително функцията на имунната система и енергийния метаболизъм.

При употреба на витамин В урината може да се оцвети в наситено жълт цвят и да промени мириса си.

 

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Витаминен комплекс за управление на стреса!”