• eleuterokoc_eleutheroccocus_eleuterokok
eleuterokoc_eleutheroccocus_eleuterokok

Елеутерокок (Сибирски Жен шен) за силна памет и концентрация, за мозъка

8.00 лв.

Свойствата на елеутерокока са известни още преди 3 000 г. Той е ненадминат адаптоген – регулира дисбалансите в тялото, стимулира имунитета, концентрацията, пази мозъка. Настойката от корени на елеутерокок има общо тонизиращ ефект, повишава работоспособността, активира защитните сили на организма. Подобрява концентрацията и способността за запаметяване. Пази мозъка от токсични ефекти (каквито например има алкохолът). Един от най-добрите имуномодулатори. Вече е потвърден благоприятният му ефект и за регулиране на кръвното налягане при възрастни хора. Както и останалите адаптогени, елеутерококът подпомага всички системи в организма.

Изчерпан

Описание на продукта:

Екстрактът от Елеутерокок (Eleuthercocci) известен и като сибирски жен-шен, е извлечен по оригинална рецепта на древната източна фитотерапия. Необикновените лечебни свойства на билката са били познати в Китай и Корея още преди 3000 години. Широката й известност датира обаче едва от 1960 година. Тогава екип на проф. И. Брехман от Института за биологически активни вещества във Владивосток огласява част от засекретените си изследвания.

Популярността на елеутерокока сред научните среди се засилва, когато през 1966 г. Томският медицински институт за лечение на психогенни и травматични състояния публикува клиничните си изпитания. През 1972 г. признанието идва и от авторитетната Британска растителна фармакопея, която регистрира растението като мощен имуностимулатор и адаптоген.

Свойството на елеутерокока да отделя вещество, което се складира в енергийните депа като резерв за извънредни ситуации, дава основание на френски учени да твърдят, че той отговаря за „енергийното стопанство“ на организма. Екстрактът от него става неизменна част от менюто на съветските космонавти като помощно средство при екстремни условия. Секретни лаборатории в бившия СССР го включват в разработките си за партийния и държавен актив.

Факт е, че активните вещества в растението – стероли, кумарини, лигнани и особено ценният елеутерокок Е, са отдавна познати. Но и досега учените са изправени пред истинска загадка. Оказва се, че билката упорито пази тайните си и препарат с нейните лечебни свойства не може да бъде синтезиран по химически път, а само може да бъде взет от природата.

Днес специалистите са убедени в едно: уникалната комбинация и взаимодействие на съставките на елеутерокока в природни условия не могат да бъдат имитирани. Затова и екстрактът от него си остава уникален и незаменим.

КОИ СА НАЙ-ЦЕННИТЕ СВОЙСТВА НА ЕЛЕУТЕРОКОКА?

    – засилва рязко умствената и физическа работоспособност.
    – регулира обмяната на веществата, кръвното налягане, холестерола и кръвната захар.
    – усилва действието на противотуморните лекарства.
    – забавя оксидирането и стареенето на тъканите.
    – заздравява стените на кръвоносните съдове и да подпомага лечението на сърдечно-съдовите заболявания.
    – стимулира централната нервна система, хипофизата и половите жлези.
    – понижава психическия стрес.
    – облекчава състоянията при депресии, неврози, тежък климакс и нарушения в менструацията.
    – изчиства организма от тежки метали и радиационните лъчения.
    – увеличава устойчивостта при екстремни натоварвания и неблагоприятни външни условия.
    – смекчава посттравматичния шок и улеснява следоперативното възстановяване.
    – регулира храносмилането.
    – предпазва от вирусни инфекции.

Приложение:3 пъти дневно по 40 капки (2 мл) с малко вода между храненията

Състав: спиртен извлек от корен Елеутерокок (Eleutherococci rad.),  1 мл (20 капки) настойка съдържа 38 мг активна суха субстанция

 

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Елеутерокок (Сибирски Жен шен) за силна памет и концентрация, за мозъка”