• soladey_eco
soladey_eco

Соларна четка разгражда плаката със силата на светлината

49.00 лв.

Милиони хора по света вече се грижат за оралната си хигиена с японско изобретение – хит в света на природната медицина. Това е соларната четка за зъби, ползваща енергия от светлината. Тя има вечен титаниев катод, който при досег със светлина започва да свети сам и да отделя лечебни йони към космите на четката. В резултат се наблюдава супер дезинфекция, заздравяване на венците и падане на зъбната плака дори без да е необходима паста за зъби. Четката е подходяща, като за хората противници на синтетичните препарати, така и за онези, които въпреки тях продължават да имат плака и проблеми с венците си. Освен за вкъщи светещата четка се използва при излети, където няма условия за поддържане на орална хигиена.

Изчерпан

SKU: 15. Категория: .

Описание на продукта:

В света има бум на чистата и соларната енергия, която щади природата. И защо не соларна четка за зъби. Тя се активира при досег със светлина и осигурява неподозирана орална хигиена срещу плаката, установена в редица клинични изследвания в Япония. 

Chetka_s_joni_za_zabiТайната на тази четка е в специалното стъбло от полупроводника титаниев двуокис – вещество, което само по себе си има мощни антибактериални свойства. При четкането на зъбите под въздействието на светлината титаниевото стъбло отделя отрицателни йони, които се смесват със слюнката и попадат по зъбите, където се свързват с положителните водородни йони от киселините на зъбната плака и ги неутрализират. Така даже при леко четкане зъбната плака се разрушава и се отстранява от зъбите ви. Не е нужна никаква сила – светлината върши цялата работа. Генерираните отрицателни йони, смесени с вашата слюнка, помагат и за неутрализиране на лошия дъх, причинен от бактериите.

Употреба: След намокряне на власинките и полупроводника с вода, четкайте зъбите си леко и старателно по същия начин, както с обикновена четка за зъби.  Ако желаете, можете да сложите минимално количество паста за зъби върху власинките, въпреки че не е необходимо. Уверете сe, че винаги има подходящ източник на светлина (естествен или изкуствен) върху полупроводниковата пръчица, тъй като тя е нужна за активирането й. Ако е необходимо устата може да бъде леко отворена, докато четкате по-задните зъби.

Съвети и предимства:

Процесът на йонизация се активира лесно от светлина и вода (слюнката е достатъчна, когато сте извън къщи).

Пръчицата от титаниев диоксид произвежда йони, които разрушават плаката.

Лесна за използване навсякъде, подобрява зъбната хигиена.

По-лекото търкане предотвратява нараняването на зъбите и венците.

Без или с минимално количество паста за зъби.

Използвайте соления разтвор Соле от хималайска каменна кристална сол вместо вода за уста.

Действа и върху упоритите дентални петна, подпомага избелването на зъбите.

Изследвания показват, че е по-ефективна срещу плаката по труднодостъпните повърхности на зъбите.

Поради йонното действие, слюнката придобива естествено антибактериално свойство, което продължава дори след измиването на зъбите.

Спомага и за намаляване на кариесите и лошият дъх, причинени от бактериите.

Клинично доказано е, че подпомага възстановяването на венците по естествен път.

Удобна за съхранение в колата, чантата или кутията за обяд на детето.

Идеална за пътуване, къмпинг, използване на открито и навсякъде, където няма вода.

Почиства и освежава протези и брекети.

Лека и удобна за пренасяне, не изисква електричество или батерии.

ЕКОЛОГИЧНА
Дръжката на четката за зъби и пръчицата от титаниев диоксид могат да се използват цял живот
Сменяемата глава е икономична (подменянето се препоръчва на всеки 2-3 месеца)
Сменяемите глави намаляват пилеенето на ресурси
Допринася за пестенето на вода

 

Научно обяснение

Тайната на четката Соладей–еко Soladey-Eco се крие в металната дръжка. Там има фотоелектрически елемент, който пуска един електрон по оловен кабели до полупроводник от титанов диооксид (TiO2). В този момент поради фотокаталитичната реакция, се освобождава още един електрон, вече от полупроводниците. Тази двойка електрони чрез власинките на четката попада в слюнката и така извлича водороден йони (H +) от плаката в зъбите и така го разрушава.

Химическата същност на този процес е следната: течността в устата е разделена на йони Н + отрицателни йони O2-. Заедно с водните молекули те формират хиперактивни хидроксилни групи, които „се стремят да се превърнат пак във вода. И те правят това по лесен начин – „дърпат“ йон водород от клетъчните мембрани на бактериите. Последният се лишава от защита и подвожност и загива.

Ефективността на „йонните“ почиствания на устната кухина е много висока, защото позволява да се отървете от неприятните миризми и бактерии, които повишават киселинността в устата и болестите по зъбите и венците.

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Соларна четка разгражда плаката със силата на светлината”