Промо!
  • jivi_vitamini_59
jivi_vitamini_59

10 живи витамина само в една лъжичка (+B12 и D3)

32.00 лв. 29.90 лв.

Бърза поръчка без регистрация

Въведи само име и телефон и ние ще се свържем с теб.

Или поръчай на: 0898 890 333

За да функционира тялото ни правилно, за да се чувстваме щастливи и работоспособни всеки ден се нуждаем от точно определена доза витамини. Най-добре е да си ги набавим чрез смути или под формата на фреш. В зимния сезон обаче това е почти невъзможно, а и не всичко можем да си набавим чрез храната. Другият проблем е, че плодовете и зеленчуците са парникови и са колкото полезни, толкова и вредни. А и трябва да изядем големи количества за необходимите ни дози. Ако в същото време не желаем да се тровим със синтетични витамини, решението е природосъобразната хранителна добавка с 10 живи витамина. Те са извлечени от 21 плодове. Само в една лъжичка се съдържат 10 витамини, които са жизнено важни за органите  и системите на тялото ни, дават тонус и кондиция и предпазват от редица заболявания. Това са: Витамин D3, Витамин B12, Витамин E, Витамин B1, Витамин B2, Витамин B6,  Ниацин, Фолиева киселина, Пантотенова киселина и Биотин. Фито-комбинацията е полезна за деца и възрастни.

SKU: 1106. Категория: .

Описание на продукта:

Повечето от т. нар. живи витамини могат да съществуват само в течна форма. Настоящите течни живи витамини са извлечени от следните плодовете: морски зърнастец, бойзенова ягода, червено грозде, ябълки, череши, бъз, черен и червен касис, шипка, ягоди, къпини, трънки, къпини, плод арония, сливи, , лимони, праскови, кайсии, малини и горски плодове. И от зеленчуците- моркови и домати

За какво са полезни живите витамини?

Витамин D3- вероятно всеки знае, че витамин D e полезен за костите. Последните изследвания обаче откриха изумителни неща – той отговаря за здравето на зъбите и венците, сърцето и процеса на стареенето! По правило приемът на Витамин Д регулира синтеза и усвояването на калция в организма ни. Ако приемаме само калции без D, то ние не вършим почти нищо. Има обаче една „малка“ подробност, а именно - кой витамин Д приемаме? Защото онзи, който масово се предлага всъщност е синтетичният витамин D2, който е с ниска ефективност и полезност. Неговият естествен събрат, D3 (Д3) е с натурален произход и е 300 пъти по-ефикасен (според изследване на Медицинския Университет на Южна Каролина ). Само той гарантира всички ползи от този често пренебрегван витамин. А те не са никак малко и са честно казано изумителни. Витамин D3 дава здраво туптящо сърце,  силна и чиста простатата, правилно функциониращо дебелото черво, силна памет, остри зрение и слух, здрави кости, защита срещу остаряването.jivi_vitamini_d3_b12

 

vitamin_eВитамин E – още на гръцки се нарича токоферол т.е. Витамин на плодовитостта. Той е  мастно разтворим витамин, представляващ важен антиоксидант, пазещ тялото ни от стареене и мембраните на клетките от съединения, като олово, живак, и други тежки метали с които за жалост съвременния Хомосапиенс е заобиколен. Витаминът се счита още за наш защитник пред токсични съединения от бита като почистващи разтвори, срещу въздействието на наркотици и радиация, срещу свободните радикали метаболити на организма.  Вече е доказана ролята на Е за предпазване от ултравиолетовите излъчвания, сърцето, нервите и зрителния апарат. Той се грижи кожата да е здрава, форсира регенерацията й, при наличие на рани те зарастват по-бързо. Много изследвания сочат, че Витамин Е се грижи за нашето сърце и нервна система и мускулна активност. Той оптимизира кръвообращението и намалява опасността от образуване на тромби. За профилактика срещу болестта на Алцхаймер също се предписва именно този витамин.

Що касае сферата на онкологичния риск и профилактика, то Витамин Е се счита, че предпазва от рак на простата и на пикочния мехур. Важен е за здравето на зрителния апарат. И нещо, което ние, лаиците, няма как да разберем: витамин Е е отговорен за точното и пълно предаване на информация по клетъчен път. Витаминът е в състояние да подпомогне баланса на метаболитните процеси, обмена на мазнини, ензимната продукция, хормоналното равновесие Приемът на витамин Е е с доказана полза и се включва към  терапии на затлъстяване, диабет, стеатоза на черния дроб (затлъстяване на органа), както и при стерилитет, еректилна дисфункция, при опасност от аборт като профилактично средство. Почти всички терапии при стерилитет включват дози от Витамин Е. Ето защо той е наричан „Витамин на плодовитостта“.

vitamin_b_1Витамин B1- известен още като тиамин има основно значение за здравето на организма Ни. Той обаче е водноразтворим, което значи, че излишъците се извеждат от организма и трябва да си го набавяме ежедневно. Ако пък пием, пушим или сме подложени на стрес и умствено натоварване, то тялото влиза в преразход на Витамин В1. А В1 е много важен, той се смята за витамина на бодрия дух и оптимизма. А за къде сме без тези две неща?! Причините за тази му слава са в благотворното му влияние върху организма – той регулира работата на нервната система, повлиява положително умствените способности, участва в метаболизма на въглехидратите и снабдява мозъка с глюкоза. Последното е важно за хората, които искат да са във форма, защото, ако не е този витамин приетите въглехидрати не се превръщат в енергия, а в мазнини и водят до трупане на наднормено тегло. Кратката историческа справка сочи, че първоначално Б1 е бил прилаган за лечение на заболявания на централната нервна система, засягащи хора от определени региони на света (например болестта бери-бери, която възниква в резултат на повишена консумация на ориз в Азия).  След пълното изучаване на полезните му свойства започва да се  използва в редица други терапии, укрепващи здравето и духа на човека.
   vitamin_b_6Витамин B2-  (наричан още рибофлавин), е жизненоважен за човека витамин. Освен за грижата на кожата и косата той е задължителен за нормалния енергиен метаболизъм и правилното протичане на клетъчните процеси. Дефицитът на витамин В2 е причина за отпадналост, мигрена, проблеми с щитовидна жлеза, нисък ръст (при децата), болки или почервеняване на очите, почервеняване и напукване на устните, възпаления на устната кухина, язви и афти по устната лигавица, възпаления на гърлото, спад в имунитета. Липсата му саботира усвояването на цинка и желязото и може да предизвика сериозна анемия. Освен за елиминиране на възпалителните процеси в областта на устата, устните и езика, Витамин В2 осигурява здрава кожа, нокти и коса,  действа ползотворно на зрението и облекчава умората на очите. Той функционира съвместно с други вещества за асимилиране на въглехидратите, мазнините и белтъчините, като така се грижи на наяата талия и външен вид. Б2 е вВодноразтворим е и е лесен за абсорбация. Подобно на останалите от групата на В-витамините,  рибофлавинът не се акумулира от тялото и трябва редовно да бъде набавян чрез пълноценни храни и добавки.

     vitamin_b_6_%d0%b1-6Витамин B6- (пиридоксин, пиридоксал, пиридоксамин) е ключов член на водноразтворимата група В-витамини, който ни е необходим за поддържането на метаболизма на червените кръвни телца, на оптималното функциониране на нервната и имунната система и редица други функции на организма. Благодарение само на този витамин в тялото ни протичат над 100 ензимни реакции. Според Дий Сандкуист, дипломирана диетоложка и говорителка на Американската диетоложка асоциация, витамин B6 помага на голяма част от системите в човешкото тяло да функционират – в това число кардиоваскуларната, храносмилателната, имунната, мускулната и нервната система.

B6 е необходим за правилното развитие и функциониране на мозъка, както и за производството на хормоните серотонин и норепинефрин, които засягат настроението на човека. Витаминът също така помага на тялото за създаването на мелатонин, който е отговорен за регулацията на биологичния часовник. Липсата му може да се изрази в сухота на устата, ниски нива на кръвна захар и ниския глюкозен толеранс и др.

Дефицитът на витамин В6 се наблюдава масово при хора, приемащи редовно алкохол, кофеин (кафе, шоколад), противозачатъчни хапчета, консервирани и термично обработени храните. Слънчевата радиация също води до дефицит на витамина и изисква неговия пример. Както и другите от група В витамини, и този се извежда с урината на 8-часа, което налага неговия ежедневен прием. С течение на времето, дефицитът на пиридоксин води до кожни възпаления (дерматит), депресия, състояние на обърканост, конвулсии, анемия и увеличаване на риска от сърдечносъдови заболявания.

     vitamin_b12_%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%bc%d0%b8%d0%bd-%d0%b112Витамин B12-около този витамин се завъртя една здравна конспирация, а именно, че липсата му води до доста страшни здравословни проблеми, между които обездвижване, сърдечни проблеми, стерилитет, забавено развитие при децата. За жалост някои изследвания показват, че доста притеснителни последици от дефицита на този витамин.

Симптомите, които насочват към възможен дефицит на Б12, са нервност, проблеми със съсирването на кръвта, схващане на краката, липса на желязо, депресия, възпален език, сърцебиене, проблеми с месечния цикъл, затруднено преглъщане, проблеми с паметта, когнитивни смущения и други.

Истината е, че витаминът е един от най-малко познатите на науката. Пълната химическа структура на витамин В12 е била разгадана едва през 1960 година! За изследването на витамин Б12 два пъти е присъждана Нобелова награда. За съжаление изследвания от последните пет години сочат, че той е пренебрегван, но липсата му води до доста опасна тенденция. Бумът на стерилитет при мъжете и жените редица автори посочват за отговорник липсата на витамин б12. При деца и подрастващи дефицита му води до изоставане в развитието, когнитивни проблеми и симптоми в спектъра на аутизма. А именно: проблеми с развитието, хипотония, изоставане във физическите показатели, понижен коефициент на интелигентност, умствено изоставане. Изследвания показват, че деца, които имат проблеми с речта, езика, обучението и социалното общуване, както и с фината и грубата моторика имат липса именно на този витамин. Магнитнорезонансната томография, пък показва мозъчна атрофия и структурни аномалии, които често се коригират след терапия с В12.

Вегетарианци, вегани и привърженици на макробиотичната диета също са доста застрашена група, тъй като  В12 в растенията изобщо не се образува.

vitamin-b3Ниацин (B3)-Ниацинът е водноразтворим витамин от групата на В-комплекса. Той помага за усвояването на въглехидратите, захарите и скорбялата. Като коензим витаминът е нужен за „дишането“ на клетките. Ниацинът играе важна роля за синтеза на полови хормони (естроген, прогестерон, тестостерон), както и на кортизон, инсулин и тироксин. На физическо ниво, това се изразява, например в облекчаване на главоболието при мигрена, подобряване на кръвообръщението, снижаване на високото артериално налягане,  намаляване пристъпите на диария. И обратно, недостигът му може да доведе до редица здравословни нарушения, между които световъртеж и Миниерова болест,  редица заболявания като пелагра, дерматит, както и депресивни състояния и други психични смущения. По-леките симптоми на ниацинов дефицит са раздразненителността на кожата, психическата нервност и безпокойство.
За хората с по-интензивно ежедневие и онези, които са подложени на тежки физически натоварвания този витамин е важен, тъй като именно Б3 (ниацинът) увеличава енергията чрез правилното усвояване на храната. Не е за подценяване и ролята му при поддържането на добър вид на кожата. Освен това той снижава нивото на холестерола и триглицеридите и намалява риска от стеноза и инфаркти.
     vitamin-b_9Фолиева киселина-наричана още витамин B9, тя е един от най-важните за здравето Ни витамини, защото спомага клетките да се делят. Достатъчната консумация на фолиева киселина намалява риска от вродени увреждания при бременни с до 70% като спомага за правилното развитие на гръбначния стълб, мозъка, образуването на ДНК и доброто развитие на клетките. Витаминът оказва и положително въздействие върху организма на бъдещата майка – тонизира и намалява нивото на стресовите хормони.

Освен за бъдещите майки, фолиевата киселина е особено полезна за жени, склонни към анемия. Последните проучвания показват, че липсата ѝ увеличава риска от рак,  сърдечно-съдови заболявания, включително коронарна болест на сърцето и мозъчен инсулт. Този витамин е доста неустойчив, организмът не може да трупа запаси от него, затова набавянето му отвън е задължително. На всичкото отгоре човешкото тяло не произвежда фолиева киселина, нито може да съхранява запаси от нея за продължително време, а естествената фолиева киселина, набавяна с храната, е изключително нестабилна и бързо губи своята активност по време на обработка и съхранение.
vitaminb5Пантотенова киселина (Витамин В5) – има широкоспектърно приложение, но единствено във формули на B-комплекс като настоящата. Самостоятелно не се препоръчва да се приема. Ще изброим основните му действия. Основните достойнства на витамин В5 са при хранителен недоимък, акне, алкохолизъм, алергии, глухота, астма, нарушения с хиперактивитет, аутизъм, изгаряне, инфекции, сърдечна недостатъчност, синдром на карпалния тунел, дихателни заболявания, болести на сляпото черво, колит, конюнктивит, конвулсии и цистит. Намира приложение и при депресия, диабетни рани, напредваща имунна недостатъчност, подобряване на мускулния тонус, инфекции на езика, побеляване на косата, главоболие, ниско ниво на кръвна захар, проблеми със съня, ниско кръвно налягане, множествена склероза, мускулна дистрофия, мускулни крампи при невралгия и затлъстяване.

Пантотеновата киселина взима участие още в терапевтична схема за лечение на остеоартрит, ревматизъм, болест на Паркинсон, болки по хода на нервите, пременструален синдром, уголемена простата, защита срещу психически и физически стрес, за понижаване на страничните ефекти при терапия на хипотиреодизъм, за поддържане на устойчивост към сезонни вирусни и бактериални инфекции, при кожни проблеми, за стимулиране на надбъбречните жлези, синдром на хронична умора, интоксикация със салицилати и лечение на травматични рани.

Декспантенол като производно на пантотенова киселина се прилага при изгаряне, сърбеж поради екзема или кожни алергии от ухапвания на насекоми и влечуги, както и при борба с акне. В хирургичната онкология намира значение при поддържаща терапия срещу страничните ефекти на лъчетерапията върху кожата и косата.

vitamin_b_7Биотин – (известен още като Витамин В7, коензим R и витамин Н) незаслужено е придобил популярност само като „Витамин на красотата”, тъй като поддържа здравината и добрия вид на косата, ноктите и кожата. Всъщност биотинът, чийто свойства в човешката физиология се изучават активно едва през последните 20-30 години, има жизненоважно значение за секрецията и активността на инсулина, метаболизма на глюкозата и мазнините, усвояването на някои аминокиселини, сред които и левцина, контролирането на кръвната захар и настроението. Изследвания показват, че недостигът на витаминa с времето предизвиква дерматит, косопад, гадене и повръщане, анемия, депресия и дори халюцинации. Тъй като витаминът се синтезира само от някои бактерии, дрожди, плесени, водорасли и растения, хората трябва да си набавят с храната или под формата на хранителни добавки. Последните изследвания показват, че той спомага репликацията на човешката ДНК и деленето на клетките. Експерименти с диабетици показват, че витамин B7 може да снижи нивата на кръвната захар на инсулинозависими хора с до 50%, което е още една илюстрация за чудото на витамините върху човешкото здраве, работоспособност, усещането за щастие и ведро настроение т.е. за един положителен психо-емоционален статус.

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “10 живи витамина само в една лъжичка (+B12 и D3)”