Медената вода е универсално лечебно средство

 

От древни времена се е ползвала за лечение на различни болести и за разкрасяване на жените, а също така и като вкусна напитка на трапезата.

За да си приготвим медена вода, трябва да разтворим една чаена лъжичка мед в една чаена чаша вода. Така получаваме тридесет процентов разтвор на мед, който по състав прилича на този на кръвната плазма . Медът в непреварена вода формира клъстърни връзки, тоест я структурира. Това повишава лечебните й свойства. Медената вода се усвоява бързо и напълно от организма.

Един от най-ярко изразените ефекти на медената вода е подобряването на храносмилането и повишаването на имунитета.

Хроничната хрема изчезва, бронхитът остава само спомен, а секретът от белите дробове се втечнява и излиза от организма. Разтварят се втвърдените частици в стомаха и се прочиства целият стомах .

Около талията често се натрупват твърди отложения, затова когато започнете редовно да пиете медена вода, е възможно да се увеличи обиколката на талията ви. Това не трябва да ви плаши, защото означава, че твърдите отлагания са станали меки, бухнали са и започват да излизат от организма ви. Пречистването на организма с медена вода става на клетъчно ниво.

 

Медената вода повишава антибактриалния,противовирусния и противогъбичния ефект.Тя нормализира работата на дебелото черво и възстановява микрофлората на стомаха.

 

Медената вода помага и на бъбреците. Медът е хигроскопичен и събира вода, затова бъбреците и пикочният мехур през нощта се разтоварват и успяват да си починат.

 

За лебечно-профилактични цели медената вода трябва да се пие рано сутрин на гладно. Една чаена чаша медена вода се изпива на екс. Това е много важно, защото течността попада в червата , а оттам се просмуква в кръвта .

 

Медената вода е идеално козметично средство. Можете всяка сутрин и вечер да миете лицето си с нея. Тя подхранва кожата , прави я мека, кадифена и нежна.